(advertentie)

Cabo Girão op Madeira

Cabo Girão

Eén van de spectaculairste bezienswaardigheden op het Portugese eiland Madeira is Cabo Girão. Cabo Girão is een hoge klip vlakbij de hoofdstad Funchal vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan. De klif op Bloemeneiland Madeira is 580 meter hoog en behoort tot de hoogste kliffen ter wereld. Kaap van de Terugkeer, zoals de klip op zijn Nederlands wordt genoemd ligt aan de zuidkust van het eiland van Portugal, ongeveer twee kilometer ten westen van het centrum van Câmara de Lobos. Vanaf Cabo Girão heb je een prachtig panoramisch uitzicht en kan je ontzettend ver kijken. Op Cabo Girão vind je naast het panoramische uitzicht ook de Onze-Lieve-Vrouw van Fátima kapel.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Activiteiten bij de klif

Zoals al gezegd het uitzicht vanaf Cabo Girão is werkelijk prachtig. Je kunt ontzettend ver kijken over de Atlantische Oceaan. Vanaf de klif kan je ook Fajãs do Cabo zien, een strook gecultiveerd land zien. Vroeger was Fajãs do Cabo enkel te bereiken met de boot, maar sinds augustus 2003 is er een kabelbaan om naar dit stukje land te gaan. Voor de boeren die daar wonen erg fijn. Op Cabo Girão kan je verschillende activiteiten ondernemen:

  • Glazen loopbrug bij Cabo GirãoGlazen loopbrug ontdekken.
    Bij het uitzichtpunt Cabo Girão bevindt zich een glazen loopbrug. Het dikke glas is voorzien van stippen, zo zie je dat het echt dik glas is. Mensen met hoogtevrees; pas op! Vanaf de glazen loopbrug kan je de helder blauwe Atlantische Oceaan zien opspatten tegen de klif. Dit glazen uitzichtplatform doet denken aan de glazen loopbrug boven de Grand Canyon in de Verenigde Staten.
  • Onze-Lieve-Vrouw van Fátima kapel bezoeken.
    Deze kapel uit 1931 is één van de belangrijkste pelgrimsoorden van Madeira. De Onze-Lieve-Vrouw van Fátima kapel uit 1931 is in 1974 vervangen door de kapel die er nu staat. Met Onze-Lieve-Vrouw van Fátima wordt Maria bedoeld. Zij zou zich tussen mei en oktober in 1917 zes keer hebben laten zien aan drie herderskinderen Lucia, Franceso en Jacintha. Dit gebeurde vlakbij het plaatsje Fátima, midden in Portugal.
  • Paragliden en basejumpen.
    Cabo Girão is een populaire plek om te paragliden op Madeira. Met goede wind kan je hier mooie vluchten maken. Ook basejumpen is op deze klif erg populair. Basejumpen is een vorm van parachutespringen, maar dan niet vanuit een vliegtuig, maar waarbij gesprongen wordt vanaf hoge punten op aarde. Bijvoorbeeld vanaf één van de hoogste kliffen van Europa. Niet lang geleden maakte de Portugees Mário Pardo nog een immense sprong met een motor!

Tip: Breng na je verblijf bij de hoogste klif van Madeira ook zeker een bezoek aan Câmara de Lobos. Câmara de Lobos is een oud en erg sfeervol vissersdorpje met allerlei gekleurde huizen. Zeer de moeite waard!

Levada do Norte

Uitzicht op Camara De LobosWandelen op Madeira is mede vanwege de prachtige natuur en de unieke levada’s ontzettend populair. Een levada is iets kenmerkends voor Madeira. Het is een irrigatiekanaal waarmee de inwoners het regenwater opvangen en naar het zuiden laten stromen. Op deze manier kunnen ze het overtallige water gebruiken om akkers van water te voorzien. Inmiddels zijn er ontzettend veel wandelpaden langs deze unieke levada’s op Madeira. Het is ook mogelijk om te wandelen naar Cabo Girão. Via de Levada do Norte kom je vanuit Boa Norte via Quinta Grande op de eindbestemming van de wandeltocht. Uiteraard kan je ook je eigen wandeltocht plannen vanaf deze unieke klif. Cabo Girão is een perfecte begin- en eindlocatie voor je wandeling. Lees meer over wandelen op Madeira.

Houd er tijdens je bezoek rekening mee dat het erg druk kan zijn op deze unieke plek. Iedere reisorganisatie die naar Madeira komt, plant een bezoek naar deze indrukwekkende locatie.

Tip: Bekijk de pagina over Reisorganisaties en vind alle organisaties die een vakantie naar Madeira organiseren. 

photo by; DavidStanley, DavidStanley