(advertentie)

Vakantie in Edinburgh

De prachtige stad Edinburgh is zeker een citytrip waard. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland, dat samen met Engeland, Wales en Noord-Ierland deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een rondreis door Engeland kun je dus gemakkelijk een citytrip naar Edinburgh maken! De stad ligt aan de Noordzee, vlakbij de steden Glasgow, Perth, Dundee, Livingston en Paisley. In Edinburgh is veel te zien op het gebied van natuur en geschiedenis. Lees hier alles over een citytrip Edinburgh!

Je favoriete stad bezoeken?

Genieten in Edinburgh

De sfeervolle stad, die ook wel ‘Auld Reekie’ (oude rokerd) wordt genoemd door haar inwoners, is een geliefde vakantiebestemming. Van over de hele wereld komen reizigers naar Edinburgh om hier te genieten van festivals, heerlijk eten, de pubs en de charmante binnenstad. Populair in de binnenstad van Edinburgh zijn de Old Town (oude stad) en New Town (nieuwe stad). In Old Town vind je het kasteel Edinburgh Castle, het marktplein de Grass Market en de bekende straat Royal Mile. In New Town vind je prachtige pleinen en het park Princes Street Gardens. Kortom, de binnenstad is een must-see tijdens een citytrip Edinburgh.

De haven

Een van de mooiste plekjes in Edinburgh is de grote haven, die al eeuwenlang van economisch belang is voor de stad. Op een mooie zomeravond of tijdens zonsondergang kun je hier genieten van de bedrijvigheid, het uitzicht en de gezellige sfeer. De haven van Edinburgh stond vroeger bekend om de vele dokken, waar schepen af en aan voeren met hun handel. Vandaag de dag doen veel cruiseschepen de hoofdstad aan, wat de haven extra allure geeft. Liefhebbers van schepen en van de Engelse Royals kunnen hier de Royal Yacht Britannia bezoeken. De Royal Yacht Britannia was het jacht van de koninklijke familie en is toegankelijk voor publiek.

Bezienswaardigheden

Tijdens een citytrip Edinburgh kijk je je ogen uit. Eeuwenoude bouwwerken, een prachtige stadsdierentuin, volksverhalen en groene parken maken een bezoek aan Edinburgh er een om nooit te vergeten. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van deze kleurrijke havenstad.

  • Edinburgh Castle. Een van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad is Edinburgh Castle, dat is gebouwd op een vulkanische rots: Castle Rock. Het kasteel is een van de meest bezochte plaatsen tijdens een citytrip Edinburgh. De meeste delen van Edinburgh Castle stammen uit de 17e eeuw en geven een goed beeld van het leven in vroegere tijden. In Edinburgh Castle zijn onder andere kroonjuwelen en bijzondere vertrekken te zien.
  • Edinburgh Zoo. Dierenliefhebbers moeten tijdens een citytrip zeker eens een kijkje nemen in de Edinburg Zoo. Deze stadsdierentuin bestaat al sinds 1913 en staat bekend om de inspanningen op het gebied van natuurbescherming. De mooi aangelegde dierentuin is zeker een bezoekje waard tijdens een stedentrip: plezier voor jong en oud is gegarandeerd.
  • Greyfriars Bobby. Een zeer geliefde bezienswaardigheid in Edinburgh is het standbeeld van Greyfriars Bobby. Het standbeeld is opgericht voor de hond Bobby, die volgens de verhalen veertien jaar lang het graf van zijn baasje op de plaatselijke begraafplaats bewaakte. Bobby zelf stierf in 1872, maar het verhaal over deze trouwe hond leeft nog altijd voort. Het verhaal over Bobby is het onderwerp van meerdere boeken en films.
  • Holyrood Park. Een absoluut hoogtepunt van Edinburgh is het schitterende Holyrood Park. Dit uitgestrekte park ligt bij het stadsgedeelte Old Town en is dé uitvalsbasis na een dagje cultuursnuiven. In het park ligt Arhur’s Seat: een vulkanische berg, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over het Holyrood Park en de stad. Vlakbij ligt het Holyrood Palace, een indrukwekkend paleis dat statig uitkijkt over het park.

Musea

Wie van kunst, cultuur en geschiedenis houdt, kan in Edinburgh zijn hart ophalen. Overal in de stad zijn interessante musea gevestigd, die meer leren over de stad en haar verleden. Zo is hier de National Gallery of Scotland gevestigd, een must-visit voor kunstliefhebbers. De National Gallery ligt vlakbij het prachtige park Princes Street Gardens. Andere musea die zeker een bezoekje waard zijn tijdens een citytrip Edinburgh zijn de Queen’s Gallery, het Royal Museum, het National Museum of Scotland en het Museum of Edinburgh. Ook het John Knox House, de Dean Gallery en het National War Museum (in het Edinburgh Castle) zijn echte aanraders.

The Scotch Whisky Experience

Wanneer je in Schotland bent, mag het proeven van whisky zeker niet worden overgeslagen. Tijdens een citytrip Edinburgh is The Whisky Experience dan ook zeer populair. The Scotch Whisky Experience ligt in Old Town en verzorgt verschillende whiskytours door de stad. Tijdens deze tours leer je alles over whisky, van de soorten en de geuren tot het destilleren en het selecteren. Wanneer je meedoet met The Scots Whisky Experience maak je een ritje in een whiskyton, ontdek je welke whisky het beste bij jou past en breng je een bezoek aan de grootste whiskycollectie ter wereld. Kortom, The Scotch Whisky Experience mag je niet overslaan tijdens een citytrip Edinburgh!

Stedentrip