(advertentie)

Siam Park Tenerife – Beste waterpark van de wereld

Siam Park

Siam Park is al vier keer uitgeroepen tot het beste waterpark van de wereld. Als je op vakantie naar Tenerife gaat, wil je zeker een dag genieten in dit spectaculaire waterpark. Het Siam Park wordt ook wel Siam Tenerife of Siam waterpark Tenerife genoemd. Het waterpark is volledig in Thaise sferen gebouwd en dit zie je dan ook overal terug. Thaise tempels, vuurspuwende draken en elke attractie heeft een passend thema.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Waterpark Tenerife 

Het beste waterpark ter wereld, Siam Tenerife is gevestigd in Costa Adeje, in het zuiden van Tenerife. Het waterpark van Tenerife is goed bereikbaar en dagelijks gaan er vele bussen vanuit de toeristische dorpen naar het waterpark. Twijfel je nog? In dit artikel vertellen we je alles over de spectaculaire glijbanen in Siam Park, de Tower of power en waar je het beste jouw Siam Park ticket kunt kopen. En praktische informatie voor een bezoek, zoals bespaartips op de Siam Park prijzen en de openingstijden mogen natuurlijk niet ontbreken.

Spannende glijbanen in Siam Waterpark Tenerife

Durf jij van alle glijbanen in het Waterpark van Tenerife? Het park heeft 6 glijbanen voor echte waaghalzen. Zoals de Kinnaree waarin je met meerdere personen in een band een echte adrenalinekick beleeft. Of de wereldbekende Tower of Power waarin je tussen echte haaien doorglijdt! Er zijn ook 5 glijbanen speciaal voor families zoals The Giant. Gelukkig kun je ook even bijkomen van alle wilde waterglijbanen in één van de 6 relax attracties. Zo is Siam Beach dé plek om even te relaxen. Maar wanneer de draken ‘vuur’ spuwen, moet je je opmaken voor de hoge golven.
Tower of Power - Siam ParkDe Tower of power is de bekendste en meest spectaculaire attractie van Siam Tenerife. Ben je een echte waaghals en houd je van adrenaline? Dan mag je deze spannende attractie zeker niet missen. Met een snelheid van (maximaal) 80 km per uur glijd je 28 meter naar beneden. Maar dit is nog niet alles, want onderweg glijd je door een aquarium met haaien en roggen!

Siam Park Ticket

Je twijfelt inmiddels vast niet meer of je tijdens je vakantie naar Siam Tenerife wilt, maar waar bestel je een Siam Park ticket? Je kunt jouw Siam Park ticket zowel online als offline kopen. In de toeristische dorpen vind je vele ticketshops. Jouw Siam Park ticket kun je dus op veel plekken kopen en het grote voordeel is dat iedereen dezelfde prijs hanteert. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je teveel betaalt. Uiteraard kun je ook een Siam Park ticket aan de deur kopen.

Openingstijden

De Siam Park openingstijden zijn in de zomer van 10:00 tot 18:00 uur. In de winter is het park geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Alle dagen van de week kun je genieten in het adembenemende Siam Tenerife.

Entreeprijs

Een dagje naar het bekende waterpark op Tenerife wil je niet missen tijdens je vakantie. Maar wat kost een dagje waterpret? Het waterpark Tenerife heeft verschillende entreeprijzen:

  • Entree Siam waterpark Tenerife voor volwassenen: €34,50.
  • voor kinderen (3-11 jaar): €24,00.
    Wanneer je ook naar het Loro Parque op Tenerife wilt, kan je ook een ticketcombi kopen:
  • Loro Parque en Siam waterpark Tenerife entreeprijs volwassenen: €60,00.
  • voor kinderen (6-11 jaar): €41,50Siam Park

(Bespaar)tips

Durf jij het aan om het werelds beste waterpark te bezoeken op Tenerife? Neem dan de volgende praktische én bespaartips mee, want de Siam Park prijzen kunnen best hoog zijn.

