(advertentie)

Ontdek Nakhal

Nakhal Fort, Nakhal, Oman

Oman, officieel het Sultanaat Oman genoemd, is een land in West-Azië. De hoofdstad van Oman is Muscat. Het land ligt naast de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Arabische Zee. Oman is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Het land heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Naast de prachtige, oneindig lange zandstranden, de unieke onderwaterwereld en de schitterende natuur in onder andere Wadi Shab heeft dit fascinerende land nog veel meer bezienswaardigheden, zoals Nakhal. Nakhal is een dorp in de regio Al Batinah, zo’n 120 kilometer bij de hoofdstad Muscat vandaan. Het is met name bekend om de vele palmbomen, de warmwaterbron en het Nakhal Fort.

Je favoriete stad bezoeken?

Warmwaterbron in Nakhal

De bekende warmwaterbron van Nakhal, de Ain Al Thawarah, ligt een paar kilometer bij het Nakhal Fort vandaan. De warmwaterbron laat het hele jaar door warm, mineraalrijk water in haar zijpoeltjes stromen. Veel mensen komen hier om even pootje te baden of te picknicken. Rond de warmwaterbron zijn zitjes aangelegd. Vlakbij de warmwaterbron van Nakhal zijn verschillende wadi’s (oases) te bewonderen, zoals de Harat Al Sufalah.

Nakhal Fort

Nakhal Fort, Oman.Het bekende Nakhal Fort, ook wel Husn Al Heem genoemd, is een van de meest fascinerende forten in Oman. Het is onbekend wanneer het Nakhal Fort precies is gebouwd, maar er wordt aangenomen dat het gebouwd is in pre-islamitische tijden. Door de eeuwen heen is het Fort veel gerenoveerd. Ook zijn bijvoorbeeld de buitenmuren en de hoofdingang bijgebouwd in de 19e eeuw.

In het lagere gedeelte van het Nakhal Fort zijn een moskee, een put en een opslagruimte te vinden. Het bovenste gedeelte bestaat uit kamers, recepties en kinderkamers. In de kamers zijn veel voorwerpen te vinden uit oude tijden, die een goed beeld geven van hoe het leven er vroeger aan toe ging. Vanaf het Nakhal Fort heb je een prachtig uitzicht over de schitterende, met palmbomen bedekte omgeving.

photo by: Juozas Salna