(advertentie)

Reizen naar hemelhoog Tibet

Tibet is sinds 1951 een autonome regio van China. Voor die tijd waren zij een apart land, maar na een jarenlange strijd is het sinds 1951 weer onderdeel van China. De meeste Tibetanen zijn hier nog steeds niet blij mee, en verzetten zich in stilte tegen het Chinese bewind.

landschap met bergenDe Tibetanen hebben hun eigen taal, en een bijzondere eigen cultuur. De Tibetaanse cultuur heeft ook veel te maken met de 2 religies: het Tibetaanse boeddhisme en Bön. Het boeddhisme speelt een grote rol in het leven van de Tibetanen.

Tibet wordt ook wel het ‘dak van de wereld’ genoemd. Want de Tibetaanse Autonome Regio ligt voor het grootste gedeelte op het Tibetaans Hoogland. Het zuidelijke gedeelte ligt in de Himalaya. De regio grenst aan Nepal, Bhutan, Myanmar (Birma), India en andere Chinese provincies.

Op vakantie in Tibet

Tijdens een vakantie in Tibet mag je alleen reizen onder begeleiding van een gids. Dat kan vanaf 2 personen. Met een groepsrondreis meegaan is het makkelijkst, de reisorganisatie regelt dan jouw visum voor China én een Tibet Travel Permit. Een Tibet Travel Permit kan je alleen via een reisorganisatie verkrijgen, zelf een reis regelen is dus niet mogelijk.

De volgende soorten reizen worden in Tibet gemaakt:

  • Rondreis Tibet
    • rondreis Tibet & Nepal
  • Groepsrondreis
  • Spirituele reis
  • Individuele reis (2 pers. met een gids)

Tibet wordt streng bewaakt door de Chinese autoriteiten. Je mag bijvoorbeeld geen informatie over de Dalai Lama meenemen.

Klimaat

Tibet heeft een droog bergklimaat, met koude winters en zonnige zomers. In mei, juni, september en oktober valt er weinig regen en is gemiddeld 20 graden met een prachtige strakblauwe lucht. In de koude maanden, zoals december en januari is het er gemiddeld -12 graden.

Steden & bevolking

paleis TibetDe hoofdstad van Tibet is Lhasa. Lhasa is de hoogste stad ter wereld, en ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau. Daarom kan je als reiziger te maken krijgen met hoogteziekte. Je kan hiervoor het beste rustig stijgen, en het lichaam tijd geven om te acclimatiseren. Overige steden in Tibet zijn Chigatse, Chamdo en Nagchu. In Lhasa vind je de bekendste bezienswaardigheden zoals het Potala paleis (zie afbeelding) en de Jokhang tempel.

Het oorspronkelijke Tibet is nu onderverdeeld in drie Chinese regio’s: Tibet, Amdo en Khan. De helft van de bevolking woont nog steeds in Tibet, ongeveer 5.800.000 Tibetanen. De andere inwoners zijn verspreid over Amdo en Khan. Ongeveer 120.000 Tibetanen leven verspreid over de wereld. Na de Chinese bezetting in 1950 zijn de Tibetanen voornamelijk naar India, Nepal en Bhutan gevlucht.

Lees meer over het onderwerp "Tibet"
Hemelhoog reizen met de Himalaya Express trein

Hemelhoog reizen met de Himalaya Express trein

Een treinreis over het ‘dak van de wereld’! Vanuit China, Peking of een andere stad reis je over de hoogste spoorlijn ter wereld naar Lhasa in Tibet. Onderweg zie je de meest prachtige uitzichten, grazende yaks, ezels en paarden. Daarachter…

Lees verder
De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is een volledig onafhankelijke Nederlandse touroperator. Deze reisorganisatie verkoopt vakanties met de volgende thema’s als speerpunt: Stedentrips, busexcursies, auto/vliegvakanties, wintersport, strandvakanties naar verre bestemmingen en fietsvakanties voor 50 plussers.

Direct bekijken Lees meer
Rondreis door het magische Tibet

Rondreis door het magische Tibet

Welkom in Tibet, het dak van de wereld! Een magisch land tussen de hoogste toppen van de wereld, het Himalayagebergte. De hoofdstad van Tibet is Lhasa, de hoogste stad ter wereld, op zo’n 3600 meter boven zeeniveau. Reizen naar Tibet zijn…

Lees verder