(advertentie)

Vakantie in Tsjechië

Tsjechië, officieel de Tsjechische Republiek, is een land in Centraal-Europa. In het land wonen 10,51 miljoen mensen en het is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Tsjechië heeft zich in 1993 losgemaakt van Tsjecho-Slowakije en is sinds 2004 lid van de Europese Unie. In de postcommunistische periode heeft het land een flinke groei doorstaan op zowel economisch als cultureel gebied. De hoofdstad en grootste stad van Tsjechië is Praag.

Klimaat Tsjechië

Doordat Tsjechië erg centraal in Europa ligt, bevindt het zich in een overgangsgebied qua klimaten. Het klimaat in Tsjechië is in te delen in een zeeklimaat en een landklimaat. Dit betekent dat er warme zomers zijn en koude winters. Het weer in Tsjechië in de winter is kouder dan in Nederland. De temperaturen in de wintermaanden schommelen rond het vriespunt. De zomers in Tsjechië zijn zeer aangenaam. In de zomermaanden stijgt de temperatuur gemiddeld naar zo’n 22°C. De beste reisperiode voor een vakantie in Tsjechië zijn de maanden juni tot en met augustus. De temperaturen zijn dan erg aangenaam en er is de minste kans op regen. Wil je naar Tsjechië voor een wintersport? Dan zijn uiteraard de wintermaanden de beste maanden om het land te bezoeken. Een wintersport in Tsjechië kan perfect in de maanden december en januari.

Goedkope vakantie in Tsjechië

Vakantie in TsjechieSinds dat Tsjechië een zelfstandig land is, is het land vrij populair als vakantiebestemming onder de westerse toeristen. Eén van de redenen hiervoor is dat een vakantie in Tsjechië vrij goedkoop is. De prijzen die worden gevraagd voor veel zaken zijn veel realistischer dan op andere Europese vakantiebestemmingen. Wel zie je dat op de meest populaire toeristische plekjes de prijzen al een stuk hoger zijn dan op andere plekken in Tsjechië. Een etentje in Praag kan al snel twee keer zo duur zijn dan een etentje in een gemiddeld Tsjechisch dorp.

Monumenten in Tsjechië

Andere redenen voor een vakantie in Tsjechië zijn de mooie natuur die je daar aantreft en de prachtige monumenten. In elf jaar tijd zijn maar liefst twaalf locaties op de Werelderfgoedlijst van UNESCO komen te staan. Hier staan o.a. het historisch centrum van Praag,  Český Krumlov, Telč en Kutná Hora, De Pelgrimskerk van St. -Johannes van Nepomuk bij Žďár nad Sázavou, de tuinen en kasteel van Kroměříž en het historische dorp Holašovice op. Het dorpje Holašovice is één van de mooiste plaatsjes in Tsjechië en dus zeker een bezoek waardig.

Tsjecho-reizen

Tsjecho Reizen

Voor wintersport, zomervakantie, autorondreizen, actieve vakanties, stedentrip naar Praag en golfreizen in Tsjechie gaat u natuurlijk naar de specialisten van Tsjecho Reizen. De reizen worden in eigen beheer gemaakt, rechtstreeks ingekocht en rechtstreeks aan u verkocht. En dat is te zien aan de lage prijzen!

 

photo by: Jim Linwood, Alex Fateyev

Lees meer over het onderwerp "Tsjechië"
Brouwerijen bezoeken in Tsjechië

Brouwerijen bezoeken in Tsjechië

Wanneer je op vakantie in Tsjechië bent, kun je niet om de vele brouwerijen in het land heen. Bier is in Tsjechië ontzettend populair. De gemiddelde inwoner drinkt maar liefst 170 liter bier per jaar! De brouwerijen in Tsjechië zijn…

Lees verder
Bebsy

Bebsy

Dankzij haar goede neus voor topbestemmingen en doorzettingsvermogen lukt het Bebsy vaak om de mooiste vakanties aan te bieden voor een hele scherpe prijs. Een leuke vakantie of mooie reis hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Op de website van Bebsy sluit je de beste deals als het gaat om een leuke stedentrip, vakantie, fly-drive of verrassingsreis.

Direct bekijken Lees meer
Praag ‘de Gouden Stad’

Praag ‘de Gouden Stad’

De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Deze stad wordt ook wel De Gouden Stad genoemd. De reden hiervoor is dat Praag als één van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd. De stad is gelegen aan de Moldau en telt…

Lees verder