(advertentie)

Fietsen in Taiwan

fietser rijstveld

Fietsen door de verrassende landschappen van Taiwan… In Taiwan heerst een echte fietscultuur. Wist je dat Giant uit Taiwan komt? Zij wouden het fietsgebruik in eigen land stimuleren, waardoor de overheid overal fietspaden heeft aangelegd. Over het hele eiland liggen de mooiste routes voor je uitgestippeld en je kunt bijna overal wel een fiets huren!

Populaire fietsroutes in Taiwan

Sinds de Taiwanese overheid miljoenen heeft geïnvesteerd in de aanleg van fietspaden, en bewegwijzering is Taiwan een echt fietsland. Van glooiende wegen langs de kust tot hoge bergpassen, de variatie in landschappen is enorm. De meeste fietsroutes zijn uitgezet in natuurreservaten of nationale parken, zodat je niet over de autoweg hoeft te fietsen. Deze fietsroutes in Taiwan zijn het populairst:

Meer met bergen

1. Sun Moon Lake

Dit turquoise meer heeft de vorm van een zon en een maan, en ligt tussen de bergen. Fietsen is hier erg mooi want je komt er prachtige tempels, duizelingwekkende afgronden en schommelende hangbruggen tegen. Er zijn verschillende routes uitgezet, van 5 tot 33 kilometer. Zo kun je de route kiezen die bij jouw planning en conditie past. Op verschillende plekken bij Sun Moon Lake kun je een fiets huren.

Tip: ook onder racefietsers is deze plek erg populair!

2. Taroko National Park

Hier ligt de Tarokokloof, die wel de mooiste van de wereld wordt genoemd. Tussen deze 18 kilometer lange kloof stroomt de knalblauwe Liwu rivier, die uitkomt in de oceaan. Fiets hier langs de uitgestippelde route die je naar de mooiste punten in het Taroko Gorge park brengt!

Een langere fietsroute maak je door vanuit Hualien te beginnen. De 40 kilometer lange kustroute brengt je naar Taroko Gorge. Onderweg kom je groene landschappen en bijzondere vlinders tegen.

zee uitzicht

3. Chingshuei Cliffs

Dichtbij Hualien en Taroko National Park liggen indrukwekkende steile klippen, de Chingshuei Cliffs. Hier kom je door vanuit Hualien de nationale autoweg 9 te volgen. Al snel kom je bij de kliffen, en vind je speciale fietsroutes met een prachtig uitzicht. De snelweg wordt trouwens gezien als een van de meesterwerken van Taiwan.

Racefietsen in Taiwan

fietser kustlijn

Echte racefietsfanaten halen hun hart op in Taiwan. Het eiland, dat ongeveer even groot is als Nederland verschilt enorm in landschappen. De fietsroutes kronkelen als achtbanen langs de kustlijn met uitzicht op de groene bergen en de azuurblauwe oceaan.

Fiets bijvoorbeeld van Sun Moon Lake naar de Chingshuei Cliffs, van Kenting National Park naar Coastal Mountain Range, en van East Rift Valley naar de Wuling Pas en de Taroko Kloof. Tijdens deze route zie je de verschillende natuurfenomenen van dit Aziatische eiland in een korte tijd. Een route rondom het eiland is ook mogelijk. Dit is door het Taiwanese verkeersbureau verdeeld in 10 etappes, variërend van 70 tot 120 kilometer.

Fietsvakantie boeken

Een complete fietsvakantie wordt momenteel niet compleet aangeboden. Deze kunt u wel zelf samenstellen.

skyscanner_logo

Skyscanner

Zoek en vergelijk alle tickets naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Vanaf hier kun je de fietsvakantie beginnen want ook in Taipei liggen fietspaden.

Trivago logo

Trivago

Bekijk en vergelijk alle hotels in Taiwan en vind de beste prijs. Van simpele kamers tot luxe suites, in het centrum of op het platteland.

Kamperen in Taiwan

Nog leuker tijdens een fietsvakantie is het kamperen in een tentje. De laatste jaren is kamperen steeds populairder geworden in Taiwan, en zijn de campings en kampeerterreinen verdubbeld. Weg van het lawaai, drukte en de uitlaatgassen de rust van de natuur in. Ook in de meeste nationale parken zijn speciale kampeerterreinen, zoals in het Taroko National Park.