(advertentie)

Het meer van Bled in Slovenië

Meer van Bled in Slovenie

Het meer van Bled is absoluut één van de mooiste plekken in Slovenië. Het sprookjesachtige landschap, de pittoreske kerk op de heuvel en het mooi gekleurde meer maken het tot een prachtige plek. Het mooie meer ligt in Gorensjka, een streek in het noordwesten van Slovenië vlakbij de plaats Bled. Blejsko jezero, zoals het meer in het Sloveens heet, is 2120 meter lang en 1380 meter breed. Het diepste punt is 30,6 meter diep. Midden in het meer ligt een klein eiland met daarop de Maria Hemelvaartkerk. Dit eiland is de eyecatcher van het prachtige meer. Het meer dat in de winter dichtvriest ligt ongeveer 55 kilometer van Lubljana, de hoofdstad van Slovenië vandaan. Lees meer over dit mooie plekje in Slovenië en raak betovert!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Meer van Bled

Het meer van BledHet meer van Bled in Slovenië dat door liefhebbers liefkozend ‘Bleiski otok’ wordt genoemd is werkelijk prachtig. Het water kan in de zomer zo’n 25 °C worden, terwijl je er in de winter op kunt schaatsen. De charme van het meer komt voornamelijk door het eilandje met de Maria Hemelvaartkerk erop. Vanaf de oevers van het meer levert dit prachtige foto’s op. En ook op het eiland maak je mooie foto’s van de prachtige vergezichten. Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op de bergen van de Julische Alpen. De Maria Hemelvaartkerk is een 15e eeuwse kerk waar nog veel fresco’s en een altaar uit die tijd te zien zijn. De huidige kerk in gotische stijl die stamt uit de 17e eeuw en heeft een klokkentoren van 54 meter hoog met drie klokken. Vergeet in de kerk niet de wensbel te luiden. Na het luiden van de wensbel “gaan al je wensen in vervulling”, zo wordt gezegd. Op het meer van Bled zie je traditionele Sloveense Pletna’s varen. Dit zijn een soort overdekte gondels die bestuurd worden door roeiers. Met deze Pletna kan je voor ongeveer €12,- per persoon naar het eilandje varen. Verder is het gebied rond het meer in Slovenië populair onder wandelaars. Om het meer loopt een pad van 6 kilometer, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of hardlopen.

Kasteel van Bled

Kasteel van BledHet kasteel van Bled, Blejski grad, is een kasteel op een hoge rots, vlakbij het meer. Het kasteel uit de 16de eeuw staat op een rots van 130 meter hoog en is een populaire toeristische attractie in Slovenië. Niet zo gek, Bljeski grad is een kasteel zoals een sprookjeskasteel bedoelt is. Mooie torens, binnenpleinen en een prachtig uitzicht vanaf het panoramaterras. Het kasteel van Bled heeft een binnenplaats, een kapel met mooie fresco’s en een museum. Vanaf het kasteel kijk je uit over het meer, werkelijk een prachtig gezicht. Bljeski grad kan je goed met de auto bezoeken. Je kunt de auto parkeren op het nabij gelegen parkeerterrein, dan loop je zo naar boven naar het kasteel. Het kasteel van Bled bezoeken kost €9,- per persoon. Breng je een bezoek aan het meer van Bled in Slovenië, dan mag een bezoek aan het kasteel van Bled zeker niet ontbreken!

Hotels en camping rond meer van Bled

Pletna boot Meer van BledKrijg je maar geen genoeg van de sprookjesachtige omgeving van het meer van Bled? Overweeg dan zeker om te overnachten rond het meer. Direct rond het meer liggen verschillende hotels en een camping.

Camping Bled

Camping Bled ligt ten westen van het meer en biedt alle faciliteiten die je van een camping mag verwachten. Camping Bled is een kindvriendelijke camping en heeft in het hoogseizoen een leuk animatieprogramma voor de kinderen. Dieren zijn toegestaan op de camping rond het meer van Bled.

Hotels bij Bled

Wil je liever in een hotel? Er zijn verschillende hotels rond het meer. De hotels variëren erg in prijs, er is dus voor ieder wat wilt. Houd er wel rekening mee dat het meer van Bled een erg toeristische plek is. In hotels rond het meer betaal je over het algemeen de hoofdprijs. Voor een goedkoper hotel moet je iets meer Slovenië in.

Tip: Kijk op de pagina over reisorganisaties naar campings of hotels bij het meer van Bled in Slovenië. 

Nationaal park Triglav

Vanaf het meer van Bled zijn de bergen van Julische Alpen goed te bewonderen. Het Nationaal Park Triglav is een nationaal park in de Julische Alpen rond de berg Triglav. Het park van ruim 800 km2 groot, bestaat uit kronkelende rivieren, mooie beekjes, imposante watervallen en prachtige bergen. Naast de Triglav van 2864 meter hoog, bevinden zich ook de Skralatica van 2740 meter hoog, de Mangrit van 2679 meter hoog en de Jalovec van 2645 meter hoog in dit prachtige natuurgebied. In het gebied van de rivieren de Soča  en de Sava kan je heerlijk wandelen en genieten van de prachtige schouwspellen van de natuur in Slovenië.

Een bezoek aan het meer en kasteel van Bled is goed te combineren met een wandeling door de Vintgar Kloof, een andere top attractie van Slovenië!

photo by: GiladRom, Pocius