(advertentie)

Stedentrip naar Tunis

Ontdek de rijke historie van Tunesië tijdens een stedentrip naar Tunis!

Wanneer je op vakantie in Tunesië bent, mag een stedentrip naar Tunis zeker niet ontbreken. Tunis is de hoofdstad van Tunesië en ligt in het noorden van het land. De stad telt ongeveer 750.000 inwoners en is de grootste stad van Tunesië. In en rondom Tunis is veel te zien op het gebied van geschiedenis en cultuur. Het uiterlijk van Tunis is erg divers, er staan veel moderne gebouwen maar je vindt er ook een historisch stadsdeel. Dit oude stadsdeel wordt de Medina genoemd. Verder zijn er in en om Tunis nog meer bezienswaardigheden, zoals de resten van het oude Carthago, het beroemde Bardo-museum en het plaatsje Sidi Bou Said. Er is dus genoeg te zien tijdens een stedentrip naar de hoofdstad van Tunesië!

Je favoriete stad bezoeken?

Wat te zien tijdens je stedentrip Tunis

Theather Municipal, Tunis, TunesieZoals gezegd bestaat Tunis uit moderne gebouwen en historische panden. Wanneer je door de straten van de stad loopt, zul je zeker de unieke sfeer ervaren die hiermee gepaard gaat. In Tunis vind je veel koloniale gebouwen, zoals het Theatre Municipal, het staatstheater dat gebouwd is in de Jugendstil-stijl. Ook de Kathedraal van Vincentius en het Carlton Hotel zijn schitterende koloniale gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie in de hoofdstad van Tunesië. Ook het bezoeken van de souks is een echte must wanneer je een stedentrip naar Tunis maakt. Souks zijn (overdekte) arabische markten die vaak gespecialiseerd zijn in één product. Zo vind je in Tunis de Souq des Etoffes (stoffenmarkt), de Souq el Attarine (parfummarkt) en de Souq el Nhas (kopermarkt). Verder mag een bezoek aan het beroemde Bardo-museum zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Tunis. In het Bardo-museum vind je o.a. Romeinse mozaïeken, beelden, sarcofagen en grafgiften.

Naast het bezoeken van de koloniale gebouwen, het Bardo-museum en de souks is het erg leuk om de Medina, het oude stadsgedeelte, te gaan verkennen tijdens je vakantie naar Tunesië. Wanneer je door de smalle straatjes loopt en overal kleine cafeetjes met theedrinkende mensen ziet, ervaar je de cultuur pas echt. Wanneer je door de Medina loopt moet je zeker een bezoekje brengen aan de Djeema el Zoutina, de moskee van de olijfboom. Daarnaast is ook het Parc du Belvédère erg leuk om te bezoeken. In het Parc du Belvédère kun je even heerlijk bijkomen van de drukte van de stad door op het gras te liggen of wat te gaan drinken in het café. Ook kun je een bezoek brengen aan de kleine dierentuin en de theaters in het park.

Carthago bezoeken tijdens je vakantie

Carthago, stedentrip Tunis, vakantie naar TunesieBuiten Tunis is ook veel te ontdekken en te bewonderen tijdens  je vakantie. Zo is een van de buitenwijken van de stad, Carthago, een echte must-see tijdens je stedentrip naar Tunis. Carthago was vroeger een machtige wereldstad, die strategisch gelegen was aan de Middellandse Zee. Carthago werd gesticht als handelspost in de 9e eeuw. Vandaag de dag is er niet veel meer over van Carthago dan ruïnes. Ook hebben de inwoners van Tunis veel stenen van Carthago meegenomen om huizen van te bouwen. Toch zijn de resten van Carthago nog steeds indrukwekkend, ze laten je even in het verleden wanen. Ook de Punische Begraafplaats die bij Carthago ligt is erg indrukwekkend. De Punische Begraafplaats bestaat uit een aantal lagen met graven en plekken voor urnen. De Punische Begraafplaats bij Carthago is een echte must-visit tijdens een stedentrip naar Tunis!

Tijdens een vakantie in Tunesië zijn de Thermen van Antoninus bij Carthago ook erg mooi om te bezoeken. De Thermen van Antoninus liggen zijn baden die aan de Middellandse Zee liggen. De Thermen van Antoninus zijn gebouwd rond het jaar 150, in de regeringsperiode van keizer Antoninus Pius. Vandaag de dag zijn de resten van de stookplaatsen en versieringen nog te zien. Ook al bestaat Carthago nu alleen maar uit ruïnes, het is nog goed te zien hoe schitterend deze stad geweest moet zijn. Een bezoek aan Carthago is dus ook zeker de moeite waard tijdens een vakantie naar Tunesië!

Sidi Bou Said

Sidi Bou SaidOngeveer 2 kilometer bij Carthago vandaan ligt het stadje Sidi Bou Said. Het schitterende Sidi Bou Said ligt op een rots aan het water en wordt veel bezocht door toeristen. Dit komt door het prachtige uiterlijk van Sidi Bou Said, de huizen zijn blinkend wit en de ramen en deuren zijn felblauw. De winkelstraat van Sidi Bou Said brengt je langs kleurrijke souvenirwinkeltjes bij een pleintje vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de zee en de jachthaven. Ook het mausoleum van Bou Said Khalifa el Beji is een veel bezochte plaats. Er komen veel pelgrims naar het mausoleum. Het stadje is naar deze heilige genoemd. Sidi Bou Said is net als Carthago erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie naar Tunesië!

photo by: InstitutefortheStudyoftheAncientWorld, Negredo, Dalbera