(advertentie)

Stedentrip naar Paramaribo

Ontdek de kleurrijke cultuur van Suriname tijdens een stedentrip naar Paramaribo!

Paramaribo is een levendige, kleurrijke stad en de hoofdstad van Suriname. Paramaribo heeft toeristen veel te bieden. Het land heeft een bijzondere geschiedenis, dit komt onder andere doordat Suriname vroeger een kolonie was van Nederland. Dat is nog steeds terug te zien in de gebouwen en straten in Paramaribo. Kijk daarom ook niet gek op als je Nederlandse straatnaambordjes tegenkomt in de stad. De mix van verschillende culturen zorgt ervoor dat Paramaribo erg interessant is om te bezoeken. Lees hieronder wat je zeker moet bekijken tijdens een stedentrip naar Paramaribo!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Genieten aan de waterkant

Suriname Waterkant ParamariboWanneer je een stedentrip naar Paramaribo maakt, wil je de cultuur van de stad proeven. Dat kan op geen betere plek dan aan de waterkant! Met de waterkant wordt de oever van de rivier de Suriname bedoeld, die door Paramaribo stroomt. Hier vind je de Centrale Markt. Vanuit de verte hoor je de verkopers op de Centrale Markt al schreeuwen en kun je de heerlijke geuren van vis, vlees en fruit ruiken. Op de Centrale Markt komen niet veel blanken, wat ervoor zorgt dat je het echte leven van Paramaribo ervaart, je loopt tussen de locals. De producten op de Centrale Markt zijn erg goedkoop en bijna altijd vers. Vis wordt gevangen in de Surinamerivier en meteen gefileerd en verkocht. De Centrale Markt moet je zeker bezoeken tijdens je stedentrip naar Paramaribo!

Wanneer je hebt gewinkeld op de Centrale Markt kun je heerlijk uitrusten aan de waterkant en genieten van het eten. Er komen veel Surinamers om hier samen te kletsen en te genieten van het water. Om 7 uur gaat aan de waterkant de zon onder, een prachtig gezicht!

Bezoek Fort Zeelandia

Fort ZeelandiaFort Zeelandia bezoeken is een echte aanrader voor tijdens je stedentrip naar Paramaribo. Fort Zeelandia is een oud, koloniaal fort dat in de 17e eeuw door Nederlanders is gebouwd. De Nederlanders wilden met Fort Zeelandia het veroverde gebied verdedigen. Het fort heeft dienst gedaan als kazerne en gevangenis. Tegenwoordig vind je in Fort Zeelandia het Surinaams Museum. In het Surinaams Museum vind je alle informatie over de veelbewogen geschiedenis van het land. Ook heeft het Surinaams Museum veel kleurrijke tentoonstellingen. Op zondag worden er gratis rondleidingen gegeven.

Het Onafhankelijkheidsplein

Het groene Onafhankelijkheidsplein ligt vlakbij de waterkant en Fort Zeelandia. Om het Onafhankelijkheidsplein staan veel indrukwekkende gebouwen, zoals het kleurrijke Ministerie van Financiën en het presidentiële paleis. De meeste gebouwen rondom het Onafhankelijkheidsplein zijn gemaakt van steen, niet van hout zoals de andere gebouwen in de stad. Dat geeft het Onafhankelijkheidsplein een chique uiterlijk. Iedere zondag zijn er mannen met vogeltjes die een wedstrijd houden voor de mooist fluitende vogel. Erg leuk om eens mee te maken tijdens je stedentrip naar Paramaribo!

Vroeger stond op het Onafhankelijkheidsplein een standbeeld van koningin Wilhelmina. De dag voor de Onafhankelijkheid van Suriname werd dit beeld verplaatst naar Fort Zeelandia en er kwam een Surinaamse vlag voor in de plaats. Vlakbij het Onafhankelijkheidsplein ligt de Palmentuin. De Palmentuin hoort bij de gouveneurswoning. Je kunt hier de prachtige koningspalmen bewonderen.

Heiligdommen in Paramaribo

Arya Dewaker Tempel, Paramaribo, SurinameDoordat de cultuur in Paramaribo erg divers is, vind je er ook veel verschillende religies. Deze gelovigen leven in vrede naast elkaar en hebben prachtige heiligdommen gebouwd. Erg leuk om te bewonderen tijdens je stedentrip naar Paramaribo! Naast de moskee van de moslims staat de ‘Neve Shalom’ synagoge van de joden. Ook de Sint Petrus Kathedraal is zeker een bezoekje waard. De Sint Petrus Kathedraal is helemaal van hout gemaakt en ziet er van binnen en van buiten schitterend uit. Er komen voornamelijk christenen naar de Sint Petrus Kathedraal.

Ook de Arya Dewaker Tempel is zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip naar Paramaribo. De Arya Dewaker Tempel is het heiligdom van de Hindoes. Het bouwwerk met de twee torens ziet er schitterend uit met de witte muren en het rode dak. De naam ‘Arya Dewaker Tempel’ betekent Tempel van de Arische Zon. De ronde vormen van de tempel verwijzen dan ook naar de zon. Een echte must-see!

Tips

  • Op donderdagavond is het in Paramaribo altijd feest! De Havana-lounge is een leuke club waar swingende salsa- en populaire muziek wordt gedraaid.
  • De Paramaribo Zoo is ook erg leuk om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Paramaribo. Je kunt hier veel schitterende dieren bewonderen en voor kinderen is er ook veel te beleven!
  • Wanneer je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen is het aan te raden om een fiets te huren en naar zee te gaan. Wanneer je tijd hebt kun je ook doorfietsen naar een Hindoe complex aan zee waar je prachtige beelden kunt bewonderen. Een unieke ervaring!
  • Een dolfijnentocht over de Surinamerivier is een belevenis voor jong en oud! Je wordt naar de monding van de zee gebracht waar veel dolfijnen zwemmen.

photo by: RobOo, NickolasBecker