(advertentie)

Bezoek het eiland Vieques - Puerto Rico

Vakantie op Vieques, Puerto Rico

Het paradijselijke Vieques is een zonnig, subtropisch eiland dat ligt in het noordoosten van de Caraïben. Vieques, dat ook wel bekend is als Isla de Vieques, hoort bij Puerto Rico. Het schitterende eiland heeft bezoekers alles te bieden wat nodig is voor een droomvakantie. Je vindt er sneeuwwitte stranden, helderblauw water en een prachtige omgeving. Verder zijn er op het eiland bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken, die je een kijkje geven in de rijke geschiedenis. Kortom, tijdens een vakantie naar het mooie Vieques hoef je je geen moment te vervelen.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Natuur op Vieques

Wanneer je op vakantie op Vieques bent, is een van de mooiste bezienswaardigheden de diverse natuur. Een groot deel van het eiland is bedekt door de jungle, waar je zeker een kijkje moet nemen. Je vindt er frisgroene palmen, lianen en de meest kleurrijke bloemen. In de jungle leven veel vogelsoorten en reptielen. Doordat dit bijzondere natuurgebied zeldzaam is, maakt het deel uit van een beschermd natuurpark. Dit natuurpark heet het Vieques Nationaal Wildlife Refuge. Tijdens je vakantie op Vieques is het een echte aanrader om dit grote natuurpark te bezoeken, je zult verstelt staan van de schitterende omgeving.

Vakantie op Vieques, groene zeeschildpad, Puerto RicoNaast jungle vindt je op Vieques ook mangrovebossen, die zorgen voor een unieke leefomgeving. In dit moerassige gedeelte van het eiland leven zeldzame vogelsoorten en schildpadden. Verderop liggen onderwater grote velden zeegras, waar dieren zoals de lamantijn en de groene zeeschildpad komen grazen. Het is zeker de moeite waard om een (vaar)tocht naar deze bijzondere natuurgebieden te maken tijdens je vakantie op Vieques! Daarnaast lopen er veel paarden rond op het eiland. Deze paarden zijn vroeger meegenomen door de Spanjaarden en leven nu nog steeds in vrijheid. Ze zijn niet meer los te maken van Vieques, ze geven het eiland een bijzondere uitstraling.

Steden op Vieques

Op Vieques wonen ongeveer 9500 mensen, waarvan de meeste in de steden Isabel Segunda en Esperanza leven. Isabel Segunda, ook wel Isabel II genoemd, is de grootste stad op het eiland. Er leggen veel schepen aan in Isabel Segunda en het is een heerlijke stad om te bezoeken. Je kunt er uitstekend uit eten gaan, winkelen en er staan veel hotels waar je kunt overnachten. Isabel Segunda heeft een fijne sfeer, de mensen zijn er hartelijk en er staan veel kleurrijke huisjes. Vanuit Isabel Segunda vaart een veerboot die je naar Puerto Rico brengt.

Naast Isabel Segunda is ook de stad Esperanza leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op Vieques. Esperanza ligt op een prachtige locatie, ze kijkt uit over de Caraïbische Zee. In Esperanza ligt Monte Pirata, het hoogste punt van het eiland. Ook in Esperanza kun je heerlijk eten. Daarnaast zijn er veel watersportmogelijkheden en vertrekken er veel tours vanuit Esperanza.

Bijzondere plaatsen

Op dit diverse eiland zijn veel bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie. De onbetwiste nummer 1 is de bioluminescente baai, ook wel Bio Bay of Mosquito Bay genoemd. De Bio Bay is een uniek natuurverschijnsel. In Bio Bay leven ontelbaar veel kleine organismen die licht uitstralen wanneer het water in beweging wordt gebracht. Wanneer je er ’s nachts met een kano vaart, licht het water op door de peddels en de boot, wat zorgt voor een lichtblauw schijnsel. Het varen in de Bio Bay zorgt voor een magische, sprookjesachtige sfeer. In Puerto Rico zijn drie van deze unieke baaien te vinden, maar die op Vieques is het helderst. Zeker bezoeken dus tijdens je vakantie!

Vakantie op Vieques, Faro Punta Mulas, Puerto RicoAndere bijzondere plaatsen in het mooie Caraïbische gebied zijn:

  • La Hueca. Hier zijn veel beelden van jade, amethist en andere materialen gevonden. Ze beelden onder andere condors uit en zijn gemaakt door de Indianen, voordat Puerto Rico ontdekt werd door Colombus.
  • Fortin Conde de Mirasol. Dit is een bijzonder fort, het laatste dat door de Spanjaarden op dit eiland is gebouwd. In het Fortin Conde de Mirasol is nu een interessant museum gevestigd.
  • Ceiba Tree. Dit is een van de meest geliefde bomen in Puerto Rico. De Ceiba Tree is meer dan 300 jaar oud en ligt in een schitterend park.
  • Faro Punta Mulas. Een prachtige vuurtoren, gebouwd in de koloniale stijl. In de vuurtoren is een klein museum gevestigd dat vertelt over de geschiedenis van Puerto Rico.
  • Muelle de la Caña. Een oude pier waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen, erg leuk om te doen tijdens je vakantie op Vieques.

Genieten op het strand

Vakantie op Viques, strand, Puerto RicoWaar het beeldschone Vieques écht om bekend staat zijn de sneeuwwitte bountystranden. Op het eiland liggen veel stranden waar bijna geen bezoekers komen. Je kunt er dus heerlijk bijkomen en genieten van de ruisende wind en het heldere water. Een familievriendelijk strand is Caracas Beach, er zijn veel faciliteiten. Een kleiner strand dat uitermate geschikt is voor romantische strandwandelingen is Escondida Beach. Playa La Plata, wat Zilveren Strand betekent, doet haar naam eer aan. Het zachte zand glinstert zó dat het net van zilver lijkt. Ook het strand van Playa Negra is bijzonder, het zand is hier zwart wat zorgt voor een uniek landschap. Andere mooie stranden zijn Sun Bay Beach, Punta Arenas Beach en La Chiva Beach. Naast deze schitterende stranden zijn er nog vele anderen die je tijdens je vakantie kunt ontdekken.

photo by: Xavierito, donohermark, Jjankechu, trodel