(advertentie)

Vintgar Kloof bij Bled in Slovenië

Vintgar kloof in Slovenie

Vlakbij het bekende meer van Bled, heeft Slovenië nog een topattractie: de Vintgar Kloof. De Vintgar Kloof wordt ook Blejski Vintgar, Soteska Vintgar en Vintgar Gorge genoemd. Vintgar Gorge is een kloof 4 kilometer ten noordenwesten van Bled in Slovenië. In de regio Gorenjska stroomt de rivier Radovna tussen steile hellingen van de Hom en de Bort. Die rivier heeft een kloof uitgesleten die wij nu kennen als de Vintgar Kloof. Sinds 26 augustus 1893 is deze kloof toegankelijk voor publiek en is het één van de populairste toeristische attracties van Slovenië. Langs deze kloof van 1,6 kilometer loopt een houten voetpad. Het pad langs de rotswanden loopt naar de waterval Šum. Lees in dit artikel meer over de Blejski Vintgar en waarom je deze zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Slovenië.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Wandelpad langs Vintgar Gorge

Vintgar kloofWandelen in Slovenië is enorm populair, zo ook wandelen langs de prachtige Vintgar Gorge. Speciaal voor wandelaars en toeristen is er een houten wandelpad aangelegd langs de kloof. Dit 1,6 kilometer lange pad laat je het geweldige Sloveense landschap zien en is goed begaanbaar met kinderen. Steile rotswanden, heuvels vol bossen en naast je de turquoise Radovna rivier. Onderweg zie je mooie watervallen en stroomversnellingen. Het pad leidt je over bruggen en hangende wegen uiteindelijk naar de waterval Šum. Deze Šum waterval is een waterval van 16 meter hoog en een mooi einde van de wandeltocht. Met een beetje geluk zie je een prachtige regenboog bij deze waterval! Het is ongeveer 1,5 uur wandelen langs de Blejski Vintgar naar de waterval Šum en weer terug.

Tips bezoek aan Vintgar Kloof:

  • Houd er rekening mee dat de Vintgar Kloof een populaire, toeristische attractie is. Het is aan te raden om vroeg op de dag te wandelen bij de Soteska Vintgar, dan is het nog niet zo druk.
  • De Blejski Vintgar is niet goed toegankelijk met rolstoel of kinderwagen.
  • Parkeren is gratis en op de parkeerplaats zijn toiletten aanwezig.
  • Trek goede schoenen aan waar je even op kunt wandelen.
  • Een bezoek aan de Soteskja Vintgar is goed te combineren met een bezoek aan het meer van Bled met het bekende kasteel van Bled.

De toegangsprijs voor de Soteska Vintgar is €4,- per persoon.

TIP: Bekijk op de pagina over Reisorganisaties welke organisaties vakanties naar Slovenië aanbieden.

photo by: Villamon

Slovenie