(advertentie)

Genieten in Las Palmas – Gran Canaria

Gran Canaria, Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. Las Palmas ligt in het noordoosten van het Spaanse eiland dat tot de Canarische Eilanden behoort. De stad is in 1478 gesticht, ze is ontstaan uit een nederzetting van het Castiliaanse leger. De stad werd steeds groter en breidde zich, na de bouw van de haven Puerto de la Luz, ook uit richting de kust. Las Palmas is vandaag de dag een moderne stad, met veel faciliteiten zoals een universiteit, een stadion en een concertgebouw.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Stranden in Las Palmasran Canaria, Playa de las Canteras

Las Palmas heeft behalve het bruisende stadsleven ook ontspanning te bieden. De stad ligt vlakbij een aantal prachtige stranden. Het grootste is Playa de las Canteras. Dit strand wordt beschermd tegen de oceaan door het koraalrif dat er ligt, in de volksmond wordt het koraalrif ‘de bar’ genoemd.

Playa de las Alcaravaneras is een uitstekende plek om allerlei soorten sport te beoefenen. Je kunt er kanoën, zeilen, volleyballen en nog veel meer. Bij de stranden rond Las Palmas kun je je heerlijk ontspannen.

Invulling vakantie in Las Palmas

Las Palmas heeft behalve stranden nog veel meer te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk shoppen in Las Palmas. De stad heeft een groot aanbod aan winkels, van dure ketens tot spotgoedkope kleine boetiekjes. Ook kun je in een van de vele kleine cafeetjes genieten van lokale specialiteiten.

Bezoek de wijken Vegueta en Triana

Oude wijk Las PalmasDe wijken Vegueta en Triana zijn de oudste wijken van de stad Las Palmas. Ze staan bol van de historie en er is ontzettend veel te zien. Zo kun je bijvoorbeeld in Vegueta het plein Plaza Santa Ana bewonderen. Rond het Plaza Santa Ana staan veel prachtige, oude gebouwen, zoals het Casa Regental. In het Casa Regental woonde de president van het Hooggerechtshof. De kathedraal Santa Ana en het stadhuis Casas Consistoriales aan het Plaza Santa Ana zijn ook zeker een bezoekje waard.

Het Augustijner Klooster in Vegueta en het Museo Canario, het musuem van Gran Canaria, zijn ook schitterend om te bekijken. Net als de fontein van de Heilige Geest op het Plaza del Espiritu Santo in Vegueta, die moet je zeker bewonderen wanneer je in Las Palmas bent.

Gran Canaria, Las Palmas, Teatro Perez GaldósDe wijk Triana heeft ook ontzettend veel te bieden op het gebied van ontspanning en historie. Zo ligt in Triana bijvoorbeeld het prachtige park Parque San Telmo, waar je je heerlijk kunt ontspannen in de schaduw na de drukte van de stad. In Triana staat ook het theater Teatro Pérez Galdós en de prachtige, witte kerk Iglesia de San Francisco. In Triana en Vegueta valt nog veel meer te zien, kom dus genieten van het fantastische Las Palmas en ontdek het zelf!

photo by: ElColeccionista, FernandoCarmona