(advertentie)

Vakantie in Polen

Vakantie in PolenPolen, officieel de Republiek Polen, is een land in Midden-Europa. Het land is ongeveer 7,5 keer zo groot als Nederland en telt 38,53 miljoen inwoners. Polen is lid van een groot aantal internationale organisaties, hieronder vallen o.a. de Verenigde Naties, de Europese Unie, de Wereldhandelsorganisatie, de NAVO en de OSEO. De hoofdstad van Polen in Warschau en andere belangrijke steden zijn Krakau, Lódz’, Wrocław, Lublin en Poznań.

Economie van Polen

In de jaren 1980-1989 kwam het communisme in Polen ten val en kreeg het land een nieuwe grondwet, waardoor Polen een democratie werd. Deze grote verandering heeft er voor gezorgd dat Polen al snel lid werd van de Europese Unie en daarnaast dient Polen in vele opzichten als een modelland: Polen is het enige land van de EU dat ondanks de kredietcrisis niet in een recessie is beland.

Klimaat Polen

Polen kent een landklimaat. Het klimaat in Polen wordt gekenmerkt door koude winters en warme zomers. Kenmerkend voor het weer in Polen is dat het relatief heel weinig regent. Polen is het droogste land van heel Europa. Het weer in Polen is erg onvoorspelbaar en wisselend. De temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot 24 °C, terwijl in de wintermaanden de temperatuur gemiddeld niet boven het vriespunt uitkomt. De beste reisperiode om op vakantie naar Polen te gaan zijn de zomermaanden. Het weer in Polen is in de winter behoorlijk koud, en tijdens je vakantie wil je waarschijnlijk wel goed weer.

Vakantie in Polen: cultuur

Vakantie in Polen - WroclawIn de Tweede wereldoorlog is er veel van Polen verwoest, maar er is ook een groot deel van de Poolse culturele gebouwen bewaard gebleven. Er zijn momenteel wel 14 erfgoedplaatsen in Polen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De bekendste hiervan zijn het historisch centrum van Krakau en het naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Wanneer je op vakantie in Polen bent, is er qua cultuur en historie genoeg te doen en te zien.

Invulling vakantie in Polen

Naast alle prachtige culturele historie, heeft een vakantie in Polen veel meer te bieden. Zo is Polen erg geschikt voor een wintervakantie, een stedentrip door alle belangrijke steden van Polen of een natuurvakantie. In het oosten van Polen vind je namelijk het grootste restant van het Europese oerbos en in het Tatragebergte ligt het hoogste punt van Polen, de Rysy die 2499 meter hoog is.

photo by: AdamSmok

Lees meer over het onderwerp "Polen"
Stedentrip Gdańsk

Stedentrip Gdańsk

Gdansk is een havenstad in Polen, met een Hollands tintje! Je vindt hier namelijk prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels. Dat komt doordat er vroeger volop handel werd gedreven met Nederlandse en Vlaamse steden. Helaas werd in tweede wereldoorlog veel van…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Direct bekijken Lees meer
Actieve vakantie door de bergen van Polen

Actieve vakantie door de bergen van Polen

Polen is voor veel mensen nog relatief onbekend terrein maar het land is ontzettend veelzijdig en er liggen grote natuurparken, hoge bergen, prachtige bossen, helderblauwe meren en natuurlijke watervallen. Berg wandelen in de ongerepte natuur van Polen is indrukwekkend! In…

Lees verder
Bezoek aan Auschwitz

Bezoek aan Auschwitz

Als je lekker ontspannen op vakantie in Polen bent, denk je er niet zo snel aan om Auschwitz te bezoeken. Het is een wat minder gezellig uitje, maar absoluut de moeite waard. Het is ontzettend indrukwekkend en daarnaast is het…

Lees verder
Stedentrip naar Krakau

Stedentrip naar Krakau

Krakau is na de hoofdstad Warschau de grootste stad van Polen, tot 1609 was Krakau zelfs de hoofdstad van Polen. De stad heeft een rijke historie, ligt aan de Wisla en is één van de belangrijkste culturele steden van Midden-Europa,…

Lees verder
Vakantie in Polen