(advertentie)

Vakantie naar Fort William in Schotland

Vakantie naar Fort William in Schotland

Het sfeervolle stadje Fort William is door haar architectuur, cultuur en prachtige ligging een geliefde vakantiebestemming. Het ligt in Schotland, net als de indrukwekkende stad Edinburgh. Fort William ligt in het noorden van Schotland bij de plaatsen Calgary, Morar, Glencoe, Fort Augustus en Broadford. Het stadje grenst aan de Schotse Hooglanden en het glinsterende meer Loch Linnhe. Kortom, For William heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie!

Vakantie Fort William

Tijdens een vakantie in Fort William is er ontzettend veel te zien. De groene, indrukwekkende natuur om het dorpje heen en de gezellige sfeer in het centrum maken een bezoek aan Fort William de moeite meer dan waard. Ondanks haar kleine omvang is Fort William een stadje van uitersten. Hier vind je de hoogste berg van de UK, de oudste stoomtrein van de UK en de grootste sluizen van de UK. Ook de schitterende Schotse Hooglanden bij het stadje horen onbetwist bij de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een vakantie in Fort William kijk je je ogen uit!

Vakantie naar Fort William boeken? Aanbiedingen bekijken

Schotse Hooglanden

Fort William is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Schotse Hooglanden. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit twee gebergten: de Grampian Mountains en de Northwest Highlands. Deze twee gedeelten worden van elkaar gescheiden door de Great Glen, een diepe vallei. Schotland staat bekend om de culturele uitingen die uit de Hooglanden komen, zoals de kilt, de doedelzak en de plaatselijke whisky. De inwoners van de Schotse Hooglanden worden ook wel Highlanders genoemd en laten met trots deze tradities zien. Naast cultuur kun je in de Schotse Hooglanden uiteraard ook genieten van ongerepte natuurgebieden, maar ook van de roerige geschiedenis die zich in het gebied heeft afgespeeld.

Bezienswaardigheden

Niet alleen de Schotse Hooglanden zijn een bezoekje waard tijdens een vakantie in Fort William. Er zijn meer bezienswaardigheden in het stadje en in de omgeving. Geniet tijdens je vakantie van een ritje in een bijzondere stoomtrein, bewonder de grootste berg van de UK en ontdek een enorme waterval. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden van Fort William.

  • Ben Nevis. Een indrukwekkende berg bij Fort William is de Ben Nevis. Deze berg is maar liefst 1344 meter hoog en daarmee ook de hoogste berg van het hele Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis wordt veel beklommen en biedt uitdaging aan ervaren en onervaren klimmers. Kortom, de Ben Nevis is zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie in Fort William.
  • The Jacobitetrain. Liefhebbers van treinen én fans van Harry Potter moeten zeker een vakantie in Fort William overwegen. Hier rijdt de oude stoomtrein The Jacobite: de oudste stoomtrein die nog op het spoorwegennetwerk van de UK rijdt. The Jacobite rijdt sinds 1984 van Fort William langs prachtige landschappen naar Mallaig. The Jacobite is door de films van Harry Potter nog beroemder geworden: delen van de wagens en het spoor deden dienst als de Hogwartsexpress.
  • Neptune’s Staircase. Neptune’s Staircase is een uniek stelsel van sluizen, dat door Thomas Telford ontworpen werd. De acht sluizen van Neptune’s Staircase overbruggen een verschil van bijna 20 meter! Hiermee is Neptune’s Staircase het grootste sluizencomplex in de UK: zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie in Fort William.
  • Inverlochy Castle. Het kasteel Inverlochy Castle werd in de Middeleeuwen, omstreeks 1280, gebouwd door de familie Comyn. Het Inverlochy Castle is nog in goede staat en laat vier indrukwekkende kasteeltorens zien. De grootste toren wordt Comyn’s Tower genoemd, naar de kasteelheer. Dit bijzondere bouwwerk neemt je mee terug in de tijd en geeft een goed beeld van het leven in de Engelse Middeleeuwen.
  • Steall Waterfall. Een bezoekje aan de bruisende Steall Waterfall mag niet ontbreken wanneer je op vakantie in Fort William bent. De Steall Waterfall wordt ook wel An Steall Bàn genoemd en stort maar liefst 120 meter naar beneden! Dit maakt de Steall Waterfall de op een na hoogste van Schotland.

Vakantie naar Fort William boeken? Aanbiedingen bekijken

Loch Linnhe

Fort William ligt aan het uitgestrekte meer Loch Linnhe. Het meer loopt vanaf de Schotse Zee landinwaarts en strekt zich uit tot Fort William. Loch Linnhe wordt omringd door bergen, kiezelstrandjes en beboste heuvels. Lands de randen van het meer zijn vakantiehuisjes te zien, waar reizigers én Schotten hun vakantie ongestoord doorbrengen. Wanneer je tijdens een vakantie Fort William wilt bezoeken, is een huisje aan het meer een prachtige uitvalsbasis. Bijzonder aan Loch Linnhe is het zeer oude kasteeltje dat op een eilandje in het midden van het meer staat: Castle Stalker. Dit kasteeltje diende als vesting en werd door haar schilderachtige uiterlijk gebruikt als filmdecor.

Wandelen bij Fort William

Wanneer je op vakantie in Fort William bent, is het maken van een wandeling in de groene omgeving een echte aanrader. Fort William en haar omgeving staan bekend als uitstekend wandellandschap, waar officiële wandelroutes je langs de mooiste plekjes in de wijde omtrek brengen. Zo start hier de West Highland Way, een wereldberoemde wandelroute van 152 kilometer lang! De West Highland Way loopt van Fort William naar Glasgow. Het wandelen van de hele West Highland Way is een fysieke uitdaging, die tussen de zes tot tien dagen in beslag zal nemen. Ook start hier de Great Glen Way, vernoemd naar de vallei in de Schotse Hooglanden. De Great Glen Way is 117 kilometer lang en loopt van Fort William tot Inverness. Onderweg ontdek je de Schotse Hooglanden, geniet je van adembenemende uitzichten en wandel je langs Loch Ness.

Verenigd Koninkrijk Bibury