(advertentie)

Ontspannen op Koh Chang

Koh, Chang

Wanneer je op vakantie bent in Thailand is er ontzettend veel te bekijken en ben je vaak erg actief. Er zijn veel lokale bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de boeddhistische tempels, of je reist door de omgeving om te genieten van de natuur. Dat is erg leuk en leerzaam om te doen, maar het kan ook erg vermoeiend zijn. Gelukkig ligt er in Thailand een schitterend eiland waar je even bij kan komen op het witte zandstrand: Koh Chang. Koh Chang betekent Olifanteneiland. Dit komt door de vele olifanten die op het eiland leven.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Natuur op Koh Chang

Stranden op Koh Chang, Thailand

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand en ligt in het zuiden van het land, in de Golf van Thailand. Koh Chang is ongeveer 40 kilometer lang en 16 kilometer breed. De natuur op het eiland is erg divers, je vindt er jungle, prachtige zandstranden, watervallen en bergachtige gebieden. Ook de flora en fauna zijn erg divers. De stranden op het eiland lijken regelrecht uit een sprookje te komen. De zandstranden zijn hagelwit en de zee is helderblauw. Ook groeien er veel palmbomen.

Enkele mooie stranden zijn:

  • Hat Sai Khao. Dit strand staat ook bekend als White Sand Beach. Dit is het langste strand van Koh Chang.
  • Hat Tha Nam. Dit strand wordt ook wel Lonely Beach genoemd. Je vind hier veel hotels en restaurantjes.
  • Hat Khlong Phrao. Dit strand is vooral geschikt voor wandelingen. Het strand loopt over in een schitterend, rotsachtig gebied.

Wat te doen op Koh Chang

Kajakken op Koh Chang, Thailand

Naast ontspannen op Koh Chang is er nog veel meer om te doen. Het water rondom Koh Chang is erg helder en lekker warm. Dat maakt het de ideale plek om verschillende soorten watersporten uit te oefenen. In het ondiepe water kun je fantastisch duiken en de onderwaterwereld bewonderen. In het zuiden van het eiland liggen een aantal gezonken oorlogsschepen. Die trekken veel onderwaterleven aan, wat het een prachtige duikplek maakt. Daarnaast kun je ook meegaan met een van de vele visexcursies. Ook een kajak huren is erg leuk om te doen. Op die manier kun je zelf de open zee verkennen.

Naast allerlei activiteiten op het water kun je ook genieten op het eiland zelf. Het is een echte aanrader om eens een wandeling op dit prachtige eiland te maken. Op die manier kun je genieten van de natuur en kom je helemaal tot rust. Er zijn wandelpaden uitgezet die je de mooiste plekjes van het eiland laten zien, zoals de watervallen. De Namtok Klong Plu is de populairste waterval van het eiland. Deze waterval is zo’n 30 meter hoog en aan het eind vind je een klein meertje. Een andere mooie waterval is de Namtok Klong Nueng. Bij deze waterval is het een stuk rustiger en je kunt hier een duik nemen in het koele meertje.

Touren op Koh Chang

Rijden op een olifant, Koh Chang, Thailand

Wanneer je niet van wandelen houdt, is het ook mogelijk om een scooter te huren. Op die manier kun je veel van het eiland bewonderen in een dag tijd. Wanneer je het eiland gaat verkennen is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan Bang Bao. Bang Bao is een vissersdorp in het zuiden van het eiland. De huisjes van dit dorp zijn in het water gebouwd, wat het een erg leuk uiterlijk geeft. Tussen de huisjes zijn bruggetjes gemaakt. In Bang Bao vind je veel souvenirwinkeltjes en cafétjes. Een andere manier om het eiland te ontdekken is op de rug van een olifant. In het olifantenkamp Baan Kwan Chang kun je een ritje op een olifant maken en ze voeren.

 

photo by: Ryan LattaAdam BakerEric Molina