(advertentie)

Vakantie in Peru

Plaza de Armas PeruPeru is een republiek in Zuid-Amerika, het ligt aan de westkust. Het land is ongeveer 35 keer zo groot als Nederland en telt 29,99 miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van de inwoners zijn indianen. Peru is het op twee na grootste land van Zuid-Amerika, na Brazilië en Argentinië. De hoofdstad van het land is Lima, andere grote steden in Peru zijn, Arequipa, Cajamarca, Pisco, Ica en Caral. In Peru vind je ook het oudste van steen gebouwde stadje van Amerika, dit stadje heet Caral.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Landschap in Peru

In Peru heb je te maken met een zeer divers landschap. Allereerst het Andesgebergte. Dit gebergte beslaat ongeveer een derde van het land. Dan heb je ook de laaglanden van het Amazonegebied, hier heerst een tropisch savanneklimaat en de neerslag is daar een stuk meer dan in de rest van het land. Tot slot heb je nog het Titicacameer. Dit meer is het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld.

Klimaat Peru

Zoals gezegd, Peru kent verschillende landschappen. Ieder landschap in Peru brengt een ander klimaat met zich mee. Het klimaat in het westen van Peru, aan de kust, is te typeren als een woestijnklimaat. In het Andesgebergte is het een stukje kouder, hier heerst een hooggebergteklimaat. Het warmst is het in het regenwoud van Peru, hier heeft het klimaat een regenwoudklimaat. Houd tijdens het plannen van je vakantie goed rekening met deze klimaattypen. Het weer verschilt erg tussen noord en zuid Peru en tussen oost en west.

Beste reisperiode

Houd tijdens het boeken van je vakantie naar Peru rekening met het regenseizoen. Van oktober tot april valt er in het land enorm veel regen. De beste reisperiode voor een vakantie in Peru zijn de maanden mei t/m oktober. Het weer is dan het aangenaamst en je zit buiten het regenseizoen.

Invulling vakantie in Peru

Vakantie in Peru - Machu PicchuNaast de laaglanden, het Andesgebergte en het Titicacameer, heb je ook nog veel nationale parken, vulkanen en tropische regenwouden in Peru. Hier komen veel wilde diersoorten voor zoals apen en jaguars. Aan de kustlijn zijn mooie zandstranden te vinden waar je verschillende watersporten kan beoefenen. Een vakantie in Peru kan dus op veel verschillende manieren worden ingevuld.

Bezienswaardigheden

In Peru kun je nog veel zien van het verleden van het land. Tussen twee scherpe pieken in het Andes gebergte ligt een oude Heilige Stad, genaamd Machu Picchu, vol ruïnes van de Inca’s. De Inca’s zijn de inwoners van het vroegere Peru. Naast de oude ruïnes heeft Peru nog meer om te bezichtigen. Ook Arequipa, de ‘Witte Stad’, is zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Peru.

photo by: McKaySavage, Quinet

Lees meer over het onderwerp "Peru"
Arequipa, de Witte Stad

Arequipa, de Witte Stad

Arequipa hoort samen met Lima en Callao bij de grootste steden van Peru. Arequipa ligt in het zuiden van Peru, 2325 meter boven zeeniveau. Dit zorgt ervoor dat in Arequipa het hele jaar door de zon schijnt en het eigenlijk…

Lees verder
Shoestring

Shoestring

Shoestring organiseert al ruim 15 jaar bijzondere groepsrondreizen. Tijdens een vakantie met Shoestring is er veel aandacht voor natuur, cultuur en de lokale bevolking. Voor een bijzondere rondreis, groepsreis of individuele reis ben je bij Shoestring op de juiste plek!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Bezoek het Titicacameer in Peru

Bezoek het Titicacameer in Peru

Het Titicacameer in Peru is met 3.820 meter het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Daarnaast is het Titicacameer met 3.840 vierkante kilometer het grootste meer van Peru. Het Titicacameer ligt in het beroemde Andesgebergte en wordt jaarlijks door duizenden…

Lees verder