(advertentie)

Vakantie in Sri Lanka

Sri Lanka PolonnaruwaSri Lanka, officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka, is een land in Zuid-Azië. Het eiland bestaat uit één eiland. Op het eiland wonen ongeveer 20,33 miljoen mensen en het land is een half keer zo groot als Nederland. Sri Lanka is sinds 1948 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De twee belangrijkste steden van Sri Lanka zijn Sri Jayawardenapura Kotte (de officiële hoofdstad) en Colombo (de commerciële hoofdstad en tevens de grootste stad).

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Economie en toerisme

Sri Lanka wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden van de wereld, ongeveer 22,7% van de inwoners leven onder de armoede grens. De economie van Sri Lanka draait voornamelijk op de export van thee, koffie, rubber en kokosnoten, maar ook toerisme is belangrijk. Het land staat bekend als een tropisch eiland, met brede zandstranden en blauw zeewater waar je goed kan duiken en snorkelen. Maar naast de zee en stranden heeft het eiland ook tropische bossen, theeplantages, bergen, rivieren en watervallen, koloniale forten, oude steden en een levendige en gastvrije cultuur te bieden.

Op vakantie in Sri Lanka

Bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Sri Lanka zijn o.a. de hoofdstad Colombo, hier vind je een mix van oud en nieuw en wat oosterse en westerse cultuur. Beira Lake, de Gangaramaya Temple, Catedral de Santa Lucia en Colombo Dutch Museum zijn absoluut een bezoek waardig tijdens een verblijf in Colombo. Ander bezienswaardigheden in Sri Lanka zijn Sigiriya, de Gouden Tempel van Dambulla, Adam’s Peak, Jetavanaramaya, Dutch fort Pangkor en de steden Kandy en Galle.

 

photo by: Hafiz Issadeen, Ronald Saunders

Lees meer over het onderwerp "Sri Lanka"
Ontdek de rijke historie van Sri Lanka

Ontdek de rijke historie van Sri Lanka

Sri Lanka is een land dat ontzettend veel te bieden heeft op verschillende gebieden. Zo is het eiland een van de acht hotspots op het gebied van biodiversiteit. In de nevelwouden in het binnenland en de regenwouden in het laagland…

Lees verder
Shoestring

Shoestring

Shoestring organiseert al ruim 15 jaar bijzondere groepsrondreizen. Tijdens een vakantie met Shoestring is er veel aandacht voor natuur, cultuur en de lokale bevolking. Voor een bijzondere rondreis, groepsreis of individuele reis ben je bij Shoestring op de juiste plek!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Vakantie in Sri Lanka