(advertentie)

Natuur in Schotland

Natuur in Schotland

Schotland is een land met een prachtige natuur. Veel toeristen die in het land komen, bezoeken het land om de natuur. Het landschap kenmerkt zich door de groene valleien (deze noemen ze ‘glens’), de groene bergen en prachtige meren (deze heten ‘lochs’). In Schotland regent het vaak en heb je regelmatig te maken met mist, maar dit draagt wel bij aan de mysterieuze sfeer van het landschap.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Mooiste natuur in Schotland

In Schotland hoef je dus niet te rekenen op een zonnige vakantie, maar het prachtige landschap met de mysterieuze sfeer maakt dit helemaal goed. Bezoek de grote meren die in de groene valleien omringd door de hoge bergen liggen. De mooiste plekken in de natuur in Schotland die je absoluut moet bezoeken als je door het land trekt, vind je in dit artikel.

Trossachs en Loch Lomond

Natuur in SchotlandLoch Lomond is het grootste meer van Schotland, het is ongeveer 8 km breed en 37 km lang. Het meer is gemiddeld 37 meter diep, maar op het diepste punt is het meer wel 190 meter diep! Loch Lomand ligt midden in het Loch Lomond and the Trossachs National Park. Het meer is erg populair en er komen veel toeristen, dit komt o.a. doordat het meer maar 20 kilometer van Glasgow ligt. Wandelaars die de West Highland Way wandelen, komen ook langs dit meer.

GlenCoe

De GlenCoe is een grote vulkanische vallei in de Schotse Hooglanden, de vallei is genoemd naar de rivier de Coe, deze stroomt door de vallei. Het gebied is goed geschikt voor wandelingen en klimtochten, onderweg geniet je van de hoge bergen en groene landschappen. In het noordwesten van de vallei ligt het dorpje Glencoe, hier vind je veel Bed & Breakfasts. Daarnaast vind je in het dal ook een camping, een jeugdherberg en een grote herberg, de Clachaig.

Ben Nevis

Dit is de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis is 1344 meter. Aan de voet van de berg ligt het plaatsje Fort William, hier komen bijna alle toeristen die deze mooie berg willen bezoeken. Jaarlijks maken meer dan 100.000 mensen de wandeling naar boven. De route is wel redelijk zwaar, het is dus belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en ook warme kleding. De top van de berg is bijna het hele jaar door gehuld in de wolken en er ligt ook altijd sneeuw.

Cairngorms National Park

Als laatste mag een bezoek aan dit mooie nationale park niet ontbreken als je de natuur in Schotland wilt zien. Dit is een prachtig, groot natuurgebied met mooie wandelroutes en vele mogelijkheden voor dagtripjes. Midden in het natuurgebied ligt een massief met daarin de hogere toppen van de Hooglanden. Rondom dit massief liggen veel verschillende dorpjes die veel aan toerisme doen. Vanuit Aviemore rijdt er in het skiseizoen iedere dag een bus richting het skigebied van de Cairngorms.