(advertentie)

Ontdek het paradijselijke Praslin

Kom voor een zonovergoten vakantie naar Praslin op de Seychellen!

Het eiland Praslin is een sprookjesachtig eiland dat in de Indische Oceaan ligt. Praslin is het op één na grootste eiland van de Seychellen, Mahé is het grootste eiland.  De drie belangrijkste steden op het eiland Praslin in de Seychellen zijn Baie Sainte Anne, Grand’ Anse en Anse Volbert. Tijdens een vakantie op Praslin lijkt het net of je in het paradijs loopt, de bewoners van het eiland noemen het niet voor niets ‘De hof van Eden’. Op dit bijzondere eiland van de Seychellen zie je het natuurschoon overal om je heen. Er zijn veel prachtige stukjes natuur die je zeker moet bezoeken tijdens een vakantie op Praslin, zoals de Vallée de Mai met de Coco de Mer, een van de meest zeldzame kokosnoten ter wereld, en de eilanden Curieuse en Cousin waar bijzondere dieren voorkomen. Kortom, tijdens een vakantie op Praslin hoef je je geen moment te vervelen!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vallée de Mai

Vallee de Mai, Praslin, SeychellenVallée de Mai op de Seychellen is een van de mooiste natuurgebieden ter wereld en zeker een bezoek waard tijdens je vakantie op Praslin. Het natuurreservaat is een onderdeel van het grotere Praslin Nationaal Park. Het Praslin Nationaal Park is het op één na grootste nationale park van de Seychellen, na het Morne Seychellois Nationaal Park op Mahé. Vallée de Mai is het diepste punt van het Praslin Nationaal Park. Doordat Vallée de Mai zo’n bijzonder tropisch regenwoud is, is het door Unesco als beschermd gebied verklaard. Het reservaat is erg geliefd onder de bezoekers en inwoners van de Seychellen. Tijdens een vakantie op Praslin mag je een bezoek aan Vallée de Mai dan ook niet overslaan! In dit schitterende natuurreservaat op de Seychellen zijn wandelroutes aangelegd die je de mooiste plekjes van Vallée de Mai laten zien.

Naast de kleurrijke, tropische bloemen en planten in Vallée de Mai heeft het regenwoud nog meer te bieden. In dit natuurgebied op de Seychellen groeit de Coco de Mer, ook wel zeekokosnoot genoemd. De zaden van de Coco de Mer zijn de grootste plantenzaden ter wereld! De Coco de Mer komt alleen voor in het Vallée de Mai en op het nabijgelegen eiland Curieuse. De vruchten van de Coco de Mer hebben meerdere jaren nodig om te rijpen en kunnen een diameter van 50 centimeter krijgen! Naast de Coco de Mer leven er nog meer bijzondere dieren in Vallée de Mai, zoals de zwarte papegaai, de blauwe duif en reptielen als slangen en gekko’s. Een bezoek aan Vallée de Mai mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie op Praslin!

Curieuse en Cousin bezoeken

Praslin, reuzenschildpadTwee schitterende eilanden van de Seychellen die vlakbij Praslin liggen zijn Curieuse en Cousin. Ze zijn erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op Praslin vanwege de mooie dieren die er leven. De eilanden zijn makkelijk te bereiken, iedere dag zijn er bootjes die naar Curieuse en Cousin gaan. Curieuse maakt deel uit van natuurreservaat Nationaal Park Curieuse Marine. Er leven ongeveer 200 mensen op dit eiland van de Seychellen. Curieuse staat bekend om de vele reuzenschildpadden die er leven en de Coco de Mer. Een aantal jaren geleden waren de reuzenschildpadden bijna uitgestorven, maar gelukkig kon de populatie gered worden door herintroductie. Vandaag de dag lopen er weer heel wat indrukwekkende reuzenschildpadden rond op de Seychellen. Op het eiland Curieuse is een heuvel vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de Indische Oceaan. Er zijn verschillende organisaties die vanaf meerdere eilanden van de Seychellen tours organiseren naar Curieuse. Een bezoek aan dit eiland vol reuzenschildpadden en reuzenkokosnoten is een unieke ervaring tijdens je vakantie op de Seychellen!

Naast het eiland Curieuse ligt er in de Seychellen nog een bijzonder eiland, Cousin genaamd. Ook Cousin is geweldig om te bezoeken tijdens je vakantie op Praslin. Op het eiland Cousin leven maar liefst 300.000 vogels! Vroeger was Cousin een kokosnotenplantage, nu is Cousin in handen van de organisatie Birdlife International. Zij hebben het eiland gekocht omdat de Seychellenrietzanger dreigde uit te sterven. Tegenwoordig is de populatie van de Seychellenrietzanger op Cousin gelukkig gestegen tot 250 vogels. Verder leven er op Cousin onder andere blauwe duiven, pijlstormvogels en opaalsternen. Naast de vele vogels zijn er op Cousin ook hagedissen, seychellenreuzeschildpadden en karetschilpadden te vinden. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan Curieuse en Cousin tijdens je vakantie op Praslin!

Genieten van water en strand

Strand, Praslin, Seychellen, vakantieNaast het ontdekken van de flora en fauna op Praslin, Cousin en Curieuse kun je op de eilanden in de Seychellen ook heerlijk onthaasten tijdens je vakantie. In het warme, heldere water van de Indische oceaan kun je uitstekend zwemmen en snorkelen. Door het heldere water kun je tot wel 30 meter ver zien! Er zijn verschillende duikplaatsen rond Praslin waar iedere dag duiktours georganiseerd worden. Schitterende koraalriffen en scheepswrakken vinden tijdens je vakantie op de Seychellen is geen probleem. Ook wanneer je een dagje wilt ontspannen op één van de witte zandstranden van de Seychellen, ben je op Praslin aan het juiste adres. Eén van de mooiste stranden van Praslin en de Seychellen is Anse Lazio. Op Anse Lazio vind je baaien, rotsen én schaduw door het aangrenzende oerwoud. Ondanks dat het erg populair is, lijkt het nooit druk door de grootte van het strand. De place-to-be dus tijdens een vakantie op Praslin!

photo by: FabioAchilli, SoSeychelles, SoSeychelles