(advertentie)

Stedentrip naar San Juan – Puerto Rico

San Juan street

Wanneer je op vakantie bent in Puerto Rico, mag een bezoek aan de mooie hoofdstad San Juan zeker niet ontbreken. San Juan is de grootste stad van Puerto Rico en ligt in het noorden van het eiland. De stad heeft een belangrijke haven en is het financiële, culturele en toeristische centrum van Puerto Rico. Het is een heerlijke stad om te bezoeken tijdens je vakantie. Er zijn veel bezienswaardigheden te zien tijdens een stedentrip en je kunt er kennismaken met de keuken van Puerto Rico. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een stedentrip naar San Juan.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Old San Juan

Het sfeervolle San Juan heeft bezoekers veel te bieden. Mede door de grootte en de geschiedenis van de stad heeft San Juan een divers uiterlijk gekregen, waarvan de sporen vandaag de dag nog te zien zijn. In de 16e eeuw stichtte Juan Ponce de León de nederzetting Caparra, wat het begin was van San Juan. Later verplaatste de nederzetting zich naar de kustlijn en het kreeg de naam Puerto Rico, wat ‘rijke haven’ betekent. De havenstad speelde een grote rol tijdens de reis van Spanje naar Amerika, het werd een belangrijke plaats waar de bemanning even kon bijkomen van de zware reis.

San, JuanIn de stad is nog veel terug te zien van deze Spaanse periode in Puerto Rico. Naast dat Spaans de voertaal is, kun je de overblijfselen ook zien in de oudste wijk van de stad: Old San Juan. Tijdens een stedentrip is het een echte aanrader om deze bruisende wijk te bezoeken. Wanneer je wandelt door Old San Juan lijkt het net alsof je een reis in het verleden maakt. Vanuit de wijk, die door drie bruggen verbonden is met het vasteland, heb je een schitterend uitzicht over de oceaan. Old San Juan wordt gekenmerkt door vrolijk gekleurde huisjes, knusse straten met blauwe kinderkopjes en de vele balkonnetjes. Een echte must-visit tijdens je vakantie!

Historie tijdens je stedentrip

Wanneer je een stedentrip maakt naar San Juan tijdens je vakantie, zijn er een aantal hoogtepunten die je zeker niet mag overslaan. Hieronder vind je de mooiste bezienswaardigheden van San Juan op een rijtje:

  • El, MorroEl Morro. Het 16e eeuwse fort El Morro, officieel El Castillo San Felipe del Morro genoemd, is een van de bekendste bezienswaardigheden. Het ligt aan de kust en heeft in het verleden meerdere aanvallen afgeslagen van onder andere Nederlanders en Engelsen.
  • La Fortaleza. Een indrukwekkend fort dat tegenwoordig bewoond wordt door de gouveneur van Puerto Rico. Het kleurrijke fort werd ook gebruikt om de stad te verdedigen.
  • San José church. Deze prachtige kerk is een van de eerste stukjes culturele architectuur op Puerto Rico en wordt veel bezocht tijdens een stedentrip. De kerk bestaat al sinds de 16e eeuw.
  • Cathedral of San Juan Bautista. Deze indrukwekkende rooms-katholieke kerk is genoemd naar Johannes de Doper en is een van de oudste bouwwerken op heel Puerto Rico. Een must-see tijdens je stedentrip.
  • Castillo San Cristóbal. Dit is een van de grootste en meest indrukwekkende forten die door de Spanjaarden is gebouwd. Het is een echte aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie. Vanaf het bouwwerk heb je een schitterend uitzicht op de oceaan.

Proeven van de cultuur

Tijdens je stedentrip is het een echte aanrader om de Calle del Cristo te bezoeken. Calle del Cristo is dé straat in Old San Juan waar je moet zijn als je wilt genieten van het eten, de cultuur en de kunst in Puerto Rico. De kleurrijke straat laat je meteen weten dat je op vakantie in de Caraïben bent, de ontspannen sfeer en de uitnodigende restaurants en winkels komen je tegemoet. De straat begint bij het plein ‘Plaza del Totem’, genoemd naar de hoge totempaal in het midden van het plein. In dit gedeelte van Old San Juan zie je veel straatartiesten en muzikanten die zorgen voor een vrolijke sfeer.

Calle del Cristo is de perfecte plaats om tijdens je vakantie te proeven van de Puerto Ricaanse keuken. Echte aanraders onder de restaurants zijn Deaverdura, La Mala Vida en Incendium. Nadat je gegeten hebt in een van de restaurantjes kun je genieten van de vele winkels en terrasjes. Tijdens een bezoek aan Calle del Cristo is plezier en ontspanning gegarandeerd!