(advertentie)

Ontdek de rijke historie van Sri Lanka

Gouden Tempel, Sri Lanka

Sri Lanka is een land dat ontzettend veel te bieden heeft op verschillende gebieden. Zo is het eiland een van de acht hotspots op het gebied van biodiversiteit. In de nevelwouden in het binnenland en de regenwouden in het laagland van Sri Lanka vind je diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt! Naast de indrukwekkende flora en fauna heeft Sri Lanka ook veel te bieden op het gebied van cultuur en historie.

Op vakantie naar een verre bestemming?

De Gouden Tempel in Dambulla

Dambulla Tempel Sri LankaIn de culturele driehoek van Sri Lanka ligt Dambulla. De Gouden Tempel in Dambulla is heel bekend, ze is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden Tempel is gevestigd op de 160 meter hoge rots van Dambulla. Er bevinden zich meer dan 80 grotten in de omgeving van De Gouden Tempel.

Na een flinke klim naar boven, waarbij je ondertussen kunt genieten van de prachtige natuur waar je doorheen loopt, kom je aan bij de vijf belangrijkste grotten van De Gouden Tempel. Ze zijn prachtig beschilderd met afbeeldingen die het verhaal van Boeddha en zijn leven vertellen. In De Gouden Tempel bevinden zich meer dan 150 beelden, waaronder ook Hindoebeelden. Dit laat de intrede van het Hindoeïsme in Sri Lanka zien.

De Leeuwenrots in Sigiriya

View from Lion Rock, Sri LankaSigiriya is een ander dorp in de culturele driehoek van Sri Lanka. In Sigiriya bevindt zich de bekende Leeuwenrots. De Leeuwenrots bestaat uit de resten van een vulkaan en heeft zijn naam te danken aan de vormen die erin zijn uitgehakt. Halverwege de rots ligt het Leeuwenplateau. Op het Leeuwenplateau bevindt zich een ingang waar een leeuwenkop en leeuwenklauwen zijn uitgehakt. De leeuwenkop is helaas afgebroken, maar de indrukwekkende klauwen zijn nog wel te zien.

Op het Leeuwenplateau is er de mogelijkheid om even bij te komen. Er staan hier een aantal kraampjes, waar je eten en drinken kunt kopen. Wanneer je op weg gaat naar het Leeuwenplateau, kom je langs de spiegelmuur. De spiegelmuur dankt haar spiegeling aan het feit dat ze gepolijst is. Helaas is de muur beschadigd door teksten die erop zijn gekrast door bezoekers tussen de 7e en de 11e eeuw.

De Leeuwenrots was in de 5e eeuw van koning Kasyapa. Bovenop de Leeuwenrots had hij een paleis laten bouwen. De resten hiervan, zoals baden en tuinen, zijn nog steeds te zien. De top van de Leeuwenrots, met het paleis, ligt op 180 meter hoogte. Vanaf de top van de leeuwenrots heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving.

Het Sigiriya Museum is ook zeker een bezoekje waard. Het museum geeft een goed beeld van de prachtige cultuur en historie van Sigiriya. De toegang tot het Sigiriya Museum is gratis en de informatie is ook in het Engels verkrijgbaar.

photo by: Mal B, kwan kwan, Mal B