(advertentie)

Dorpjes op Saint Lucia

Saint Lucia dorpjes

Saint Lucia is een schitterend, sprookjesachtig eiland in de Caraïbische Zee. Op Saint Lucia is veel te zien en te doen. Zo kun je heerlijk zwemmen en duiken in het helderblauwe water, ontspannen aan het strand en de prachtige natuur van het land ontdekken. Naast het bewonderen van de natuur is er op het zonnige Saint Lucia nog veel meer te doen. Er liggen veel dorpjes op Saint Lucia, zoals Castries, Choiseul en Rodney Bay, die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Lees hier welke dorpjes op Saint Lucia je zeker moet bezoeken.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Castries

Castries HavenIn het noordwesten van Saint Lucia ligt de hoofdstad Castries. Castries is ook de grootste stad van het land en heeft ongeveer 60.000 inwoners. In deze stad proef je de cultuur van het Caraïbisch gebied al door er alleen doorheen te lopen. Het is er altijd vrolijk druk en je ziet dan ook veel kleurrijke mensen. Het uiterlijk van de stad is erg divers. Je ziet er moderne flatgebouwen maar ook oude, koloniale huizen. Dit zorgt samen voor een kleurrijk geheel. Om de cultuur van Saint Lucia letterlijk te proeven kun je de dagelijkse markt van Castries bezoeken. Hier worden onder andere fruit, vlees, vis en souvenirs verkocht. Wanneer je hier een kokosnoot koopt en met een rietje het frisse sap drinkt, is je vakantie compleet!

Als je houdt van belastingvrij winkelen, moet je zeker het Taxfree Shopping Centre eens bezoeken. Het Taxfree Shopping Centre ligt aan het water bij Pointe Seraphine, waar dagelijks veel cruiseschepen aanmeren. Zelf kun je ook een boot huren waarmee je het water rondom Castries kunt verkennen. Grote kans dat je onderweg dolfijnen tegenkomt! Twintig minuutjes lopen vanaf Pointe Seraphine ligt het Derek Walcott Square. Het Derek Walcott Square is vernoemd naar de gelijknamige dichter en Nobelprijswinnaar van Luciaanse afkomst. Aan de oostkant van het Derek Walcott Square ligt de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Deze grote, katholieke kerk heeft erg indrukwekkende muurschilderingen. Zeker een bezoekje waard wanneer je de dorpjes op Saint Lucia bezoekt!

Soufrière

Een van de andere interessante dorpjes op Saint Lucia is Soufrière. Dit is de oudste stad van het land en was vroeger de hoofdstad. Bij Soufrière liggen veel bezienswaardigheden, zoals de Pitons en de enige drive-in vulkaan ter wereld! De bevolking is er erg vriendelijk en er zullen zeker mensen op je afkomen die, uiteraard tegen betaling, je de mooiste plekjes van Soufrière laten zien. Het strand dat je echt moet bezoeken wanneer je in Soufrière bent is Anse Chastanet. Je kunt in het water bij Anse Chastanet prachtig snorkelen bij de koraalriffen. Er is een duikcentrum gevestigd bij Anse Chastanet.

Choiseul

Het dorpje Choiseul staat bekend om de ambachtelijke producten die er gemaakt worden. De inwoners van Choiseul zijn ware kunstenaars, ze maken sculpturen en potten van alles wat in de omgeving te vinden is. Daarnaast vlechten ze ook manden, erg leuk om zo’n zelfgemaakte mand mee te nemen naar huis. Ook wordt er in Choiseul veel gevist. Aan het strandje bij Choiseul liggen veel vissersbootjes, die met vrolijke kleuren beschilderd zijn. De huisjes aan het strand zijn in dezelfde vrolijke kleuren. In Choiseul moet je echt een kijkje nemen wanneer je de dorpjes op Saint Lucia bezoekt!

Rodney Bay en Gros Islet

Fort RodneyRodney Bay is een baai in het noorden van Saint Lucia en bestaat onder andere uit een jachthaven. Aan Rodney Bay ligt een van de meest schitterende stranden van het hele eiland: Reduit Beach. Het zand van Reduit Beach lijkt wel van goud en het water is helderblauw. In het water vind je gekleurde koralen, schildpadden en zelfs dolfijnen! Ook de ruïnes van Rodney Bay zijn interessant om te bezoeken. Op een heuvel vlakbij Reduit Beach leidt een paadje je omhoog naar de ruïnes van Fort Rodney. Vanaf Fort Rodney heb je een fantastisch uitzicht over Rodney Bay. Er staan nog steeds kanonnen uit de koloniale tijd.

Vlakbij Rodney Bay ligt een van de feestelijkste dorpjes op Saint Lucia: Gros Islet. Vooral in het weekend is in Gros Islet veel te beleven. Op vrijdagavond staan overal kraampjes waar je eten kunt kopen. De restaurants van Gros Islet zetten hun koelkasten en tafels op straat en overal klinkt Caraïbische muziek. Bezoekers kunnen zo aanschuiven bij het openluchtrestaurant en kunnen genieten van heerlijke gerechten. Elke vrijdagavond is het op Gros Islet tot in de late uurtjes feest!