  • Je moet soms lang in de rij staan. Er zijn veel schaduwplekken, maar smeer je goed in met anti-zonnebrand. Neem zelf voldoende mee, want in het waterpark is dit erg duur.
  • De grond kan erg heet worden door de zon, vervelend als je naar de volgende attractie wilt lopen of staat te wachten. Trek daarom waterschoentjes aan. Waterschoentjes zijn in het park te koop, maar zijn wederom prijzig. Wanneer je voor een low-budget en minder modieuze optie wilt gaan, kan je ook sokken aantrekken.
  • Neem zelf eten en voldoende drinken mee naar Siam Tenerife. Want de Siam Park Prijzen voor eten en drukken zijn vrij hoog. Maar let op, dit willen ze liever niet hebben.
  • Wanneer je niet in de rij wilt staan, kan je een Fast-pas kopen voor €15,00.

Siam Park Hotel

Kun je verblijven in een Siam Park Hotel? Het is een veelgestelde vraag, maar helaas is er geen speciaal Siam Park Hotel. Het Siam waterpark Tenerife ligt, zoals gezegd in het toeristische dorp Costa Adeja en dichtbij Los Christianos en Playa de las Americas waar je wel veel hotels vindt. Maar een echt Siam Park Hotel is er dus eigenlijk niet. De hotels bieden vaak wel vervoer naar het park of er is een opstapplaats in de buurt. Dus zoek je een Siam Park Hotel? Let dan vooral op of het hotel in de buurt is en een opstapplaats heeft, zodat je alsnog binnen een kwartier in het beste waterpark van de wereld bent.

Ben je op zoek naar een uniek verblijf op Tenerife? Boek dan een vakantie bij Eliza was here! Vriendelijke eigenaren, een bijzondere locatie en kleinschaligheid staan bij Eliza’s ontdekkingen centraal.

Familiepret in Siam Tenerife

Een dag naar het spectaculaire waterpark op Tenerife staat voor plezier voor de hele familie.  Er zijn attracties speciaal voor kinderen, wilde glijbanen voor echte waaghalzen en je kunt er terecht om lekker te relaxen. Goed om te weten: bij iedere glijbaan is voldoende toezicht aanwezig. In 2008 is het waterpark op Tenerife geopend en sindsdien ook erg goed onderhouden. Een dag naar het Siam waterpark Tenerife boordevol spectaculaire glijbanen is gegarandeerd plezier voor alle leeftijden.

Aqualand Tenerife

In Costa Adeja, één van de populaire vakantiebestemmingen aan de zuidkust van Tenerife, zit naast het bekende Siam Waterpark Tenerife ook het waterpark Aqualand Tenerife. Je vindt op Tenerife dus twee waterparken. Maar welk waterpark Tenerife kies je voor een dagje waterpret? We zetten de belangrijkste verschillen tussen Aqualand Tenerife en Siam Park kort voor je op een rij.
Om te beginnen wordt Aqualand Tenerife door Nederlanders beoordeeld met een 7.3. Siam Tenerife wordt beoordeeld met een 8.6 en won de prijs voor beste waterpark van de wereld. Aqualand Tenerife is wat rustiger dan het Siam waterpark, maar heeft een unieke dolfijnenshow. Aqualand is meer gericht op kinderen en het Siam waterpark Tenerife is geschikt voor alle leeftijden. De entreeprijs voor Aqualand is goedkoper (v.a €26,00) dan Siam Tenerife, maar eenmaal binnen dien je nog wel te betalen voor je ligbed en is het eten in het park erg prijzig.

Vakantie Tenerife

En? Durf jij van de Tower of Power en wil je naar werelds beste waterpark? Kun je nog wachten om op vakantie te gaan naar het zonnige Tenerife en een dag te genieten in het spectaculaire waterpark? Boek nu voordelig je vakantie Tenerife via één van de reisbureaus.

Voordelig naar Tenerife bekijk reisorganisaties

 

Foto’s: Stephan Jones