(advertentie)

Boeddhistische tempels in Thailand

Wat, Arun

Het Boeddhisme neemt in Thailand een belangrijke plaats in. Meer dan 90% van de Tai is boeddhistisch. Hierdoor vind je overal in Thailand prachtige boeddhistische tempels. Deze tempels zijn vaak op een bijzondere manier gedecoreerd en hebben mooie kleuren. Wanneer je in Thailand bent is het dus leuk om een aantal van deze boeddhistische tempels te bewonderen. De bekendste boeddhistische tempels rondom Bangkok zijn Wat Phra Kaew, Wat Pho en de Wat Arun.

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew is de belangrijkste en meest heilige tempel van Thailand en is gebouwd voor de zogenaamde Smaragdgroene Boeddha. De Wat Phra Kaew tempel is te vinden op het terrein van het koninklijke Grand Palace. De Wat Phra Kaew is adembenemend mooi. De boeddhistische tempel bestaat uit drie goudkleurige torens. De daken zijn felrood en de hele Wat Phra Kaew is schitterend versierd. Er lopen veel pelgrims die offers brengen. Ook de omgeving van de tempel ziet er prachtig uit. Voor de tempel ligt een uitgestrekt grasveld en ook de binnentuin is fascinerend. Je vindt er mooie bonsaiboompjes en gouden Boeddhabeelden.

De binnenkant van de Wat Phra Kaew is minstens zo mooi als de buitenkant. Om naar binnen te mogen moet je je schoenen uitdoen. Ook vanbinnen is de tempel schitterend gedecoreerd. Het plafond is rood met prachtig versierde balken. Op de muren zijn schilderingen te zien die het levensverhaal van Boeddha vertellen. Het meest opvallende is toch wel de met goud bedekte troon, waarop de Smaragdgroene Boeddha staat. Dit Boeddhabeeld is gemaakt van Jade en is 66 centimeter hoog. Een echte must-see!

Wat Pho

Wat Pho TempelDe Wat Pho is de grootste en oudste boeddhistische tempel in Thailand. De Wat Pho is gemaakt ter ere van de liggende Boeddha. Ook deze tempel is rijkelijk versierd en heeft veel sierlijke torentjes. De muren zijn wit en de daken felrood. Binnen in de Wat Pho kun je de liggende Boeddha bewonderen. De liggende Boeddha is een groot beeld van 46 meter lang en 15 meter hoog. Ook dit Boeddhabeeld is van kostbaar materiaal gemaakt. De liggende Boeddha is bedekt met bladgoud en parelmoer.

Voordat de Wat Pho een boeddhistische tempel was, was het een massageschool. Hier is de traditionele Thaise massage ontstaan. Het is een van de meest belangrijke massagescholen in Thailand. Dus wanneer je even wilt ontspannen kun je genieten van een heerlijke, traditionele massage.

Wat Arun

De Wat Arun is de Tempel van de Dageraad. Deze Boeddhistische tempel is vernoemd naar de god van de Dageraad, Aruna. De Wat Arun heeft een hoge, centrale pagode (toren) van 79 meter hoog. Deze pagode is prachtig versierd met ontelbaar veel stukjes schelp en gekleurd porselein. Dit zorgt voor een schitterend uiterlijk. Rondom de pagode staan nog vier kleinere pagodes en een aantal altaren, mondops genoemd. Op deze altaren worden offers gebracht door pelgrims of Boeddha te eren.  De Wat Arun ligt aan de Chao Phraya rivier en is makkelijk met de boot bereikbaar. ’s Avond is de Wat Arun prachtig verlicht, een schouwspel dat je niet mag missen!

Wanneer je wilt bijkomen van alle opgedane indrukken, kun je een bezoekje brengen aan het schitterende eiland Koh Chang. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige natuur.