(advertentie)

Een vakantie in het uiterste zuiden van Spanje

Andalusia vakantie

Granada, Sevilla, Cádiz, Jerez de la Frontera, Ronda, Marbella en nog veel meer mooie steden kun je bezoeken tijdens je zomervakantie in Andalusië. Elke stad heeft zijn bijzondere kenmerken en verschillende bouwwerken en zijn daarom de moeite waard om te bezoeken. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Sevilla is een van de belangrijkste steden in Zuid-Spanje. Het is een belangrijke stad op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst.

Vakantie boeken in Spanje?

In Sevilla vind je diverse hogescholen en universiteiten, maar ook het koninklijk paleis. In Andalusië vind je veel lokale markten met verse vis en groenten. Je kunt hier je een hele middag vermaken en ’s avonds lekker koken met verse ingrediënten. Andalusië kenmerkt zich door de vele witte dorpjes die erg mooi staan in het landschap. Wanneer je Granada bezoekt, bezoek dan ook het Alhambra. Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Ontspannen in het mooie Andalusië

Eigenlijk is Andalusië een streek die je het hele jaar door kunt bezoeken. Gemiddeld schijnt de zon er 320 dagen per jaar. Dat betekent dat de winters erg zacht en erg aangenaam zijn. Je vindt in Andalusië een Mediterraan klimaat, dat houdt dus warme zomers en zachte winters in. In de zomer kan het hier wel 35 graden Celsius of meer worden. De temperaturen kunnen per stad verschillen. Als je in de zomer een verkoelend briesje voelt, dan is deze afkomstig uit de bergen. Het briesje wind blijft hangen in de regio en zo is het nooit té heet in Andalusië.

In Andalusië struin je heerlijk over de verschillende boulevards en eet je van lokale vissers aan de haven. Deze mensen willen graag dat je fijne vakantie hebt en bieden je daarom de heerlijkste producten aan. Dit zijn lokale vissersmensen die er van houden dat hun gasten tevreden zijn.

Het ultieme verblijf in Zuid-Spanje

Je kunt in allerlei accommodaties verblijven in Zuid-Spanje. Voor elke vakantieganger is ontspanning een ander begrip. De ene verblijft graag op de camping, de ander in een hotel, weer iemand anders gaat op de bonnefooi en weer een ander kiest voor luxe in een vakantievilla. In een vakantievilla of vakantiehuis heb je genoeg privacy en ben je alleen met je vriend of vriendin of geniet je met je gezin van de ultieme droomvakantie. Je kunt ook voor een van deze huizen kiezen wanneer je op huwelijksreis gaat. Je huwelijksreis is een kleine vakantie, daar mag je dan natuurlijk extra van genieten.