(advertentie)

Vakantie op Saint Lucia

Saint Lucia is een eiland en land in het Caribische gebied. Het eiland maakt deel uit van het Britse Gemenebest en hierdoor is de Britse koningin staatshoofd. Saint Lucia heeft 180.870 inwoners en is iets kleiner dan ons Waddeneiland Terschelling. De hoofdstad van het eiland is Castries, andere grote steden zijn Vieux Fort, Gros Islet en Soufriére. Het eiland heeft twee vliegvelden, maar is ook goed bereikbaar per boot. Jaarlijks leggen vele cruiseschepen aan in één van de havens van het eiland.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie in Saint Lucia

Het toerisme van Saint Lucia is het belangrijkste onderdeel van de economie van het land. De meeste inkomsten komen hier uit en het levert ook de meeste werkgelegenheid op. Jaarlijks bezoeken meer dan 350.000 toeristen het eiland. Een vakantie op Saint Lucia is dus erg populair, dit komt vooral door het tropische klimaat, de stranden en het mooie landschap. Het eiland heeft mooie zandstranden en helderblauw water waar veel aan surfen, duiken en snorkelen wordt gedaan.

Bezienswaardigheden

Saint Lucia is een vulkanisch eiland en is erg bergachtig. Het hoogste punt op het eiland is Mount Gimie van 950 meter hoog. Aan de zuidwestkust van het eiland vind je twee vulkanische pluggen, deze worden Pitons genoemd en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een vakantie op Saint Lucia is een bezoek aan deze pluggen zeker aan te raden. Andere toeristische attracties zijn de Diamond Falls Botanical Gardens, de Sulphur Springs (de drive-invulkaan), het regenwoud en Pigeon Island.

Lees meer over het onderwerp "Saint Lucia"
Dorpjes op Saint Lucia

Dorpjes op Saint Lucia

Saint Lucia is een schitterend, sprookjesachtig eiland in de Caraïbische Zee. Op Saint Lucia is veel te zien en te doen. Zo kun je heerlijk zwemmen en duiken in het helderblauwe water, ontspannen aan het strand en de prachtige natuur…

Lees verder
Stip reizen

Stip reizen

Eén van de snelst groeiende en financieel gezonde reisorganisaties van Nederland. Stip Reizen is gespecialiseerd in goedkope vakanties naar meer dan 40 landen: autovakanties, zonvakanties, cruises, rondreizen, fly-drives, busreizen, wintersportvakanties en stedentrips.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Natuur op Saint Lucia

Natuur op Saint Lucia

Saint Lucia is een prachtig, kleurrijk land en eiland in de Caraïbische Zee. Door het tropische klimaat en het bergachtige landschap vind je op Saint Lucia allerlei bijzondere bezienswaardigheden en natuurgebieden die je in Nederland niet tegenkomt. Naast witte zandstranden…

Lees verder