(advertentie)

Goedkoop overwinteren in Spanje

Almeria,

De wintermaanden in Spanje doorbrengen, de laatste jaren hoor je het steeds meer mensen doen. Lekker in de koude maanden, het warme Spanje opzoeken. Een winter weg uit Nederland, en genieten van de Spaanse zon. Of je nu wilt overwinteren in Zuid Spanje, kiest voor de Canarische Eilanden, specifiek wilt overwinteren in Benidorm of nog aan het oriënteren bent, het vooruitzicht van die heerlijke Spaanse zon in de koude winter is erg fijn. Ook zullen er vragen oprijzen. Hoe kan je goedkoop overwinteren in Spanje? Zijn er tips zodat de kosten niet de spuigaten uitlopen? In dit artikel geven we je inspiratie en handvatten over goedkoop overwinteren in Spanje.

Goedkope vakantie zoeken?

Vakantie boeken in Spanje?

Wat en voor wie?

Wat is overwinteren in Spanje? Voor wie is dit geschikt? We spreken van overwinteren, als je in de wintermaanden minstens 5 weken vrijwillig in een warm land doorbrengt. Zonder dat je daar permanent wilt blijven wonen. De meeste mensen die overwegen te overwinteren, zijn 60 of 70 jarigen. Senioren waarvan de kinderen het huis uit zijn. Het werk is achter de rug. Heerlijk genieten van je pensioen onder de Spaanse zon. Je kunt er gewoon even een paar weken of maanden tussenuit. Genieten van de wereld. Genieten van het leven!

Goedkoop overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje kan heel duur, maar zeker ook een stuk goedkoper. Bedenk van te voren goed het budget. Wat wil ik uitgeven? Het is belangrijk om je te realiseren dat de normale kosten zich ook in Spanje voordoen. Tijdens het verblijf in Spanje wil je ook lekker eten, wil je ook kleding kopen en wil je ook een kop koffie drinken op het terras. De kosten die je normaal in Nederland maakt, maak je nu onder de Spaanse zon.

  • Goedkoop overwinteren in Spanje zit hem dus niet in de normale kosten. Je kunt geld besparen op je accommodatie. Door de slaapplek slim te kiezen, kan je goedkoop overwinteren in Spanje. Een camping is in de meeste gevallen goedkoper dan een hotel.
  • Overwinteren in Zuid SpanjeHet leven in Spanje is goedkoper dan dat in Nederland. Een volle tas boodschappen is in Spanje duidelijk goedkoper dan dat je dezelfde volle tas in Nederland zou kopen. Het is dus niet nodig om allerlei levensmiddelen in te slaan en mee te nemen vanuit Nederland. Het zuiden van Spanje is in de meeste gevallen het goedkoopste deel van het land. Het beste kun je dus goedkoop overwinteren in Zuid Spanje.
  • Het vervoer speelt ook mee als er wordt nagedacht over besparen. Laat je een reisorganisatie je vlucht boeken, of houd je zelf de lokale aanbiedingen in de gaten? Rijd je met de caravan of camper richting het zuiden om te overwinteren in Zuid Spanje of vlieg je met het vliegtuig naar Andalusië? Kies je voor het vliegtuig? Kies dan een goedkope, maar betrouwbare verhuurder voor een huurauto. Vraag voor de goedkoopste en betrouwbaarste verhuurder altijd even in het hotel of op de camping naar ervaringen.
  • De periode van je verblijf in Spanje is ook van belang. Als je 8 weken gaat overwinteren in Zuid Spanje, is het moeilijker om goedkoop te overwinteren in Spanje dan als je 6 maanden gaat overwinteren. Accommodaties geven vaak korting op een langer verblijf.
  • Is goedkoop overwinteren in Spanje je bevallen? Boek dan meteen voor het volgende jaar. Sommige reisorganisaties, hotels of campings maken gebruik van zogenoemde vroegboekkorting. Zo krijg je korting, omdat je vroeg je vakantie geboekt hebt. En wil je naar dezelfde camping, geef dit dan meteen aan wanneer je weg gaat. Ook in dit geval heb je kans op een korting.

Overwinteren in Spanje met camper

Een slimme manier om goedkoop te overwinteren in Spanje is met de camper. Met de camper rijd je van stad naar stad, of juist van strand naar strand. Je bent lekker mobiel en kunt gaan en staan waar je wilt. Overwinteren in Spanje met camper kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Nederland met je eigen camper naar Spanje te rijden. Het voordeel is dat je de camper goed kent, je kunt veel spullen mee nemen en kunt je vakantie altijd verlengen als je dat wilt. Overwinteren met camper in Spanje vanuit Nederland is tevens goedkoper. Het is ook mogelijk om in Spanje een camper te huren. Er zijn erg veel verhuurbedrijven die campers verhuren. Het voordeel hiervan is dat je snel in Spanje bent, geen vaste kosten aan de camper hebt en in de meeste gevallen het nieuwste van het nieuwste hebt. Wil je de wintermaanden in Spanje doorbrengen? Overweeg dan zeker om te overwinteren in Spanje met camper!

Locaties overwinteren in Zuid Spanje

Overwinteren in MarbellaGoedkoop overwinteren in Spanje kan op veel verschillende locaties in het prachtige land. De meeste mensen die komen overwinteren onder de Spaanse zon, zoeken de kustplaatsen zoals Malaga(Costa del Sol), Marbella, Alicante(Costa Blanca) en Almeria op. Overwinteren in Zuid Spanje is erg populair, net als overwinteren in Benidorm. Het leuke aan deze regio’s in de wintermaanden, is dat je veel medeoverwinteraars tegenkomt. De overwinteraars in Spanje zoeken elkaar op, waardoor je veel sociale contacten op kunt bouwen. Er wordt veel georganiseerd voor overwinteraars en het is iedere winter weer erg gezellig in het zuiden van Spanje! Zeker op de campings in Zuid Spanje is het in de winter altijd erg druk. Reserveren is dus wel verstandig! Veel mensen kiezen ervoor om hun winter op een camping in Benidorm of Zuid Spanje door te brengen. Zij genieten van de gemoedelijke sfeer die er heerst en kunnen elk moment hun spullen pakken en een andere mooie plaats in Spanje ontdekken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet op een camping te verblijven, maar heerlijk te genieten in een hotel of appartement. Je bent dan meer op jezelf aangewezen, waardoor je fijn je eigen ding kunt doen. Er is minder sociale controle waardoor je anoniemer kunt overwinteren in Zuid Spanje.

photo by: kamshots, michaelcohen