(advertentie)

Vakantie naar Gran Canaria

Gran Canaria

Een populaire vakantiebestemming is het eiland Gran Canaria dat onderdeel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het eiland is 1560 km2  groot en heeft ruim 851 duizend inwoners. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas, dit is tevens ook de grootste stad van het eiland. Hoewel Gran Canaria onderdeel uitmaakt van Spanje ligt het eiland ruim 1300 kilometer van Europa. Gran Canaria is gelegen in de Atlantische Oceaan ter hoogte van de noordwest kust van het continent Afrika, voor de kust van Marokko. Door deze ligging beschikt Gran Canaria over een uitstekend klimaat voor zonvakanties, het gehele jaar kunt u hier genieten van heerlijke temperaturen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen voor een winterzon vakantie kiezen voor Gran Canaria. Ook in de rest van het jaar is een vakantie naar Gran Canaria populair, het eiland kent enkele beroemde badplaatsen. De laatste jaren is een Fly drive Gran Canaria steeds meer in opkomst, lees hieronder meer!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Badplaatsen Gran Canaria

Waarschijnlijk heeft u wel gehoord van Playa del Inglés. Dit is de bekendste badplaats van Gran Canaria en daarmee ook de populairste. Playa del Inglés is een badplaats gericht op het massatoerisme, dit betekent dat u hier veel hotels en andere accommodaties zult treffen. Dankzij het massatoerisme zijn de voorzieningen hier uitstekend, prachtige winkelcentra, vele restaurants, terrasjes en andere gezellige uitgaansgelegenheden zorgen dat het u aan niets ontbreekt tijdens uw vakantie. Andere bekende badplaatsen met uitstekende voorzieningen zijn Maspalomas, bekend van het prachtige duingebied, Puerto Rico aan de zuidkant van het eiland is omgeven door steile heuvels en kliffen en Puerto de Mogán de meest westelijke badplaats heeft een prachtig berglandschap.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Doordat Gran Canaria is ontstaan vanuit een vulkaan uitbarsting kent het eiland een bijzonder vulkaanlandschap. Lava is erg vruchtbaar waardoor de flora op het eiland enorm divers is. Het eiland beschikt over circa 160 stranden, keuze genoeg dus. Naast de vele stranden kent Gran Canaria ook veel andere mooie bezienswaardigheden. De bekendste is Roque Nublo, via een prachtige wandeling komt u op een berg van 1700 meter met daarop een enorme basaltrots. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Gran Canaria. Wanneer u op Gran Canaria bent mag een bezoekje aan een van de kraters natuurlijk niet ontbreken, de Bandama en de Galdar krater zijn de bekendste. Een andere populaire bezienswaardigheid van het eiland is Las Palmas. De hoofdstad van Gran Canaria heeft veel mooie gebouwen en musea die zeker een bezoek waard zijn. De terrasjes en gezellige restaurants maken de stad tot een leuk excursie. Tijdens een vakantie naar Gran Canaria mag een bezoek aan de hoofdstad zeker niet ontbreken.

Fly drive Gran Canaria

Een vakantie naar Gran Canaria is ontzettend populair onder Nederlanders. Lekker een vakantie naar de zon, een vakantie naar een eiland, een vakantie met het vliegtuig. De laatste jaren is een Fly drive Gran Canaria steeds meer in opkomst. Wat is een Fly drive Gran Canaria? Een Fly drive vakantie betekent een vakantie met vliegtuig en huurauto. In dit geval: een vliegticket naar het mooie Gran Canaria en dan vanaf het vliegveld een huurauto. Op deze manier kunt u dus heerlijk genieten van een vliegvakantie en tijdens uw vakantie naar Gran Canaria beschikt u over een auto. Een mooie rondreis over het eiland, een rondje langs alle steden op het eiland, genieten van de prachtige natuur. Wat u maar wilt. Bij de terugvlucht naar Nederland, levert u de auto weer in op het vliegveld van Gran Canaria. Ideaal dus, geen eigen auto mee naar het eiland, maar wel genieten van het gemak van een auto op het eiland!