(advertentie)

Moskees in Muscat

Sultan Qaboos Grand Mosque Muscat

Oman, officieel het Sultanaat Oman genoemd, is een land in West-Azië. Oman ligt naast de Verenigde Arabische Emiraten, aan de Arabische Zee. Het land is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Oman heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Naast de prachtige, lange zandstranden en de unieke onderwaterwereld heeft dit fascinerende land nog veel meer bezienswaardigheden, zoals de hoofdstad Muscat met haar vele prachtige gebouwen.

Je favoriete stad bezoeken?

Voor degenen die Muscat op het gebied van cultuur, historie en architectuur willen ontdekken zijn de moskees van Muscat een echte must-see! Vele van de moskees hieronder maken deel uit van ’s werelds meest extravagante bouwwerken. De bouw van deze kunstwerken heeft vele miljoenen gekost. Hieronder een top 5 van de meest schitterende moskees in Muscat:

Top 5

Qaboos Mosque, Muscat, Oman1.De Sultan Qaboos moskee is het juweeltje van de Omaanse architectuur. De buitenkant schittert in de zon en de binnenkant is prachtig versierd en voorzien van de meest indrukwekkende patronen en kroonluchters. De moskee ligt in Bawshar, aan de Sultan Qaboos Highway. De Sultan Qaboos Moskee bevat onder andere handgemaakte Perzische tapijten en een kristallen Swarovski kandelaar. De Grand Qaboos moskee is open voor niet-moslims.

2.De Sultan Said bin Taimur Moskee is gebouwd ter herinnering van de vader van Sultan Qaboos. Het is gelegen in Khuwair en was voor het eerst geopend in 1999. De moskee is gebouwd in de stijl van de Ottomaanse moskees die je tegenkomt in Turkije. Het gebouw heeft een prachtig uiterlijk door de vele schitterende kleuren en kunstig aangebrachte Arabische tekens. Helaas is de Sultan Said bin Taimur Moskee niet toegankelijk voor niet-moslims.

Qaboos Moskee Oman3.De Sultan Taimur bin Faisal Moskee is gebouwd ter herinnering van de grootvader van Sultan Qaboos. Deze moskee is nog maar kort geopend, sinds 2012. De Sultan Taimur bin Faisal Moskee is gelegen in Noord-Mabilah. Het bouwwerk is gebouwd in de stijl van de 16e eeuwse Mongolische structuur. Daarnaast bevat het ook elementen van de hedendaagse Omaanse koninklijke architectuur.

4.De Al Zulfa Moskee staat ook wel bekend als de Royal Guards of Oman Moskee. Het is een van de meest unieke moskees in het sultanaat. Het bouwwerk werd voor het eerst geopend in 1992 en is helaas niet toegankelijk voor niet-moslims. Het is gelegen aan de Sultan Qaboos Highway. De Al Zulfa Moskee heeft maar liefst meer dan 20 koepels!

5.De Al Khor Moskee ligt achter het Al Alam Palace en het Al Mirani Fort in het oude Muscat. Deze moskee is gebouwd in de 19e eeuw. Door de jaren heen is het bouwwerk vaak gerenoveerd, de meest recente renovatie was in 1980 door Sultan Qaboos. De moskee staat ook wel bekend als de Moskee van de Familie, wat verwijst naar de koninklijke familie van Oman.

Al Khor MoskeeOp het plafond van de Al Khor Moskee in Muscat bevinden zich tegeltjes waarop de 99 namen van Allah zijn geschreven. Wat opvalt aan deze moskee is dat het geen groot koepeldak heeft, in tegenstelling tot de meeste moskees in Muscat. De Al Khor Moskee heeft aan de buitenkant een prachtige, koningsblauwe kleur. De moskee bevat veel glas-in-lood.

Openingstijden:

Zaterdag tot donderdag, 08:00-11:00:

  • Sultan Qaboos
  • Sultan Taimur bin Faisal
  • Al Khor

Andere prachtige moskees in Muscat zijn:

  • Al Zawawi
  • Moskee van de Grote Profeet
  • Sayyidah Maizoon bint Ahmed
  • Talib bin Mohammed

Helaas zijn deze moskees niet toegankelijk voor niet-moslims.

photo by: Cazz ,Riyahd Al BalushiRiyahd Al Balushi