(advertentie)

Azoren

São Miguel

De Azoren is een eilandengroep van Portugal midden in de Atlantische Oceaan. De Azoren bestaan uit 17 eilanden waarvan 9 bewoonde eilanden en 8 onbewoonde eilanden. De tropische eilandengroep wordt gekenmerkt door rust en een prachtige groene natuur. De groene eilanden hebben een vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan (2350) meter vind je op het eiland Pico en is hiermee het hoogste punt van Portugal. Daarnaast staan de Azoren bekend om de indrukwekkende en veelzijdige landschappen, de vele bloemen, kratermeren, waterbronnen en geisers. Lees meer over een vakantie Azoren!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Portugal?

Vakantie Azoren

Een vakantie Azoren staat voor rust en genieten van de prachtige natuur. Niet voor niets is de Azoren is een prachtige vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De groene eilanden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor je optimaal kan genieten van de rust. Een vakantie Azoren is een populair onder wandelaars. Er zijn vele officiële wandelroutes door de adembenemende landschappen. De verschillende eilanden van de Azoren hebben allen wat moois. Een veel voorkomende vakantie is dan ook eilandhoppen of een rondreis door de Azoren.

Type vakanties:

Over de Azoren

De Azoren zijn een autonome regio van Portugal. De overheid heeft zich gevestigd in Ponta Delgada, de hoofdstad van de eilandengroep. Zoals gezegd bestaan de Azoren uit 9 bewoonde eilanden. São Miguel is het hoofdeiland waar ook de hoofdstad Ponta Delgada is gevestigd.

  • AzorenSão Miguel
  • Santa Maria
  • Terceira
  • Graciosa
  • São Jorge
  • Pico
  • Faial
  • Flores

São Miguel en Terceira zijn de populairste vakantiebestemmingen.

São Miguel

São Miguel is het hoofdeiland van de Portugese Azoren. Het is tevens het grootste eiland en heeft ook de meeste inwoners. De meeste inwoners zijn gevestigd in de hoofdstad Ponta Delgada. São Miguel wordt gekenmerkt door de groene natuur, adembenemende landschappen, watervallen, heuvels en de bekende kratermeren en zwavelbronnen.

Bezienswaardigheden São Miguel

– Sete Cidades

Op São Miguel vind je de bekende Sete Cidades, een bezienswaardigheid die je zeker niet wilt missen tijdens je vakantie. Sete Cidades is een krater die bestaat uit 2 meren. Het bijzondere natuurverschijnsel is werkelijk prachtig. Rondom Sete Cidades heb je verschillende uitzichtpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht over de meren en São Miguel. Een van de bekendste uitzichtpunten is Lagoa do Canario.

– Walvissen spotten

In de Atlantische Ocean rondom de Azoren heb je grote kans vele dieren te spotten, zoals walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden. Tijdens een vakantie Azoren is een excursie op het water dan ook zeker een onvergetelijke bezienswaardigheid. Er komen meer dan 25 soorten walvissen voor rondom de Azoren. De blauwe vinvis, het grootste dier ter wereld laat zich hier regelmatig zien en ook Orka’s worden sporadisch gezien rondom de Azoren.

Pico

Pico is het bekende vulkaaneiland van de Azoren. Op het eiland is de gelijknamige vulkaan Pico. Pico is het hoogste punt van Portugal en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Pico is een populaire bestemming voor wandelvakanties. Op het eiland zijn 14 verschillende wandelroutes.

Pico

Klimaat Azoren

De Azoren liggen in een atmosferisch hoge druk gebied. Hierdoor is het bijna altijd zacht en lekker weer. Weersveranderingen kunnen echter snel komen op de eilandengroep. Er is een hoge luchtvochtigheid, waardoor de eilanden erg groen zijn.