(advertentie)

De Balearen, Spaanse eilanden in de Middellandse Zee

Menorca, één van de Spaanse eilanden in de Middellandse Zee

De Balearen is een provincie van Spanje. Deze Spaanse eilanden in de Middellandse Zee liggen ten oosten van het vasteland. Islas Baleares, zoals de 6 eilanden in het Spaans heten, heeft een oppervlakte van 4992 km2. In totaal wonen er ruim 1,1 miljoen inwoners op de Balearen. Onder de Balearen eilanden vallen, van groot naar klein, Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera. De grootste eilanden van de Balearen, Mallorca, Menorca en Ibiza zijn al zeer bekend onder toeristen. Deze Spaanse eilanden in de Middellandse Zee trekken ieder jaar veel toeristen die hier komen genieten van het heerlijke mediterrane klimaat, de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden. Een vakantie naar de Balearen kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt eilandhoppen Balearen, een rondreis of een fly drive plannen. Veel mogelijkheden voor een vakantie op deze prachtige Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. Lees in dit artikel meer over de prachtige Spaanse eilanden in de Middellandse zee, de Balearen.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Vakantie boeken in Spanje?

Klimaat Balearen

De Balearen eilanden kennen een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers lekker warm zijn met veel zon en weinig neerslag. De maximale temperatuur ligt in de zomer rond de 29°C. De winters zijn iets minder warm, maar kennen dan nog steeds heerlijk milde temperaturen. De maximale temperatuur ligt dan rond de 18°C. De Spaanse eilanden in de Middellandse Zee kennen weinig neerslag. Tijdens een vakantie naar de Balearen is de kans dat het gaat regenen heel erg klein. Voor een zonvakantie zit je op deze eilanden dus wel goed! Het klimaat van de Balearen is één van de redenen dat veel Nederlanders in de zomermaanden deze mooie eilanden opzoeken. De beste reisperiode voor een zonvakantie naar de Balearen zijn de zomermaanden juni t/m augustus.

Balearen vakantie

De Spaanse eilanden de Balearen lenen zich uitstekend om naar toe op vakantie te gaan. Je kunt ervoor kiezen om één van de Spaanse eilanden in de Middellandse Zee te bezoeken, maar je kunt ook gaan eilandhoppen. Er zijn verschillende reisorganisaties die een rondreis Balearen aanbieden. Zo kan je op meerdere eilanden genieten en zie je meer van Spanje. Een andere populaire manier van vakantie op Balearen is een Fly drive naar één van de eilanden. Je boekt dan in Nederland bijvoorbeeld een Fly drive Mallorca en vliegt dan naar het vliegveld op Mallorca waar een huurauto op je staat te wachten. Een fly drive Ibiza en een fly drive Menorca is uiteraard ook mogelijk. Eilandhoppen Balearen, een rondreis Balearen, een fly drive Balearen, het zijn allemaal mogelijkheden van een Balearen vakantie!

TIP: Bekijk op de pagina over Reisorganisaties welke organisatie jouw ideale vakantie naar de Balearen organiseert! Selecteer aan de linkerkant een Fly Drive, Zonvakantie, of net waar jij zin in hebt. 

De Balearen eilanden

De Balearen bestaan uit vier hoofdeilanden Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en twee kleinere eilanden Cabrera en Dragonera. De meest westelijke Balearen eilanden, Ibiza en Formentera worden samen de Pityusen, Pijnboomeilanden, genoemd. De hoofdstad van de eilandengroep is Palma de Mallorca, de grootste stad op het eiland Mallorca. De eilanden in de Middellandse Zee lijken qua klimaat en prachtige stranden erg op elkaar, maar ze hebben ook zeker verschillen.

Mallorca

La Seu in Palma de MallorcaMallorca, ook Majorca genoemd is het grootste eiland van de Balearen. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar Mallorca om hier een heerlijke vakantie te beleven. Het eiland is voor een groot deel afhankelijk van toerisme. Zo’n 80% van de inkomsten behalen de inwoners van Majorca uit het toerisme. Tijdens een vakantie op Mallorca moet je zeker de hoofdstad Palma de Mallorca bezoeken. Je vindt hier veel bezienswaardigheden en een heel gezellig centrum. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca is kathedraal La Seu. Deze Gotische kathedraal behoort tot één van de mooiste kathedralen van Europa. Verder is Palma een erg leuke stad om doorheen te slenteren met gezellige pleintjes, het schitterende paleis Can Marqués en de oude stadsmuur. De meeste toeristen komen naar Majorca vanwege de velen stranden. De bekendste stranden op het eiland in de Middellandse Zee zijn Cala d’Or, Ca’n Pastila en Cala Millor. Ook onder jongeren is Mallorca erg populair. Ieder jaar komen veel jongeren naar dit eiland om te feesten en te genieten van de zon. Populaire bestemmingen onder jongeren zijn vooral het Nederlandse El Arenal, het Britse Magaluf en het Duitse Playa del Palma.

