(advertentie)

Vakantie in Slovenië

SlovenieSlovenië, officieel de Republiek Slovenië ligt in Midden-Europa en grenst aan veel Europese landen. In het westen grenst het aan Italië, in het oosten aan Kroatië en in het noorden met Oostenrijk en Hongarije. In totaal heeft Slovenië ruim 2 miljoen inwoners, waarvan de meeste in de hoofdstad Ljubljana. De natuur in Slovenië is erg divers, er zijn mooie stranden aan de Adriatische kust en in de Julische Alpen veel bossen en bergen. Bij een vakantie denk je misschien niet meteen aan Slovenië, maar laat je verassen! Het is een prachtig groen land met leuke dorpen en steden.

Vakantie Slovenië

Een vakantie in Slovenië kan je op veel verschillende manieren besteden. Een skivakantie, een stedentrip, een zonvakantie, wandelen in de natuur. In Slovenië kan het allemaal! Voorbeelden van populaire vakanties naar Slovenië:

  • Gezinsvakantie
  • Avontuurlijke vakantie
  • Wandelvakantie
  • Stedentrip
  • Rondreis
  • Fly drive vakantie
  • Wintersport
  • Zonvakantie

Klimaat Slovenië

Door de grote variatie in landschap kent Slovenië drie verschillende klimaten. Het klimaat verschilt heel erg per gebied. Het grootste gedeelte van Slovenië kent een continentaal klimaat. Dat wil zeggen warme, droge zomers en koude winters met kans op veel sneeuw. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot ruim 26°C. Aan de Adriatische Kust heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Of je nu in de winter gaat skiën, of in de zomer aan de Adriatische Kust wilt liggen, het klimaat in Slovenië laat het allemaal toe. Een vakantie in Slovenië is erg divers!

Sloveense kust

Portoroz aan de Sloveense kustDe Sloveense kust behoort tot de kortste kustlijnen aan de Middellandse Zee. Slovenië heeft in totaal 46 kilometer aan kust. Deze 46 kilometer aan kust is een mooie plek om te zijn. Het deel van de Middellandse Zee weer Slovenië aan ligt heet de Adriatische Zee. De Sloveense kust wordt gebruik als zeezoutwinningsgebied. Het zeezout uit Slovenië, Piranska sol, is van erg hoge kwaliteit en wordt veel verkocht. Aan de Sloveense kust bij de Adriatische Zee is weinig zandstrand. Een vakantie in Slovenië wordt dus geen strandvakantie. Wel kan je allerlei watersporten beoefenen op de zee. Zeilen, waterskiën, kitesurfen. Tijdens een vakantie in Slovenië kan het allemaal! Portorož is één van de meest toeristische plekken van het land en vind je aan de Sloveense kust. Deze kustplaats ligt aan de Adriatische Zee en trekt jaarlijks veel toeristen.

Bezienswaardigheden Slovenië

Vakantie in Slovenie - Meer van BledSlovenië kent een aantal bijzonder mooie bezienswaardigheden. Als je op vakantie in Slovenië bent, moet je zeker de Vintgar Kloof en de Sum waterval bezoeken. De Vintgar kloof is één van de populairste bezienswaardigheden in de natuur van Slovenië. Tijdens een wandeling over het 1,6 kilometer lange pad kom je langs mooie bruggetjes en smalle paadjes. De rotscahtige stukken maken de wandeling van Bled naar Podhorn compleet. Aan het einde wacht de bijzondere Sum Waterval, werkelijk een prachtig plaatje! De grotten van Škocjan en de grotten van Postojna behoren tot de populairste bezienswaardigheden in Slovenië. De druipsteengrotten van Škocjan staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en hebben verschillende watervallen die zeker het bezoeken waard zijn. Ook de grotten van Postojna zijn erg mooi. Deze druipsteengrotten in Postojna is een netwerk van 20 kilometer aan wandelpaden onder de grond. Met de lengte van 20.570 meter is dit de op één na langste grot ter wereld. De populairste toeristische bezienswaardigheid van Slovenië is het meer van Bled. In het noordwesten van Slovenië vind je dit meer van 2120 meter lang. In het midden van het meer ligt het prachtige eilandje met de Maria Hemelvaartkerk. Dit levert werkelijk prachtige foto’s op tijdens je vakantie in Slovenië. De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is ook zeer de moeite waard om te bezoeken.

Overnachten in Slovenië

Vakantie in SlovenieTijdens de vakantie in Slovenië zijn er verschillende accommodaties waar je kunt slapen. Slovenië is geen duur land. Overnachten in Slovenië kan in iedere prijsklasse. Er zijn genoeg goedkope hotels, goedkope vakantiehuizen en goedkope campings. Ook als je iets luxer wilt overnachten in Slovenië heb je volop keuze. In het hele land vind je hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings. Zo goedkoop of luxe als je zelf wilt. Romantisch overnachten in Slovenië behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Kijk voor een romantisch hotel bijvoorbeeld in de hoofdstad Ljubljana, maar ook aan de Sloveense kust vind je romantische hotels. Ben je op doorreis naar Kroatië of nog verder en wil je graag overnachten in Slovenië? Dan is aan te raden om in de hoofdstad van Slovenië te overnachten. Ljubljana ligt tussen de belangrijkste verbindingswegen van Slovenië en in deze stad vind je veel hotels, campings en appartementen.

photo by: NicolasVollmer, Mirci

Lees meer over het onderwerp "Slovenië"
Nationaal Park Triglav

Nationaal Park Triglav

Nationaal Park Triglav Ga je op vakantie naar Slovenië dan kan een bezoek aan het Nationaal Park Triglav niet ontbreken. Voor iedere vakantieganger is er wat te doen in dit gebied. Denk aan: hiken, paardrijden, wandelen, raften, kajakken en nog…

Lees verder
Vacanceselect

Vacanceselect

Vacanceselect is een reisorganisatie die autovakanties naar 15 populaire Europese bestemmingen rechtstreeks aan de consument verkoopt. In het aanbod van reisaanbieder Vacanceselect vind je uitsluitend kwaliteitsaccommodaties: campings, vakantieparken, huizen en villa’s.

Direct bekijken Lees meer
Vakantie Ljubljana: de hoofdstad van Slovenië

Vakantie Ljubljana: de hoofdstad van Slovenië

De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, heeft ruim 272.000 inwoners en ligt aan de rivier Ljubljanica. Deze veelzijdig stad van 275 km2 is erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie in Slovenië. De hoofdstad van Slovenië heeft een oud centrum…

Lees verder
Vintgar Kloof bij Bled in Slovenië

Vintgar Kloof bij Bled in Slovenië

Vlakbij het bekende meer van Bled, heeft Slovenië nog een topattractie: de Vintgar Kloof. De Vintgar Kloof wordt ook Blejski Vintgar, Soteska Vintgar en Vintgar Gorge genoemd. Vintgar Gorge is een kloof 4 kilometer ten noordenwesten van Bled in Slovenië. In…

Lees verder
Het meer van Bled in Slovenië

Het meer van Bled in Slovenië

Het meer van Bled is absoluut één van de mooiste plekken in Slovenië. Het sprookjesachtige landschap, de pittoreske kerk op de heuvel en het mooi gekleurde meer maken het tot een prachtige plek. Het mooie meer ligt in Gorensjka, een…

Lees verder