(advertentie)

Vakantie naar Madrid

Vakantie naar Madrid

Madrid is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Spanje. Samen met Barcelona behoort Madrid tot de populairste Spaanse steden. De stad met ruim 3,2 miljoen inwoners ligt in het midden van het land, midden op de Spaanse Hoogvlakte. Een stedentrip naar Madrid is vooral populair vanwege de 3 bekendste musea van Spanje: Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en Museo Thyssen-Bornemisza. Naast deze bekende musea zijn er nog veel meer toeristische bezienswaardigheden in Madrid. Zo vind je in deze Spaanse metropool het Palacio Real, stadspark El Retiro en het stadion van voetbalclub Real Madrid FC. Kenmerkend voor de stad Madrid zijn de vele rotondes en grote pleinen vol mooie beelden. Tijdens een vakantie naar Madrid kan je genieten van lekker Spaans eten, kunst, cultuur en een fijn mediterraan klimaat.

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie boeken in Spanje?

Stedentrip naar Madrid

Stedentrip naar MadridVeel toeristen brengen tijdens hun vakantie in Spanje, een bezoek aan de Spaanse hoofdstad. De bezienswaardigheden in Madrid liggen allemaal redelijk centraal. Hierdoor kan je als je je bezoek van te voren voorbereidt, alle bezienswaardigheden in Madrid in één dag zien. Zo kan je je vakantie in Spanje goed uitbreiden met een stedentrip naar Madrid. Ook zijn er veel reisorganisaties die een stedentrip naar Madrid aanbieden. Vaak boeken zij voor jou een hotel en een vlucht naar Madrid, of een busrit. Ideaal, zo hoef je zelf alleen maar contact te hebben met het reisbureau. Een voordeel aan een stedentrip naar Madrid via een reisbureau is dat je langer kunt genieten van alle bezienswaardigheden in Madrid. Je kunt langer stil staan bij de mooie gebouwen en langer genieten van het heerlijke eten en de ontspannen Spaanse sfeer.

Bezienswaardigheden in Madrid

De stad Madrid staat vol met bezienswaardigheden. Overal zijn mooie pleinen en bijzondere rotondes. Bekende bezienswaardigheden in Madrid die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie naar Madrid zijn:

 • Vakantie naar Madrid - Palacio RealPalacio Real
  Het Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Spanje. Hier wonen al tijden geen leden meer van het Koninklijk huis, het wordt nu gebruikt als werkpaleis van de koning. Het Koninklijk Paleis van Madrid is het grootste koninklijk paleis ter wereld. In totaal heeft het paleis 3418 kamers en beslaat het een oppervlakte van ruim 135 duizend m2. Tijdens een stedentrip naar Madrid is het erg leuk om een rondleiding door dit grote paleis te volgen. Je mag een kijkje nemen in verschillende chique ingerichte kamers en proeft zo de Koninklijke sfeer die hier hangt.
 • El Retiro
  El Retiro is een groot en populair stadspark in Madrid. Veel Madrilenen en toeristen komen in het weekend heerlijk tot rust in deze ‘aangename afzondering’. Het park El Retiro is 1,4 km2 groot en vind je in het oosten van Madrid. Midden in het park ligt de vijver waar veel roeiboten te huur zijn. Om de vijver staat een mooie zuilengalerij met in het midden een standbeeld van koning Alfons XII. Wil je tijdens je vakantie naar Madrid even lekker ontspannen? Dan mag een bezoek aan El Retiro zeker niet ontbreken!
 • Vakantie naar Madrid - El RetiroPuerta del Sol en Plaza Mayor
  Madrid kent veel grote pleinen en rotondes. Puerta del Sol en Plaza Mayor zijn er daar twee van en liggen vlakbij elkaar. Puerta del Sol is het centrale plein waar je tijdens je vakantie naar Madrid vaak zult komen, er komen ontzettend veel wegen uit op dit plein. Op het Puerta del Sol staan een aantal fonteinen, verschillende beelden waaronder het bekendste symbool van Madrid Oso y Madroño (de beer en de meiboom). Plaza Mayor is een ander groot plein met imposante woonhuizen eromheen. De huizen met 4 verdiepingen en veel balkons vormen een omheining om het plein. Deze pleinen zijn toeristische bezienswaardigheden in Madrid en het is hier dan ook altijd erg druk.

Musea in Madrid

De populairste bezienswaardigheden in Madrid zijn de musea in de ‘Gouden driehoek’. Deze musea in Madrid behoren tot de belangrijkste en mooiste musea ter wereld! Deze drie bezienswaardigheden in Madrid liggen vlakbij elkaar, dus ideaal om tegelijk te bezoeken tijdens je stedentrip naar Madrid.

 • Museo Del Prado MadridDel Prado museum
  Het Del Prado museum is één van de bekendste musea ter wereld. In Museo del Prado vind je veel indrukwekkende collecties van grootmeesters. Hier hangen werken van onder andere Francisco Goya, El Greco en Diego Velázquez. Tevens vind je in het Del Prado museum schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders.
 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
  Het Museo Reina Sofia is het belangrijkste museum voor moderne kunst van Spanje. In dit museum vind je veel Spaanse kust van bekende Spaanse kunstenaars. Het hoogtepunt van de collectie zijn werken van Pablo Picasso en Salvador Dali.
 • Museo Thyssen-Bornemisza
  Het Museo Thyssen-Bornemisza was oorspronkelijk een privé collectie van Heinrich Thyssen-Bornemisza en zijn zoon Hans Heinrich. De collectie met onder andere een zelfportret van Rembrandt is nu te vinden in de Spaanse hoofdstad en behoort inmiddels tot één van de populairste musea in Madrid. In dit museum vind je werken van wereldberoemde schilders zoals Van Gogh, Rubens en Gauguin.

Zoals je leest, tijdens een vakantie naar Madrid kan je genieten van verschillende musea en andere bezienswaardigheden die deze prachtige stad te bieden heeft!