(advertentie)

Arequipa, de Witte Stad

Arequipa

Arequipa hoort samen met Lima en Callao bij de grootste steden van Peru. Arequipa ligt in het zuiden van Peru, 2325 meter boven zeeniveau. Dit zorgt ervoor dat in Arequipa het hele jaar door de zon schijnt en het eigenlijk altijd lekker weer is. Daarom wordt deze stad naast de Witte Stad ook wel de Stad van de Lente genoemd. In Arequipa is veel te zien op het gebied van cultuur en historie en er hangt een relaxte sfeer. Je vindt in de stad veel indrukwekkende gebouwen, zoals de Santa Catalina, en de omgeving is schitterend! Kortom, er is genoeg te doen tijdens een bezoek aan Arequipa.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

De Witte Stad

Arequipa heeft de bijnaam ‘De Witte Stad’ te danken aan het feit dat veel gebouwen zijn gemaakt van een wit tufgesteente. Dit tufgesteente heet Sillar en wordt uitgestoten door de nabijgelegen vulkaan Misti. Over het ontstaan van de naam Arequipa zijn twee legenden. De eerste vertelt het verhaal van de Inca-indiaan Mayta Capac. Hij reisde door het dal en kwam een dorpje tegen. Hij vond de omgeving zo mooi dat hij uitriep ‘Ari, quipay!’ wat ‘Ja, hier blijven we’ betekent. Een tweede verklaring is dat Ari ‘bergtop’ betekent en quipa ‘erachter liggend’. De stad ligt achter de vulkaan Misti, vandaar.

Klimaat Arequipa

Peru kent een heel aantal verschillende klimaattypen. Het klimaat in Arequipa in Peru wordt een woestijnklimaat genoemd. Dit zorgt ervoor dat het iedere dag overdag ruim 22°C is. ’s Nachts koelt het heel erg af. De gemiddelde temperatuur ’s nachts is zo’n 5°C. Arequipa in Peru kent vrijwel geen regen. Het hele jaar door schijnt de zon en is het droog. De beste reisperiode om tijdens je vakantie in Zuid-Amerika Arequipa te bezoeken zijn de maanden december, januari, februari en maart. Dit zijn de zomermaanden in Peru, het weer is dan het aangenaamst!

Architectuur in Arequipa

Nonnen in Santa Catalina, Arequipa, PeruZoals gezegd is er in Arequipa in Peru veel te zien op het gebied van cultuur en historie. Een prachtig bouwwerk dat niet op je lijstje mag ontbreken is het Santa Catalina klooster. Het Santa Catalina klooster is een van de meest bijzondere gebouwen in de stad en een van de grootste kloosters ter wereld. Er hebben honderden jaren lang meer dan 400 nonnen in het Santa Catalina klooster gewoond. Doordat er niemand van buiten het klooster naar binnen mocht, hadden de bewoners van de stad geen idee wat zich in het Santa Catalina afspeelde. Hierdoor hing er een mysterieuze sfeer om het Santa Catalina heen. In 1970 gingen de deuren open voor het publiek. Vandaag de dag leven er nog steeds een aantal nonnen in een gedeelte van het Santa Catalina klooster. Wanneer je het bouwwerk binnenstapt, waan je je meteen in een andere wereld. Het is er erg rustig en er zijn veel bloemen, kleurrijke muren en gebedsruimtes in het Santa Catalina klooster. Een echte aanrader!

Een tweede must-see in deze prachtige stad van Peru is de kerk La Compañia. Het is onbekend wanneer La Compañia is gebouwd. De kerk heeft een eigenaardige bouwstijl en is prachtig versierd. Ook een bezoekje aan het museum van Arequipa, Santuarios,  is erg interessant. Hier kun je een film bekijken over de Indianen die hier geleefd hebben en Juanita, een bevroren mummie, bekijken. Juanita is een Inca-meisje dat ongeveer 500 jaar geleden geofferd werd. Ook de buitenwijken en het klooster ‘La Recoleta’ zijn zeker een bezoekje waard in deze mooie stad van Peru.

Ontdek de omgeving

Arequipa, natuurNaast een prachtige geschiedenis heeft Arequipa ook een prachtige omgeving. Rondom de stad liggen drie indrukwekkende bergen: Misti (de Heer), Picchu Picchu (top van de bergtop) en Chachani (de verloofde). Vlakbij deze bergen ligt het Pampas de Cañihuas Nationaal Park. Hier vind je veel lama’s en andere kameelachtige dieren, zoals alpaca’s, guanaco’s en vicuñas. De hoogvlakte is erg kaal, je vindt er twee soorten planten: helmgras en mos. Voor ervaren wandelaars is dit een waar paradijs. Je kunt via een klein dorpje, Viscachani, doorklimmen naar een hoogvlakte van 4800 meter. Vanaf daar kun je het prachtige dal Chivay bereiken. Hier zijn restaurants en zelfs natuurlijke warmwaterbronnen!

Colca Cañon

Vanaf Chivay is het mogelijk om de Colca Cañon te bereiken. De Colca Cañon wordt ook wel het diepste dal ter wereld genoemd. Onderweg naar de Colca Cañon kom je langs een geheimzinnige begraafplaats, de Toro Muerto. Deze bijzondere begraafplaats is gebouwd in een steile rotswand door de Wari-Indianen. Niemand weet hoe zij hun doden hier brachten. Daarnaast leven in dit gebied veel zeldzame condors, de kans is dus groot dat je een condor tegenkomt!

Tip: Altijd al eens canyoning willen proberen? De Colca Canyon is de diepste en avontuurlijkste canyon van de wereld!

Rafting

Raften ArequipaIn de omgeving van Arequipa in Peru kan je erg goed raften. De Chile, een onstuimige rivier in de buurt heeft erg veel stroomversnellingen. Veel toeristen komen een dagje naar rivier de Chile om een avontuurlijke rafttocht te beleven. Wil je tijdens je rondreis of vakantie door Zuid-Amerika raften? Ga dan zeker wild water raften bij Arequipa!

Heb je nog niet genoeg gezien van Peru? Bezoek dan ook het Titicacameer in Peru!

photo by: JialiangGao, rembaflor