(advertentie)

Natuurschoon in Wadi Shab

Wadi Shab, Oman

Oman, officieel het Sultanaat Oman genoemd, is een land in West-Azië. Het land ligt naast de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Arabische Zee. Oman is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Het land heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Naast de prachtige, oneindig lange zandstranden en de unieke onderwaterwereld bezit dit schitterende land nog veel meer natuurschoon.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Wadi Shab

Wadi Shab Rocks, OmanDe Wadi Shab is een van de mooiste natuurgebieden in Oman. De Wadi Shab ligt midden in de woestijn van Oman, minder dan twee uur rijden bij Muscat vandaan. In deze schitterende omgeving ben je omringd door vele prachtige watervallen, palmbomen en helder, turquoise water. De wadi wordt veel bezocht door toeristen, maar ook door lokale bewoners die komen genieten van het altijd frisse water.

De Wadi Shab is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. De wandelpaden leiden je langs indrukwekkende rotsformaties en verkoelende meertjes. Dat is geen overbodige luxe in zo’n warme omgeving:  als de warmte je even teveel wordt, neem je gewoon een verfrissende duik in het heldere, schone water om even af te koelen.

De grot van Wadi Shab

Wadi Shab grot watervalHet echte hoogtepunt van de Wadi Shab is de waterval in een grot. Je komt bij deze grot na een wandeling van ongeveer 45 minuten. Om in de grot te komen moet je door een opening tussen twee rotsen door zwemmen. Eenmaal binnen in de grot vindt je een waterpoel en de waterval. Er zijn touwen in de grot die je kunt gebruiken om op de waterval te klimmen en vervolgens in het water te springen!

Tips

De Wadi Shab is dus echt een bezoekje waard. Aan het begin van het park is een openbaar toilet, dat is ook de enige is het hele park. Vergeet niet om zwemkleding, een zonnescherm en natuurlijk een camera mee te nemen. In de Wadi Shab kun je heerlijk picknicken en er wordt ook vaak gebarbecued, dus zorg ook voor eten en natuurlijk veel drinken.

photo by: Juozas Salna, Juozas Salna