(advertentie)

Vakantie in Tanzania

Tanzania, officieel Verenigd Republiek Tanzania, is een onafhankelijk land in Oost-Afrika. Het land bestaat uit een groot gedeelte vaste land en de twee eilanden Zanzibar en Pemba. Tanzania is bijna drieëntwintig keer zo groot als Nederland, telt 47,78 miljoen inwoners en is het grootste land van Oost-Afrika. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma, maar in de voormalige hoofdstad Dar es Salaam zijn nog veel regeringsinstellingen en ambassades te vinden.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat in Tanzania

Vakantie naar Tanzania - ZanzibarIn Tanzania is voor het grootste gedeelte een tropisch savanneklimaat. De temperaturen liggen het hele jaar hoog en er zijn duidelijke drogere periodes. In het oosten is er sprake van twee regenperiode en droge periode. Het centrale deel van Tanzania heeft een warm steppeklimaat dat op het Afrikaans Hoogland overgaat in warm woestijnklimaat. Door deze verschillen in klimaat is ook het landschap variërend. Prachtige kusten, meren, wildparken en bergen.

Redenen voor vakantie in Tanzania

Zoals net al genoemd zijn er meerdere wildparken in Tanzania. In deze wildparken kan je veel verschillend wilde dieren bekijken, maar ook daarbuiten vind je allerlei soorten dieren. Het klimaat, het variërende landschap en de aanwezigheid van de vele dierensoorten zijn voor veel mensen belangrijke redenen voor een vakantie in Tanzania. De meeste toeristen die Tanzania bezoeken verblijven niet op één en dezelfde plek. Veel toeristen maken een rondreis Tanzania. Zo zien ze alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. Verschillende reisorganisaties bieden een groepsreis naar Tanzania aan. Je sluit je in Nederland aan bij de groep, en ervaart samen het prachtige Afrikaanse land. Het is ook mogelijk om alleen een rondreis door Tanzania te beleven. Naast een rondreis door dit prachtige land, biedt Tanzania ook mogelijkheden voor zonvakanties. Bezoek tijdens een strandvakantie naar Tanzania de witte zandstranden van Zanzibar of kom helemaal tot rust op het eiland Pemba.

Mount Kilimanjaro

Tanzania - KilimanjaroEen belangrijke reden voor een vakantie naar Tanzania is de Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van het land. Deze berg van 5895 wordt ‘het dak van Afrika’ genoemd en is een erg indrukwekkend gezicht. De Mount Kilimanjaro kan je op verschillende manieren bezoeken. Je kunt op eigen vervoer, maar het is aan te raden om met een gids het gebied te verkennen. De gids vertelt je alle ins en outs over de berg, de omgeving en de natuur. Vraag in je hotel of appartement naar excursies en mogelijkheden. Dan beleef je de Mount Kilimanjaro op zijn best!

photo by: MattKiefer, Reus

Lees meer over het onderwerp "Tanzania"
Vakantie op Pemba

Vakantie op Pemba

Een vakantie op Pemba heeft ontzettend veel te bieden. Op Pemba vind je indrukwekkende ruïnes, prachtige planten en dieren. Ook kun je heerlijk duiken in het helderblauwe water. Samen met het eiland Zanzibar en het vasteland van Tanzania vormt Pemba…

Lees verder
SNP Natuurreizen (ANWB)

SNP Natuurreizen (ANWB)

SNP is de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld. Liefde voor de natuur, authenticiteit, rust, kleinschaligheid en deskundigheid staan aan de basis van deze reisaanbieder. Genieten van natuur en cultuur met respect voor de lokale bevolking. SNP biedt zowel groepsreizen als individuele arrangementen, van safari’s en expedities tot fiets- en wandelvakanties.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Vakantie op Zanzibar

Vakantie op Zanzibar

Een vakantie op het prachtig eiland Zanzibar heeft bezoekers veel te bieden. Zanzibar is, net als het eiland Pemba, een eiland voor de kust van Tanzania. Samen met Tanzania vormen Zanzibar en Pemba de Verenigde Republiek Tanzania. Het eiland Zanzibar,…

Lees verder
Natuur in Tanzania

Natuur in Tanzania

Tanzania is een schitterend land dat veel te bieden heeft aan toeristen. Van over de hele wereld komen er bezoekers om onder andere de fascinerende natuur in Tanzania te bewonderen. De natuur in Tanzania is erg divers, er leven veel…

Lees verder
Vakantie in Tanzania