(advertentie)

Rondreis Algarve

Algarve

De Algarve is een zeer populaire vakantiebestemming in Zuid-Portugal. In de eerste plaats is een Algarve vakantie relatief goedkoop. Daarnaast heeft dit Zuid-Portugese gebied een heerlijk klimaat, mooie stranden en een boeiende cultuur. Ook natuurliefhebbers kunnen terecht in de Algarve: Je vindt er schitterende watergebieden en zeldzame vogelsoorten.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Fly-drive Algarve

Het binnenland van de Algarve leent zich goed voor een fly drive door Portugal. Met een huurauto kun je namelijk op een heel avontuurlijke manier het bergachtige terrein en de kleurrijke landschappen verkennen. Houd er wel rekening mee dat landweggetjes soms slecht begaanbaar zijn.

Reistip: Verhuurbedrijven houden vaak een minimumleeftijd van 21 aan.

Albufeira

Albufeira is de bekendste stad in de Algarve. Ooit begon het als klein vissersdorpje, maar inmiddels is het een trekpleister voor toeristen. Albufeira is vooral bekend om de mooie kustlijn, zoals bij het strand Praia dos Pescadores of het meer afgelegen Praia dos Arrifes. Een bezoek aan Albufeira is een must voor je rondreis door de Algarve!

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve. Veel maatschappijen vliegen rechtstreeks op deze stad en daarom is dit vaak het startpunt van je Algarve rondreis. Faro is vooral bekend om de mooie stranden (Praia de Faro), maar het heeft ook een prachtige moors-christelijke architectuur.  Ben je een cultuurliefhebber? Vergeet dan niet om de oude binnenstad van Faro (Cidade Velha) te verkennen!