(advertentie)

Vakantie in het verrassende Taiwan

Het eiland Taiwan ligt in Azië, en wordt officieel de Republiek China genoemd. Naast het eiland Taiwan horen ook er ook 3 kleinere eilanden bij de Republiek China. Dichtbij liggende landen zijn China, Japan, Zuid-Korea, Vietnam en de Filipijnen.

Vroeger heette Taiwan Formoso, wat prachtig eiland betekent in het Portugees. Taiwan is ongeveer even groot als Nederland en er wonen 23 miljoen mensen. Het wordt steeds meer ontdekt als reisbestemming en dat is niet voor niks!

Huizen met zee uitzicht

In Taiwan vind je alles voor een prachtige vakantie; enorme steden met indrukwekkende gebouwen, prachtige parken met bijzondere natuurfenomenen, stranden en een goed bewaarde cultuur. Er staan zo’n 12.000 boeddhistische tempels. En het land zelf is modern, schoon en je kunt er heerlijk eten!

Vakantie Taiwan

Het eiland is geschikt voor meerdere vakantiesoorten, zoals;

  • Rondreis – 2 of 3 weken zijn perfect om de mooiste plekjes op dit eiland te verkennen.
  • Groepsreis in Taiwan – met een groep erop uittrekken.
  • Strandvakantie Taiwan – Parelwitte, goudgele en zelfs zwart gekleurde stranden waar je zonder massatoerisme van geniet.
  • Backpacken door Taiwan – Backpackers hebben Taiwan allang ontdekt, het vervoer is er uitstekend geregeld en er zijn genoeg hostels.
  • Fietsvakantie – Niet wat je direct verwacht, maar Taiwan heeft een echte fietscultuur!

Weer en klimaat

snelweg door bergenHet grootste deel van Taiwan kent een tropisch klimaat. Dat betekent dat het in de zomer tussen de 25 en 35 graden wordt, en in de winter tussen de 10 en 20 graden. Bijzonder van Taiwan is de regen, want er valt hier meer regen dan in Nederland! Toch telt Taiwan jaarlijks 1400 tot 1900 zonuren.

De beste reistijd voor Taiwan zijn de maanden oktober en november. De temperatuur ligt dan tussen de 20 en 26 graden, perfect om eropuit te gaan tijdens je vakantie. In de zomermaanden kan het namelijk echt drukkend warm zijn in Taiwan. Ook heb je dan last van orkanen.

Bezienswaardigheden

Stad van verafEr is genoeg te zien en te doen in Taiwan, maar er springen er een paar bovenuit. Dit zijn de plekken waar je zeker naartoe moet.

Ook de stranden van Taiwan zijn een aanrader. Witte stranden, zwart gekleurde stranden en stranden omgeven door met wolken bedekte bergen. Lees hier de Top 5 bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Taiwan.

Geschiedenis en bevolking

Taiwan is van Nederland, China en Japan geweest. Vandaag de dag claimt de Volksrepubliek China Taiwan als een van hun provincies. Taiwan ziet dit alleen anders, zij zien zichzelf als de Republiek China, die geen onderdeel is van de Volksrepubliek China. Een aantal landen erkent de republiek China maar de meeste landen erkennen het als een deel van de Volksrepubliek van China.

Aziatische vrouwDoor verschillende immigratiegolven is de bevolking erg veranderd. In 1600 bestond de bevolking uit verschillende Austronesische stammen die afstammen van de Filipijnse bevolking. Tegenwoordig bestaat de bevolking voor 98% uit Han-Chinezen. De 23,2 miljoen inwoners bestaat voor ongeveer 50% uit mannen, en 50% uit vrouwen. De bevolking hangt voornamelijk de Chinese volksreligie aan, een kleiner deel is boeddhistisch.

Lees meer over het onderwerp "Taiwan"
Fietsen in Taiwan

Fietsen in Taiwan

Fietsen door de verrassende landschappen van Taiwan… In Taiwan heerst een echte fietscultuur. Wist je dat Giant uit Taiwan komt? Zij wouden het fietsgebruik in eigen land stimuleren, waardoor de overheid overal fietspaden heeft aangelegd. Over het hele eiland liggen…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Direct bekijken Lees meer
De mooiste plekken in Taiwan: Top 5 bezienswaardigheden

De mooiste plekken in Taiwan: Top 5 bezienswaardigheden

Taiwan is een van de mooiste onontdekte reisbestemmingen in Azië! Je vindt er verschillende natuurfenomenen in prachtige natuurparken. Ook de steden zijn een bezienswaardigheid op zichzelf met avondmarkten en authentieke wijken. Wat Taiwan ook zo fijn maakt is de fietscultuur….

Lees verder