(advertentie)

Zon en zee in Oman

Sailing in Oman

Oman, officieel het Sultanaat Oman genoemd, is een land in West-Azië. Het land ligt naast de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Arabische Zee. Oman is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Het land heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Oman heeft een ontzettend lange kustlijn met prachtige, witte zandstranden. Deze stranden zien er schoon uit en bieden talloze manieren tot recreatie en ontspanning!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Outdoor activiteiten in Oman

Sailing in OmanNaast zonnen op het strand in Oman en zwemmen in de helderblauwe zee kun je de prachtige omgeving ook ontdekken tijdens een rit langs de kust in een 4WD, die je de mooiste plekjes van Oman laat zien. Een andere manier om te genieten van de natuur is een dagje zeilen langs de prachtige kustlijn. Daarnaast zijn diepzeevissen, kanoën, duiken en surfen ook erg populair in Oman.

De mooiste stranden in Oman zijn te vinden bij:

  • Muscat
  • Salalah
  • Ajman
  • Mughsail
  • Yitti

Onderwaterwereld van Oman

De onderwaterwereld van Oman is uniek! Je vindt hier dieren- en plantensoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Zo kom je in de onderwaterwereld van Oman bijvoorbeeld de zeldzame zeeschildpad, die hier haar eieren legt. Daarnaast is er een grote kans dat je hier dolfijnen en walvissen tegenkomt! De unieke onderwaterwereld van Oman maakt het land  erg geliefd onder duikers.

Duiken in Oman

Duiken in Oman is een fantastische belevenis! Het land is onder duikers een geliefde vakantiebestemming. De onderwaterwereld van Oman is adembenemend! Je vindt hier unieke koraalriffen, waar koralen en vissen voorkomen die je nergens anders ter wereld ziet. Ook is er de mogelijkheid tot wrakduiken. Omdat duiken in Oman erg populair is bevinden zich talloze duikscholen die lessen voor het PADI duikbrevet aanbieden. Kortom, Oman is de ideale vakantiebestemming voor degenen die de prachtige onderwaterwereld willen ontdekken!

 

photo by: Wong Hoi Li, Prasad Pillai