(advertentie)

Bewonder Muscat

The beautiful Royal Opera House Muscat, Muscat, Oman

Oman, officieel het Sultanaat Oman genoemd, is een land in West-Azië. Oman ligt naast de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Arabische Zee. Het land is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Oman heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Naast de prachtige, oneindig lange zandstranden, de unieke onderwaterwereld en de schitterende natuur in onder andere Wadi Shab heeft dit fascinerende land nog veel meer bezienswaardigheden, zoals de hoofdstad Muscat met haar vele prachtige gebouwen.

Je favoriete stad bezoeken?

Muscat

Muscat is met 1,2 miljoen inwoners de grootste stad van Oman. De stad ligt in het noorden van het sultanaat, aan de Golf van Oman. In Muscat zijn veel oude, historische bouwwerken te bewonderen, zoals het Muscat Gate Museum, de vele moskees en het Royal Opera House Muscat.

Muscat Gate Museum

Muscat Gate, OmanDe Muscat Gate, de poort van Muscat, is een prachtig bouwwerk dat uitkijkt over de hele stad. Vroeger werd de Muscat Gate gebruikt als poort om de stad te sluiten bij zonsondergang. Op die manier kon niemand de stad in of uit. In 1995 werd de Muscat Gate gerenoveerd, sindsdien bevindt zich het Muscat Gate Museum in het bovenste gedeelte van de poort. In het Muscat Gate Museum wordt de historie van Muscat verteld. De toegang tot het museum is gratis. Bovendien heb je vanaf de Muscat Gate een schitterend uitzicht over de omgeving!

Royal Opera House Muscat

Royal Opera House Muscat, OmanHet Royal Opera House Muscat is een van de meest bijzondere meesterwerken in Oman. Het gebouw heeft een prachtig design en ziet er erg indrukwekkend uit. Het Opera House ligt vlakbij de Al Qaboos Highway. Het is open voor publiek, er is dagelijks toegang tot de hal en de theaterzaal, waar je het schitterende interieur kunt bewonderen. In het Royal Opera House worden veel grote, culturele events gehouden. Ook speelt hier het Omaanse koninklijke Symfonie Orkest.

Nog niet genoeg gehad van de bijzondere architectuur in Oman? Breng dan eens een bezoek aan het stadje Nakhal.

photo by: Jean & NathalieAndrew MooreTristan Schuur