(advertentie)

Andalusië informatie en reistips

Andalusië is een grote regio in Zuid-Spanje. Als je kijkt naar het aantal inwoners, is Andalusië de grootste regio van Spanje. Het gebied kent grote contrasten: Van beroemde kuststroken als de Costa del Sol en luxe ski-resorts op de Sierra Nevada tot desolate woestijngebieden en historische steden. Het zal daarom niet verbazen dat Andalusië een populaire toeristische bestemming is. Ieder jaar trekt trekt het gebied ongeveer acht miljoen toeristen.

Vakantie boeken in Spanje?

Cultuur

Andalusië is de culturele bakermat van Spanje. Flamenco, stierenvechten, gitaarmuziek, de zigeunercultuur: Het begon allemaal in de Spaanse regio Andalusië. De cultuur van Andalusië is een unieke mix van de Zuid-Europese, christelijke cultuur en de arabische beschaving die in vroeger tijden is geïntroduceerd door moorse overheersers. Wilt u meer weten over de fascinerende cultuur van Andalusie? Lees dan verder op de site Rondreis Andalusië.

Het Alhambra

De moorse cultuur beleeft haar absolute hoogtepunt in het Alhambra. Dit is een paleizencomplex dat in de middeleeuwen werd gebouwd op een heuvel nabij Granada. Het Alhambra bestaat uit drie delen: Een fort (Alcazaba), een paleis (Alcazar) en een kleine stad (Medina). Als u het Alhambra wilt bewonderen is het belangrijk om vóóraf tickets te bestellen. Er worden dagelijks maar 6.000 toeristen toegelaten en bepaalde gebouwen mag u maar kort bezichtigen. U kunt vooraf tickets bestellen via het nummer +34 934 923 750 (De operator spreekt Engels).

Klimaat van Andalusië

Andalusië kent hete zomers en milde winters. In de maanden juni, juli, augustus en september kunt u prima zonnebaden aan één van de costa’s van Andalusië. Het is in deze periode voortdurend mooi weer, maar besef wel dat een gemiddelde middagtemperatuur van 35 graden onaangenaam kan worden.

In de wintermaanden overheersen twee weertypen: Warme, bewolkte dagen met een temperatuur van boven de 20 graden worden afgewisseld met ‘koude’, zonnige dagen. Overdag blijft het ¹s winters zo warm in Andalusië, dat een jas niet nodig is.

De maanden april en mei zijn ideale maanden voor een reis naar Andalusië. Zo vermijdt u de ergste hitte en kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde paasprocessies van Sevilla.