(advertentie)

Natuur op Saint Lucia

Saint, Lucia bergen

Saint Lucia is een prachtig, kleurrijk land en eiland in de Caraïbische Zee. Door het tropische klimaat en het bergachtige landschap vind je op Saint Lucia allerlei bijzondere bezienswaardigheden en natuurgebieden die je in Nederland niet tegenkomt. Naast witte zandstranden en helderblauw water heeft de natuur op Saint Lucia nog meer te bieden aan bezoekers. Het eiland heeft een schitterend regenwoud, de bekende Pitons, de Mankote Mangrove Swamp en zelfs een natuurgebied met minerale baden, de Diamond Botanical Gardens. Lees snel verder om de schitterende natuur op Saint Lucia te ontdekken!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Mangrove en regenwoud ontdekken

Saint Lucia mangroveDe natuur op Saint Lucia bestaat voor een groot deel uit regenwoud, het is dan ook een echte aanrader om het regenwoud te bezoeken. Er zijn verschillende routes die je, onder begeleiding van een gids, langs de mooiste uitzichten, watervallen en dieren leiden. Daag jezelf uit en vlieg vastgemaakt aan een lijn van het ene platform naar het andere, terwijl je over de jungle uitkijkt.

Naast het schitterende regenwoud vind je op dit fascinerende eiland ook een mangrovebos, de Mankote Mangrove Swamp. Het is een echte uitdaging om de Mankote Mangrove Swamp te ontdekken! Hiervoor worden verschillende tours aangeboden. Je kunt de omgeving te voet ontdekken onder begeleiding van een ervaren gids. Onderweg zal deze gids vertellen over de cultuur en natuur op Saint Lucia. Daarnaast is het mogelijk om het Mankote Mangrove Swamp op een paard te ontdekken! Je volgt dan de Mankote Mangrove Trail, een unieke ervaring!

Vulkanen op Saint Lucia

Saint Lucia PitonsWanneer je de natuur op Saint Lucia wilt ontdekken, mag een bezoek aan de Pitons zeker niet ontbreken! De Pitons zijn twee vulkanische pluggen. Ze zijn ontstaan door gestolde lava in het binnenste van een vulkaan. Door erosie verdween de buitenkant van de vulkaan en daardoor is de gestolde lava te zien. De Gros Piton (grote Piton) is 771 meter hoog en de Petit Piton (kleine Piton) heeft een lengte van 743 meter. Deze bijzondere natuurverschijnselen staan op de Werelderfgoedlijst en liggen vlakbij het dorpje Soufrière.

Een unieke ervaring is het beklimmen van de Gros Piton! Er zijn verschillende routes uitgezet die naar de top van de Gros Piton leiden. Informatie hierover is te vinden bij het welkomstcentrum bij de berg. Vanuit hier kun je met een gids meegaan om de top van de Piton te bereiken. Het is verboden om zonder gids de Gros Piton te beklimmen. Voor de klim heb je geen speciale vaardigheden nodig en het is niet gevaarlijk. Na ongeveer 2 uur klimmen heb je de top van de Piton bereikt en word je beloond met schitterende vergezichten! Vanaf de top heb je een uniek uitzicht over het eiland en de Petit Piton.

Naast de Pitons heeft Saint Lucia nog een bijzondere vulkaan te bieden: Sulphur Springs, de enige drive-in vulkaan ter wereld! In Sulphur Springs kun je in de vulkaankrater lopen. Tijdens deze wandeling kom je langs talloze warmwaterbronnen en modderbaden. Onder begeleiding van een gids kun je in deze bronnen genieten van het warme water en de schitterende natuur op Saint Lucia!

Diamond Botanical Gardens

Diamond Falls Saint LuciaDe Diamond Botanical Gardens zijn een echte must-see wanneer je de natuur op Saint Lucia wilt bewonderen. In dit kleurrijke natuurgebied kom je even helemaal tot rust. In de Diamond Botanical Gardens vind je naast een spa ook warmwater- en mineraalbronnen, waarin je even heerlijk kunt ontspannen in een prachtige omgeving! Overal om je heen zie je kleurrijke, tropische bloemen, zoals de orchidee en de hibiscus. Voor degenen die liever actief bezig zijn heeft de Diamond Botanical Gardens een wandelroute, de Diamond Fall Nature Trail. Dit wandelpad, dat vroeger werd gebruikt om kokosnoten te oogsten, leidt je langs prachtige watervallen en bezienswaardigheden.

Tips

  • Saint Lucia is goed bereikbaar, er zijn twee vliegvelden maar het eiland is ook per boot bereikbaar.
  • Saint Lucia laat ook kinderdromen in vervulling gaan! Laat ze meedoen aan de Piratentocht, waarbij ze verkleed als piraten op een piratenschip over de zee varen. Onderweg worden er leuke spelletjes gedaan.
  • Op en rondom Saint Lucia vind je veel schitterende dieren, zoals dolfijnen, lamantijnen, schildpadden en veel zeldzame vogels zoals de bijna uitgestorven Sempers Zanger. Kijk dus goed om je heen!
  • Vroeger hebben er veel slaven gewerkt op de plantages in Saint Lucia. Er zijn nog een paar plantages overgebleven, sommigen verbouwen nog gewassen en anderen doen dienst als restaurant of hotel. Erg interessant om ook hier eens langs te gaan!
  • Bezoek naast de natuur ook eens de dorpjes op Saint Lucia!