(advertentie)

De mooiste plekken in Taiwan: Top 5 bezienswaardigheden

Kustdorp

Taiwan is een van de mooiste onontdekte reisbestemmingen in Azië! Je vindt er verschillende natuurfenomenen in prachtige natuurparken. Ook de steden zijn een bezienswaardigheid op zichzelf met avondmarkten en authentieke wijken.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Wat Taiwan ook zo fijn maakt is de fietscultuur. In Taiwan fietst iedereen en je kunt ze ook overal huren. Dat maakt het bezoeken van deze bezienswaardigheden nog leuker!

1. Taipei

Stad van veraf

In deze bruisende hoofdstad wonen 3 miljoen mensen, op een oppervlakte van 271,77 km². Hier vind je 2 verschillende delen. Het westen staat bekend om haar gezelligheid door smalle straatjes met kraampjes, en het oosten om haar moderne en stijlvolle gebouwen.

De avondmarkt is hier een populaire bezienswaardigheid, waar je voor weinig geld verschillende kleine hapjes proeft. De grootste en oudste vind je in Shilin. Ook kan je hier niet om de Taipei 101(zie foto) heen, die ver boven de stad uitsteekt. Nog een bezienswaardigheid is het Nationaal Paleis Museum. Daar ligt de grootste collectie Chinese kunst ter wereld tentoongesteld.

rivier in kloof2. Tarokokloof

De Tarokokloof is een 18 kilometer lange kloof langs steile rotswanden. De knalblauwe Liwu rivier baant zich hierdoor een weg naar de oceaan, prachtig om te zien. De Tarokokloof ligt in het Nationale Park van Taroko, waar je verschillende trails kunt maken. Prachtige tempels, duizelingwekkende afgronden en wiebelende hangbruggen, in dit park kom je alles tegen. Perfect voor een actieve dag, of zelfs meerdere dagen voor echte sportievelingen.

Meer met bergen3. Sun Moon Lake

Sun Moon Lake heeft niet voor niet deze naam, van bovenaf heeft het de vorm van de zon en de maan. Dit turquoise meer ligt tussen de bergen, en in de bergen meerdere tempels. De mooiste tempel hier is de Wenwu. Hier vind je prachtige beelden, mooie kleuren en een prachtig uitzicht op het meer.

De mooiste manier om Sun Moon Lake en omgeving te verkennen is per fiets. Op meerdere plekken kun je hier fietsen huren, en kiezen voor een lange of korte tocht.

4. Stranden van Taiwan

Taiwan staat er niet bekend om, maar je vindt er de mooiste stranden. Je kunt er surfen, snorkelen, windsurfen en kayakken of gewoon heerlijk relaxen in de zon. Maar het mooiste is de veelzijdigheid van de stranden in Taiwan.

zee uitzicht

In Kenting bijvoorbeeld, een populaire badplaats in Taiwan vind je witte zandstranden en de mooiste koraalriffen. Perfect voor een scooter ritje langs de kust en bergen waarbij je de mooiste stranden en uitkijkpunten tegenkomt. In Fulong maak je de mooiste wandelingen door de duinen en in Laomei vind je een sprookjesachtig strand met weelderige groene algen op de stenen troggen. Chihsingtan Beach staat bekend om het spectaculaire uitzicht. Hier vind je een strand tussen de bergen, die met wolken bedekt zijn.

uitzicht over park

5. Yangmingshan National Park

De tuin van Taipei: Yangmingshan NP. Direct naast de hoofdstad Taipei ligt Yanmingshan, het enige park in Taiwan waar je slapende vulkanen en hot springs tegenkomt. Een heerlijke plek voor een trail, bijvoorbeeld de ‘Bird Watching Trail’ en de ‘Butterfly Corridor’. Hier kom je de mooiste vogels en vlinders tegen.

Bij een bezoek aan dit park moet je zeker even tijd maken voor de hotsprings. Heerlijk relaxen in warm water (40 graden) met een prachtig uitzicht over het park.