(advertentie)

Vakantie naar Trinidad en Tobago

Vakantie naar Trinidad en TobagoDe republiek Trinidad en Tobago is een land in het Caraïbisch gebied met een oppervlakte van 5182 km2. Het zijn de meest zuidelijke eilanden van de Cariben. Tot de republiek behoren het grootste eiland Trinidad van 4768 km2, het veel kleinere Tobago van 299 km2 en een aantal kleine eilandjes zoals Chacachacare, Monos en Gasparee. Geografisch liggen de eilanden dichtbij het vasteland van Venezuela. Trinidad ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van Venezuela in Zuid-Amerika. Op de eilanden wonen ruim 1,3 miljoen inwoners, de meeste hiervan wonen in de hoofdstad Port of Spain. Een vakantie naar Trinidad en Tobago wordt steeds populairder. De één komt voor de cultuur, de ander komt voor de prachtige parelwitte stranden en weer een ander komt voor de mooie bezienswaardigheden en leuke dorpjes. Tijdens een vakantie naar Trinidad en Tobago is er voor ieder wat wils!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat Trinidad en Tobago

Trinidad klimaatHet klimaat op Trinidad en Tobago is een tropisch moessonklimaat. Dit wil zeggen dat er zowel een regenseizoen als een droog seizoen op de eilanden is. In de maanden juni t/m december heerst er op de eilanden een regenseizoen. Dat is niet de beste reisperiode voor een vakantie naar Trinidad en Tobago. De maanden januari tot mei zijn een heel stuk droger. Het weer in Trinidad en Tobago heeft warme temperaturen. Het hele jaar is het gemiddeld zo’n 31°C op de eilanden. De beste reisperiode voor een vakantie naar Trinidad en Tobago zijn de maanden februari, maart en april. Er is dan de minste kans op regen en de temperatuur is dan erg aangenaam.

Landschap en natuur

De natuur en het landschap van Trinidad en Tobago zijn werkelijk prachtig. De grote variatie aan flora en fauna maken het tot een waar paradijs. Regenwoud, rivieren, watervallen, strand, vogels en vlinders. Op zowel het eiland Trinidad als Tobago zie je deze mooie natuurelementen terug. Op de eilanden vind je ruim 430 verschillende soorten vogels en wel 620 verschillende soorten vlinders. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze eilanden!

Stranden

Strand Trinidad en TobagoDe meeste toeristen die op vakantie naar Trinidad en Tobago gaan, komen voor de prachtig witte stranden. Alle eilanden hebben een mooie kuststrook waar je heerlijk kunt genieten van de vele zonuren of kunt duiken, surfen of snorkelen. Een van de mooiste stranden ter wereld is Maracas Beach op Trinidad. Maracas Beach staat vol met tropische palmbomen op een hagelwit strand. De azuurblauwe zee en de heuvels in de omgeving maken het plaatje helemaal compleet. Andere populaire stranden van Trinidad en Tobago zijn Englishman’s Bay, Turtle Beach, Manzanilla Beach en Pigeon Point. Een zon en strandvakantie is een goede invulling van je vakantie naar Trinidad en Tobago.

Bezienswaardigheden

Op zowel de eilanden Trinidad als Tobago vind je veel oude bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf op de eilanden De bekendste bezienswaardigheden zijn de forten Fort Cambleton in Charlotteville en Fort King George in Scarborough. Beide forten vind je op het eiland Tobago en zijn door de Britten gebouwd ter bescherming. Vanaf Fort Cambleton heb je een prachtig uitzicht over de leuke havenstad Charlotteville. Dit vissersdorpje is erg pittoresk en de vele restaurantjes en terrasjes maken het erg gezellig. Ook vanaf Fort Scarborough heb je mooie vergezichten. Hiervandaan kijk je over de gezellige haven van Scarborough.