(advertentie)

Overwinteren in Benidorm

Overwinteren in Benidorm

Wat is er heerlijker dan de koude wintermaanden van Nederland te ontvluchten? Een jaar geen sneeuw en koud, maar enkel de warme Spaanse zon! Een winter geen warme chocolademelk, maar een lekker wijntje op het terras in Benidorm. Dit jaar geen erwtensoep, maar Spaanse tapas. Geen nieuwjaarswensen in de sneeuw, maar gewoon op het strand van Benidorm. Benidorm is een badplaats in het oosten van Spanje aan de Costa Blanca. De stad telt ruim 69 duizend inwoners, wat met alle toeristen kan oplopen tot zo’n 500 duizend. In dit artikel vertellen we je meer over overwinteren in Spanje, en dan overwinteren in Benidorm in het bijzonder.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Waarom overwinteren in Benidorm?

Benidorm is een populaire badplaats in Spanje waar ieder jaar veel mensen komen overwinteren. Waarom precies overwinteren in Benidorm?

Klimaat Benidorm

Benidorm strandIn Benidorm heerst een fijn klimaat. Het klimaat van Benidorm wordt beschouwd als één van de beste en fijnste in heel Europa. Het hele jaar door zijn de temperaturen hier erg aangenaam, waardoor overwinteren in Benidorm erg populair is. De gemiddelde temperatuur in de winter is 19°C, een stuk hoger dan in Nederland. Af en toe kan er een bui vallen, maar dit duurt nooit lang.

Benidorm stad

De stad Benidorm heeft je veel te bieden. De vele restaurants en cafétjes maken het altijd erg gezellig waardoor er altijd bedrijvigheid is in deze badplaats. Deze plaats aan de Costa Blanca was vroeger een vissersdorp, maar is inmiddels uitgegroeid tot populaire badplaats onder overwinteraars. De skyline van Benidorm is werkelijk prachtig. Als je op het strand loopt, waan je je even in New York of Dubai. Het oude centrum is erg gezellig. Je vindt er nog oude vissershuisjes en de beroemde kerk Inglesia de San Jame in de buurt van Mirador del Castillo. Voor het mooiste uitzicht over de hagelwitte stranden van de Costa Blanca ga je naar de stranden Levante en Poniente. Op deze stranden van Benidorm heb je een prachtig uitzicht over de mooie skyline van de stad.

Campings en hotels

Benidorm hotelsDoordat er zoveel mensen in de wintermaanden naar Benidorm komen, zijn er ook erg veel verschillende accommodaties beschikbaar. De meeste overwinteraars zoeken elkaar op op de camping. De campings in Benidorm zijn in de wintermaanden erg gezellig, de mensen hebben onderling veel sociaal contact. Houd je meer van een wat luxer onderkomen? Ook dat is mogelijk. Overwinteren in Benidorm kan ook in een hotel of appartement. In de winter zijn alle hotels en appartementen gewoon beschikbaar, en ook hier wordt veel gebruik van gemaakt.

Voor wie?

Voor wie is overwinteren in Benidorm een aanrader? De meeste mensen die in de winter naar Benidorm komen, zijn tussen de 50 en 70 jaar. De kinderen zijn de deur uit, in de meeste gevallen zijn de overwinteraars met pensioen en niets houdt hen in de winter in Nederland. De 50 plussers die naar Benidorm komen, komen genieten van het heerlijke weer, de gemoedelijke sfeer, het heerlijke eten en het Spaanse leven! Dus ben je de koud in Nederland zat? Heb je dit jaar geen zin in sneeuw en regen? Wil je ook in de wintermaanden heerlijk op het terras kunnen zitten? Wie weet is overwinteren in Spanje dan ook iets voor jou!

photo by: Stephen