(advertentie)

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het Spaanse eiland Majorca dat ook wel Mallorca wordt genoemd. Mallorca behoort tot de eilanden groep Balearen en is een populaire vakantiebestemming. Maar ook voor een culturele citytrip is Palma de Mallorca een prima bestemming.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Vakantie boeken in Spanje?

Lees meer over Palma de Mallorca, het weer, het strand, het vliegveld van Palma en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden.

Het weer

Het weer op Palma de Mallorca is ideaal voor een heerlijke zonvakantie. In de maanden mei tot en met oktober is de gemiddelde max. temperatuur boven de 24 graden. In juli en augustus is de gemiddelde maximum temperatuur 31 graden. In het voor,- en najaar is het dus heerlijk weer voor een citytrip. Maar lig je liever aan het strand? Dan is het weer in de zomermaanden perfect.

Centrum Palma

Palma is een prachtige en bruisende stad. In het centrum zijn vele kleine straatjes te vinden met leuke winkeltjes. Als je op Mallorca wilt winkelen dan is het centrum van Palma zeker de ideale plek. Grote winkelketens zijn gevestigd in het centrum, maar ook lokale winkeltjes vind je in de stad. Verder zijn er vele gezellige restaurantjes in de smalle straatjes en gezellige pleinen, zoals het bekende plein, Plaza Mayor. Wanneer je in het centrum van Palma bent, kun je om één bezienswaardigheid zeker niet heen. De Kathedraal van Palma de Mallorca; Kathedraal la Seu, die ook wel Palma Cathedral wordt genoemd.

StrandPalma de Mallorca

Naast een bruisende en culturele stad heeft Palma een strand, genaamd Platja de Palma. Dus kom na een dag in het centrum tot rust op het strand van Palma.

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

In de hoofdstad van Mallorca zijn vele bezienswaardigheden te zien. We zetten een aantal bezienswaardigheden op een rij die je zeker niet mag missen.

  • Palma Cathedral / Kathedraal la Seu

De Palma Cathedral is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van Palma. De bouw van de prachtige kathedraal is in 1230 begonnen. Begin 1900 heeft de bekende architect Gaudi het interieur aangepast. De Palma Cathedral heeft een prominente plek in de stad en heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De kathedraal is toegankelijk voor bezoekers.

  • Bellver Castle

Bellver Castle is een kasteel uit de 14e eeuw. In het Catalaans betekent het ‘mooi uitzicht’. En dat is niet voor niets. Het kasteel heeft een adembenemend uitzicht, omdat het op de top van een heuvel ligt. Je kijkt uit over het strand, het centrum en de bergen. Het indrukwekkende kasteel is omringt door een gracht en heeft 3 grote torens en een binnenplaats waar in de zomer regelmatig activiteiten georganiseerd worden. Bellver Castle is een echte bezienswaardigheid en is ook toegankelijk voor bezoekers. Je kan o.a. een kijkje nemen in de wapenkamer en het historische museum dat er tegenwoordig is gevestigd.

  • Palma Aquarium

Een leuke bezienswaardigheid met kinderen? Bezoek dan Palma Aquarium en neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld.

  • Plaza MayorPalma de Mallorca

Plaza Mayor is het culturele hart van het bruisende centrum in Palma. De drie bekendste winkelstraten komen uit op dit plein en ook de vele kleine straatjes leiden je naar Plaza Mayor. Het plein is gevuld met vele gezellige terrasjes en op maandag wordt er plaats gemaakt voor de fruitmarkt.

Vliegveld

Ga je op vakantie naar Mallorca? Dan land je op het vliegveld in de hoofdstad. Het vliegveld heet Palma Airport en ligt 8 km van het centrum. De populaire badplaats El Arenal ligt op slechts 15 min. van het vliegveld. De bekende vakantiebestemming Cala d’Or aan de oostkust van het eiland is bereikbaar in 50 min. rijden vanaf het vliegveld.

Verblijf in een hotel

Enthousiast over Palma de Mallorca? Verblijf in één van de vele Spaanse hotels in de stad. Bekijk de reisorganisaties naar Palma en vind een hotel dat past bij jouw vakantie!