(advertentie)

Vakantie naar Vaticaanstad

Vaticaanstad bezoekenStaat Vaticaanstad, zoals Vaticaanstad officieel heet is de kleinste onafhankelijke staat van de wereld. Vaticaanstad is 0,44 km2 groot en ligt midden in de stad Rome. In totaal wonen er iets meer dan 800 mensen in de staat, waar de Paus het Staatshoofd over is. De kleine staat is in 1929 ontstaan. Vaticaanstad is geen lid van de EU, het staat wel op UNESCO’s werelderfgoedlijst. De officiële taal in Vaticaanstad is Italiaans, maar ook Latijn. Een vakantie naar Vaticaanstad wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een bezoek aan Rome in Italie.

Vakantie Vaticaanstad

Vaticaanstad is erg populair onder toeristen. Mensen vanuit de hele wereld reizen af naar deze mini staat om de bijzonder bezienswaardigheden te bezoeken. Veel mensen combineren een vakantie naar Rome met een vakantie naar Vaticaanstad. Voor katholieken is een reis naar deze staat in Italië een bedevaartsoord. Zij willen het onderkomen van de Paus, de leider van hun Kerk, graag bewonderen. En het liefst een glimp van de Paus opvangen tijdens een mis.

Inwoners Vaticaanstad

VaticaanstadEr wonen ongeveer 800 bewoners in Vaticaanstad. Je zul maar weinigen van hen tegenkomen tijdens je vakantie naar Vaticaanstad. Veel van deze inwoners zijn geestelijken zoals monniken, nonnen, kardinalen, priesters en leden van de Zwitserse garde. Het is mogelijk om een Vaticaans paspoort te hebben. Dit gebeurt anders dan bij andere landen. In Vaticaanstad worden geen baby’s geboren, dus waarom zijn er dan paspoorten nodig? Een Vaticaans paspoort krijg je als je genaturaliseerd wordt. Dat wil zeggen, als je de nationaliteit van Vaticaanstad aanneemt. Dat is de enige manier voor inwoners van Vaticaanstad om aan een Vaticaans paspoort te komen.

Hotels Vaticaanstad

Tijdens een vakantie naar Vaticaanstad slaap je niet in de stad zelf. In Vaticaanstad zijn geen hotels, campings appartementen of andere slaapgelegenheden beschikbaar voor toeristen. Naast hotels zijn er ook geen eetgelegenheden te vinden in de stad. Voor hotels en restaurants moet je in Rome zijn. Maar dat is geen probleem, vanaf Vaticaanstad loop je zo de stad Rome in. En waar kan je beter heerlijk eten dan in de hoofdstad van Italië!

Vaticaanstad bezienswaardigheden

De schepping in de Sixtijnse Kapel in VaticaanstadEén van de bekendste bezienswaardigheden van Vaticaanstad is de Sint-Pietersbasiliek, een katholieke kerk aan het Sint-Pietersplein. In deze grote kerk ligt de apostel Petrus begraven. Als de Paus in Rome is, spreekt hij iedere zondag om 12:00 de zegen uit. Veel mensen staan dan op het Sint-Pietersplein te luisteren naar de paus die vanuit het Apostolisch Paleis de menigte toespreekt. Met Kerst en Pasen geeft de Paus zijn bekende toespraak en geeft hij de wereld een zegen. Het Urbi et Orbi, zo wenst hij iedereen fijne feestdagen. De Sixtijnse Kapel is ook een belangrijke bezienswaardigheid in Vaticaanstad, deze vind je in de Vaticaanse musea. Het is één van de bekendste ruimtes van de wereld. Hier hangen beroemde schilderingen van Michelangelo waaronder De Schepping. De Sixtijnse Kapel is ook bekend vanwege de schoorsteen. Twee keer per dag komt hier rook uit als er gestemd wordt voor een nieuwe paus. Zwarte rook als de stemming nog niet rond is, witte rook als er een nieuwe paus is gekozen. Veel mensen verzamelen zich tijdens een stemming op het Sint-Pietersplein om te wachten op de witte rook.

Lees meer over het onderwerp "Vaticaanstad"
Vaticaanstad bezoeken

Vaticaanstad bezoeken

Tijdens je bezoek aan Rome in Italië moet je zeker Vaticaanstad bezoeken. Vaticaanstad is de hoofdstad van staat Vaticaanstad, ’s werelds kleinste onafhankelijke staat. Deze prachtige stad ken je waarschijnlijk van het Vaticaan, de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein. Terecht, want dit…

Lees verder
GOGO jongerenreizen

GOGO jongerenreizen

GOGO is een reisorganisatie voor jongeren van 16 – 26 jaar. Bij GOGO vind je veel aanbiedingen naar bekende zonbestemmingen in Europa. Je kunt je vakantie met GOGO individueel boeken of als groep. Lloret de Mar, Albufeira of misschien toch Kos of Kreta? Een jongerenreis van GOGO geeft je genoeg mogelijkheden om een prachtige vakantie te beleven op een zonnige bestemming.

Direct bekijken Lees meer