(advertentie)

Vakantie in Thailand

Thailand rondreisThailand, tot 1939 bekend als Siam, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land is ongeveer dertien keer zo groot als Nederland en heeft (volgens een niet-officiële schatting van het Amerikaanse Bureau of the Census) 66 miljoen inwoners. De hoofdstad van Thailand is Bangkok, dit is gelijk ook een zeer belangrijke toeristische bestemming van het land. Thailand is één van de meest populairste verre vakantiebestemmingen van Nederlanders en Belgen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vakantie Thailand

Een vakantie naar Thailand kan je op verschillende manieren invullen. We zetten een aantal populaire soorten reizen voor je op een rij:

 • Rondreis door Thailand
 • Strandvakantie
 • Eilandhoppen
 • All inclusive vakantie
 • Backpacken
 • Fly drive vakantie
 • Groepsreis
 • Huwelijksreis
 • Duikvakantie
 • Gezinsvakantie

Afwisselende natuur

Een vakantie in Thailand is door de afwisselende natuur erg interessant. In het noorden zijn veel bossen met een bossoort dat in de rest van Thailand niet te vinden is. Ook zijn er in het noorden veel bergen met prachtige valleien. Het noordoosten van Thailand heeft een droge, dorre vlakte dat de ‘Huilende Vlakte’ wordt genoemd. Hier groeit vrijwel niets. Een stuk naar het zuiden bevindt zich een rivierengebied en nog verder naar het zuiden is een bergachtig gebied begroeid met tropische regenwouden. Tot slot liggen er honderden eilandjes voor de kust.

Bezienswaardigheden Thailand

Naast het afwisselende landschap, zijn ook de vele culture bezienswaardigheden, de uitzonderlijke gastvrijheid van de bevolking, het zachte klimaat en de schitterende witte stranden voldoende redenen voor een heerlijke vakantie in Thailand. Een aantal bezienswaardigheden in Thailand zijn: de boeddhistische tempels Wat Arun, Wat Pho en Wat Phra Kaew, het schiereiland Railay en het Koninklijk Paleis van Bangkok.

Vakantie Thailand rondreis en strand

Een vakantie naar Thailand bestaat voor veel toeristen uit een rondreis en veel strand. De verschillende eilanden zijn enorm populair. Een combinatie tussen een rondreis en verschillende stranden is erg populair. Zo zie je zowel de culturele bezienswaardigheden als dat je heerlijk kunt ontspannen op de eilanden en aan het strand.

TIP: Wil je een rondreis naar Thailand boeken met ook veel strand? Ontdek populaire reisaanbieders die een vakantie naar Thailand aanbieden!

Beste periode

Wat is de beste periode voor een vakantie naar Thailand? Als je een reis naar Thailand gaat boeken, is het slim om rekening te houden met het regenseizoen. Thailand kent een regenseizoen; een periode in het jaar waarin het ontzettend veel kan regenen. Dit regenseizoen verschilt erg per regio. Dus ook de beste periode voor een reis naar Thailand verschilt erg per bestemming. Over het algemeen valt te stellen:

 • Regenseizoen: juni t/m oktober
 • Koude seizoen: november t/m februari
 • Warme seizoen: maart t/m mei

Lees meer over het onderwerp "Thailand"
Ontspannen op Koh Chang

Ontspannen op Koh Chang

Wanneer je op vakantie bent in Thailand is er ontzettend veel te bekijken en ben je vaak erg actief. Er zijn veel lokale bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de boeddhistische tempels, of je reist door de omgeving om te genieten van…

Lees verder
De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is een volledig onafhankelijke Nederlandse touroperator. Deze reisorganisatie verkoopt vakanties met de volgende thema’s als speerpunt: stedentrips, busexcursies, auto/vliegvakanties, wintersport, strandvakanties naar verre bestemmingen en fietsvakanties voor 50 plussers.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Boeddhistische tempels in Thailand

Boeddhistische tempels in Thailand

Het Boeddhisme neemt in Thailand een belangrijke plaats in. Meer dan 90% van de Tai is boeddhistisch. Hierdoor vind je overal in Thailand prachtige boeddhistische tempels. Deze tempels zijn vaak op een bijzondere manier gedecoreerd en hebben mooie kleuren. Wanneer…

Lees verder