(advertentie)

Geniet van de natuur in Singapore

Spinplant in Singapore

In Singapore is een hoop te zien en te beleven. Je kunt er heerlijk winkelen op de marktjes en in de winkelcentra. Daarnaast kun je van plaatselijke specialiteiten genieten in een van de vele eetgelegenheden. Maar wat moet je doen als je de drukte zat bent en je wel veel van Singapore wilt zien? De ideale oplossing: de prachtige natuur van Singapore ontdekken. Dit kan op verschillende plaatsen. Singapore heeft meerdere nationale natuurparken, zoals het Sungei Buloh Wetland Nature reserve en het Bukit Timah Nature Reserve, waar je de adembenemende flora en fauna die Singapore rijk is, kunt bewonderen.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Sungei Buloh Wetland Nature Reserve

Beautiful wildlife in Singapore, varaanHet Sungei Buloh Wetland Reserve is een prachtig reservaat. Het ligt aan de rand van Singapore, in het noordwesten. Het Sungei Buloh Wetland Reserve strekt zich uit over een bijna 90 hectare groot gebied. Sungei Buloh is een prachtig moerasgebied, waar je tussen de mangroven van allerlei dieren kunt ontdekken.

In het Sungei Buloh Wetland Reserve kom je veel verschillende soorten dieren tegen die wel een tikje indrukwekkender zijn dan hier in Nederland. Zo kun je er bijvoorbeeld varanen en krokodillen tegen het lijf lopen. Voor de vogelspotters is Sungei Buloh een waar paradijs, je vindt er namelijk talloze bijzondere soorten vogels. Daarnaast zijn er drie wandelroutes aangelegd die je leiden langs de mooiste plekjes van het Sungei Buloh Wetland Reserve.

Bukit Timah Nature Reserve

Het Bukit Timah Nature Reserve is een regenwoud van meer dan 160 hectare groot. Het reservaat ligt twaalf kilometer bij het centrum van Singapore vandaan. Het Bukit Timah Nature Reserve is dus eigenlijk een stukje jungle in een stad.

Het reservaat bevat ook een berg, Bukit Timah Hill. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het park én de stad. Door het Bukit Timah Reserve lopen bike- en wandelroutes. Ook dit reservaat heeft een grote verscheidenheid aan diersoorten, wel meer dan 500! Het Bukit Timah Nature Reserve is dus ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

Sentosa Island

Beautiful Sunset at Sentosa IslandVoor wie graag een dagje zon, zee en zand wil, is Sentosa Island de place to be. Dit fun-eiland heeft veel te bieden, zoals pretparken, resorts en een casino. Sportliefhebbers kunnen zich hier ook prima vermaken, op Sentosa Island bevindt zich namelijk het MegaZip Adventure Park, met onder andere een klimparcours en een skydive-simulator.

Ook als je het wat rustiger aan wilt doen ben je op Sentosa Island op de goede plek. Je vindt hier namelijk ook verschillende stranden, onder andere Siloso Beach, Palawan Beach en Tanjong Beach. Voor degenen die echt voor rust komen zijn Palawan Beach en Tanjong Beach op Sentosa Island aan te raden, hier is het meestal een stuk rustiger dan op Siloso Beach.

photo by: Michael Spencer, pete