(advertentie)

Vakantie op Mahé

Kom genieten van de sprookjesachtige natuur op Mahe!

Het eiland Mahé is het grootste en belangrijkste eiland van de Seychellen. Samen met drie andere eilanden, Praslin, La Digue en Silhuoette, hoort Mahé bij de bekendste eilanden van de Seychellen. Op Mahé ligt de hoofdstad van de Seychellen, Victoria. Tijdens een vakantie op Mahé waan je je in het paradijs. Op het eiland vind je azuurblauw water, sneeuwwitte zandstranden, strakblauwe luchten en de mooiste natuurgebieden ter wereld. Het is dus niet voor niets dat een zonvakantie op Mahé zo populair is. Naast de hoofdstad Victoria is er nog meer te zien op dit schitterende eiland van de Seychellen. Ontdek hier wat je zeker niet mag missen tijdens een vakantie op Mahé!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Victoria bezoeken

Sir Selwyn Clarke Market, Victoria, MaheDe hoofdstad Victoria, ook wel Port Victoria genoemd, is de kleinste hoofdstad ter wereld. Victoria ligt in het noordoosten van Mahé en is afhankelijk van de visserij en het toerisme. Deze sfeervolle stad moet je zeker bezoeken tijdens je vakantie op de Seychellen. Iedere dag wordt er in Victoria een grote markt gehouden, de Sir Selwyn Clarke Market. Op de markt van Victoria loop je tussen de locals en proef je de cultuur van de Seychellen. Voor verse groenten, fruit en vis ben je op de Sir Selwyn Market in Victoria aan het juiste adres. Alle ingrediënten voor een echte creoolse maaltijd zijn hier te vinden. De markt is een echte aanrader tijdens je bezoek aan Victoria!

Naast de markt is ook het Nationaal Geschiedenis Museum in Victoria een bezoekje waard tijdens je vakantie op de Seychellen. Hier is veel te zien over de cultuur en geschiedenis van Victoria en de Seychellen. Het museum is gevestigd in een koloniaal pand, Carnegie Building, dat dienst deed als gouverneurswoning. Het museum zoomt dan ook vooral in op het koloniale tijdperk van de Seychellen. Naast het Nationaal Geschiedenis Museum is er in Victoria ook een Natuur Geschiedenis Museum. In het Natuur Geschiedenis Museum van Victoria vind je veel informatie over de flora en fauna op de Seychellen.

Het is vandaag de dag in Victoria nog steeds te merken dat Mahé een kolonie was van Frankrijk en Engeland. Naast de koloniale gebouwen in Victoria en de voertaal (Creools) is het ook te zien aan de kopie van de Big Ben. Deze kleinere versie van de klokkentoren is zes meter hoog en staat op het centrale plein van Victoria. Verder zijn de Botanische Tuinen een echte must-see wanneer je in Victoria bent. De Botanische Tuinen zijn aangelegd in 1901 en zorgen voor plantenbehoud en milieuvriendelijk toerisme in Victoria. Tijdens een wandeling door de Botanische Tuinen in Victoria kun je even helemaal tot rust komen. Zeker bezoeken dus tijdens je vakantie op de Seychellen!

Wandelen op Mahé

Wandelen op Mahe, SeychellenWie van de schitterende natuur en de veelzijdigheid van de Seychellen wil genieten, moet tijdens de vakantie zeker een wandeling over het zonovergoten eiland maken. Een wandeling door de hoofdstad Victoria laat je terug in de tijd reizen. Andere prachtige wandelpaden zijn te vinden in het Morne Seychellois Nationaal Park op Mahé. In het Morne Seychollois Nationaal Park liggen bergen die bijna 1000 meter hoog zijn. Ze zijn bedekt met frisgroene planten en schitterende bloemen, een waar paradijs voor wandelaars. Ook een strandwandeling maken op één van de 68 buitengewoon mooie stranden van Mahé is aan te bevelen voor tijdens je vakantie. Eén van de populairste stranden van Mahé is Beau Vallon, hier vind je bijzondere lagunen en idyllische palmbomen. Kortom, je vakantie op Mahé is niet compleet zonder een wandeling over het sprookjesachtige eiland!

Duiken op Mahé

Wanneer je het helderblauwe water van de Seychellen ziet, kan je bijna niet anders dan erin springen. Doordat het water zo ontzettend helder en lekker warm is, is het uitermate geschikt voor duiken. Dit wordt dan ook veel gedaan tijdens een vakantie op de Seychellen. De onderwaterwereld rondom de eilanden is betoverend mooi. Je zwemt tussen de kleurrijke vissen en koralen, grotten en schildpadden. Het is op bepaalde plekken zelfs mogelijk om haaien te voeren! Op talloze plekken zijn duikscholen te vinden, waar je spullen kunt huren en PADI-duiklessen kunt volgen. Het is erg leuk om je duikcertificaat te halen tijdens je vakantie op Mahé. Verder vertrekken er een heel aantal bootjes naar de mooiste duikplekken. De beste plekjes om te duiken zijn echter bij onbekende strandjes, waar minder toeristen zijn.

Genieten van de natuur in nationale parken

Nationale Parken Mahe, SeychellenDe inwoners van de Seychellen vinden natuurbehoud erg belangrijk. Daarom is een groot deel van de Seychellen aangewezen als beschermd natuurgebied. In deze schitterende gebieden kan de natuur ongestoord haar gang gaan, terwijl bezoekers ervan kunnen genieten. Zo vind je op de Seychellen meer dan 80 soorten planten die nergens anders op de wereld voorkomen! Een aantal van die prachtige nationale parken zijn het Baie Ternay Marine Nationaal Park en het Curieuse Marine Nationaal Park. In het Baie Ternay Marine en het Curieuse Marine Nationaal Park kun je genieten van de schitterende, kleurrijke onderwaterwereld. Een bezoek brengen aan een nationaal park mag dus niet ontbreken tijdens je vakantie op Mahé!

 

photo by: jmhullot, jmhullot, soseychelles, soseychelles