Ibiza

Ibiza, HavenIbiza staat bekend als het partyeiland van Europa en is ook erg populair onder Nederlandse toeristen. Dit eiland van de Balearen heeft ontzettend veel witte huizen en wordt daarom ook wel Isla Blanca genoemd. De bezoekers van dit eiland kan je onderverdelen in twee groepen. De feestgangers en de rustzoekers. De rustzoekers genieten hier volop van de schilderachtige dorpjes, de mooie stranden, de leuke hippiemarkten en andere bezienswaardigheden. De feestgangers komen voor de vele feesten op het eiland. Ibiza staat onder andere bekend om zijn vele hippiemarkten. Een van de bekendste hippiemarkten op Ibiza is Las Dalias in Sant Carles de Peralta. Iedere zaterdag kan je hier terecht voor de leukste accessoires, kleding en manden. Ook de natuur op Ibiza is prachtig. De stranden, boomgaarden en enorme baaien zijn werkelijk prachtig. Dit eiland is zowel onder jongeren als onder volwassenen één van de populairste Balearen eilanden. De vele feesten maken het voor jongeren tot een waar partyeiland waar zij helemaal los kunnen gaan.

Vakantie naar de Balearen boeken? Aanbiedingen bekijken

Menorca

Strand van MinorcaMenorca, ook Minorca genoemd is een rustig eiland binnen de Balearen eilanden. Het toerisme op dit eiland speelt zich vooral af in de badplaatsen Cala’n Blanes, Cala’n Forcat en Los Delfines. Hier bevinden zich dan ook de meeste bezienswaardigheden. Een vakantie naar Menorca heeft erg veel te bieden. De rustige stranden gecombineerd met gezellige havens en terrassen maken Minorca tot een heerlijke vakantiebestemming. Heb je geen zin in massatoerisme, maar wil je wel een eiland van de Balearen bezoeken? Dan is een vakantie naar Menorca zeker een aanrader!

Formentera

Het eiland Formentera straalt rust uit. De witte boerderijen, de rustige natuur en de kabbelende zee maakt het hier tot een waar paradijs. Voor wandelaars en rustzoekers is dit eiland een top plek. Formentera is één van de minst toeristische eilanden van de Balearen, onder andere omdat er geen vliegveld is. Dit eiland is te bereiken met een boot vanaf Ibiza. Formentera biedt veel wandel- en fietsroutes waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Tijdens je verblijf op dit eiland moet je ook zeker een kijkje nemen op het witte strand rond Playa de Migjorn.

Cabrera

Cabrera, een eiland van de BalearenEen van de kleinste Balearen eilanden is Cabrera, Isla de Cabrera. Dit eiland, ook wel Geiteneiland genoemd, is in zijn geheel benoemd tot nationaal park en het hele eiland is beschermd natuurgebied. In het Nationaal park Archipiélago de Cabrera vind je veel zee- en roofvogels, reptielen en andere dieren. Het vele water rondom Cabrera is super helder, waardoor er veel dieren kunnen leven. Doordat het eiland niet in verbinding staat met het vasteland, leven hier veel dieren die je nergens ander vindt. Cabrera leent zich uitstekend om heerlijk te wandelen. Er bevinden zich verschillende wandelroutes door Nationaal park Archipiélago de Cabrera. Het eiland Cabrera is te bereiken met de boot.

Dragonera

Dragonera, Drakeneiland, is het kleinste eiland van de Balearen. Dit eiland in de Middellandse Zee is nog geen 3 kmgroot en heeft geen inwoners. Ook dit eiland is één groot Nationaal park, Sa Dragonera National Park met veel flora en fauna. Ben je fan van reptielen? Hagedissen ga je zeker tegenkomen op Dragonera!

photo by: Fidex2020